Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vágyik egy nő arra,...

Miért vágyik egy nő arra, hogy ne dolgozzon?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok, és el sem tudnám képzelni az életem munka nélkül.De úgy veszem észre, hogy rengeteg nő van, aki mindent bevállal, csak hogy ne kelljen melózni.Nem értem ezeket.Nekik nincs jó érzésük, ha valamit létrehoznak saját maguktól?A függetlenség nem öröm nekik?Nem vágynak arra, hogy fel tudjanak mutatni valamit, amit saját erőből hoztak létre?
2013. jún. 23. 19:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
84%

60-aska, elárulok egy titkot: vidéken nagyon sok helyen az emberek most is hordják a vizet, a moslékot a disznóknak, fejik a tehenet, etetik a tyúkokat, aljaznak, ólat takarítanak, földet művelnek, kertben dolgoznak, veteményeznek, kapálnak, sőt sokan a kenyeret is maguknak sütik. Télen szenet hordanak, fát darabolnak, mert gázzal fűteni drága.

Persze ez azért tényleg nem ugyanaz, mint régen, mert azért vezetékes víz, mosógép azért tényleg minden háztartásban van.

De azért nem mindenki úgy él, hogy kész p.csa, meleg málé, minden a feneke alá van rakva otthon.

2013. jún. 24. 16:27
 62/88 anonim ***** válasza:
31%
61-es: te hol élsz? Mert az én nagyszüleim egy 40 fős lakosságú telepen, de már ott sincsenek állatok csak 1-2 háznál, na meg szénhordás meg kenyérsütés házilag sehol!
2013. jún. 24. 17:00
 63/88 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk csak az utcában szinte mindenki tart tyúkot, libát, kacsát, néhányan birkát, és három helyen tehén is van.

A fa, a legolcsóbb barnaszén meg olcsóbb, mint a gáz, úgyhogy aki teheti és olyan háza van, berak egy kályhát és legalább a szobákat így fűti.

A kenyeret anyukámék például maguknak sütik. Na nem azért, mert nem lehet kapni, vagy ilyesmi, csak a házi sokkal jobb, tovább eláll, egészségesebb. Ezt inkább olyanok csinálják, akik szeretnek sütkérezni és valaki otthon van, ráér. Persze ez már annyira nem nehéz, mint régen. :)

2013. jún. 24. 17:06
 64/88 anonim ***** válasza:
38%

61-eske, a szüleim falun élnek. Maguk fágják össze a fát, géppel. Kútból locsolnak, búvárszivattyúval, van fürdőszoba, vezetékes víz, vezetékes gáz, telefon minden házban, internet, és persze autó. Nem kell cipkedni a nagybevásárláskor, elviszi az autó. Nem kell vizet cipelni, van locsolócső, van mosógép. Nincsenek viszont lovak, juhok, tehenek, csak pár tyúk és néhány családnál disznó, abból is max. 2.

Azért ez nem ugyanaz, mint dédnagyanyámnak 1920-ban.

2013. jún. 24. 17:32
 65/88 anonim ***** válasza:
9%
Jah, kenyérsütés. Kenyérsütőgéppel. Amibe ma csak bepakood a hozzávalókat és kiveszed a kész kenyeret. Ezt se csinálja mindenki, csak aki valamilyen okból nem szereti a boltit. Dédid teknőben dagasztotta hajnalban, de úgy hogy leizzadt közben. És az udvaron a kemencében sütötte ki, amihez előbb felvágott baltával egy csomó fát. Ja és nem 1 db-ot, hanem egész hétre valót és nem 2 személyre, hanem 5-6-7-8-9-10-re. kinek mennyi gyereke volt.
2013. jún. 24. 17:36
 66/88 anonim ***** válasza:
67%
Nincs mindenkinek kenyérsütőgépe, főleg nem vidéken...
2013. jún. 24. 17:40
 67/88 anonim ***** válasza:
75%

"Jah, kenyérsütés. Kenyérsütőgéppel."

Nincs is a szüleimnek kenyérsütőgépük. Ledagasztják a hétre valót és megsütik sütőben. Szép nagy bucikat gyártanak. :) Sajnos kemence az nincs, így tényleg nem az igazi.

2013. jún. 24. 17:55
 68/88 anonim ***** válasza:
21%

Tudod mit, kedves 82%-os? Akkor igazad van! Csakhogy sikerélményed legyen. A te szüleid kivételek! Nekik nem kellene dolgozniuk, hiszen úristen, mennyi dolguk van (más kérdés, hogy önszántukból vállalták).

De azt ne próbáld meg senkinek bemesélni, hogy akár a lakosság 5%-a is házilag vágja a disznót-libát-tyúkot, feji a tehenet és dagasztja a kenyeret, mindemellé még szenet hord meg kútról hozza a vizet!

Hajts át egy falun! A házak 90%-ánál már állat sincs! Tudom, mert járok elég falun át.

2013. jún. 24. 18:02
 69/88 anonim ***** válasza:
75%
64-es, nem arról beszélünk, hogy ugyanaz-e az élet, mint a dédiék idejében, persze, hogy nem ugyanaz, jóval könnyebb, mint ahogy ezt már írtam is. Csak arról van szó, hogy sokan csodálkoznak azon, hogy valaki nincs kész az otthoni munkával főzéssel együtt max. egy óra alatt. Ezért írtam le, hogy azért nem mindegy hol laksz, mik a napi teendők.
2013. jún. 24. 18:05
 70/88 anonim ***** válasza:
72%

68 as!!!

"Hajts át egy falun! A házak 90%-ánál már állat sincs! Tudom, mert járok elég falun át"

Mégis miféle falvakon jársz keresztül? Mert az sem mindegy ám, hogy az ország mely részén vannak ezek a falvak, ahol te elég sűrűn átjársz...

Mi az Alföldön vagyunk, felénk sok kicsi falu van, és biztosra mondom, hogy minden harmadik! háznál van még jószág.

Jó, biztos nem annyi mint régen, de hidd el, nem a régmúltban volt hogy maguknak vágták az állatot, ez még ma is jellemző.

Egyébként jót nevettem a válaszokon, de még jobbat a kérdezőn!Irigyellek kérdező, hogy téged milyen kérdések foglalkoztatnak.Megnézném azért, hogy mire vered ennyire magadat 27 évesen.Mert lehet hogy te 100%-ban önellátó vagy és nem szorulsz szülői segítségre, és értem hogy szereted a munkád, de más területen meg lehet hogy semmit sem érsz...

Én mindkét tábort erősítem, vagy erősítettem.Itthon is voltam egy ideig és dolgoztam is.

Én ezzel úgy vagyok, (és mindenkinek így kellene legyen ezzel ) hogy a másik életviteléhez senkinek semmi köze.Itt mindenki könnyen és nagyszájúan osztogatja az észt, közbe meg biztos vagyok benne hogy, mindenkinek lenne mit söprögetni a háza tájékán.

Én nem szólom le egyik oldalt sem, mindenki éljen úgy ahogy szeretne és ahogy jó neki, hiszen senki sem egyforma, és ettől szép ez a világ!Baj is lenne, ha mindenki egyforma lenne.

Erre a szintre kellene eljutnia az emberiségnek, hogy ne a másik dolgával foglalkozzunk, és ne is ítélkezzünk a másik felett, hanem mindenkinek a saját életével és dolgával kellene foglalkozni, nem pedig azzal hogy a szomszéd Juli miért nem dolgozik, vagy miért szüli meg a 4. gyerekét...

2013. jún. 25. 09:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!