Hazaköltöznétek külföldről ebben az esetben?
Én is külföldön élek, lassan 7 éve. Mi csak 3 évet akartunk kint maradni, de még mindig várunk. Majd egyszer hazamegyünk, de hogy mikor még nem tudjuk (nekünk is van pesten lakásunk)
Viszont nagyon sok magyar barátunk van akik egy idő után hazamentek végleg, mert nem érte meg kint lenniük. Hiába volt munkájuk, a szállás, és útiköltség meg a kaja a pénzük nagy részét elvitte, és még nem is éltek mellette. A legtöbbel ma is tartom a a kapcsolatot, és egyik sem bánta meg hogy hazament. Otthon is dolgoznak, bár kevesebbet keresnek jóval, de nem albérletben élnek, és ott vannak a barátok, rokonok.. Egy biztos. Ha valaki nem érzi jól magát ott ahol van, akkor tovább kell menni. Vagy haza vagy máshová.. De csak vegetálni és mást sem csinálni csak dolgozni az nem élet..
Huha, nehez ugy es abszolut megertelek. En aupair-nek mentem ki es 7 honap utan mar nagyon durva honvagyam volt. Teljes depresszioba estem, mindenki hianyzott. Ugyanakkor az itthoniak nyustoltek, hogy maradjak meg. Vegul hazajottem, hogy tovabb tanuljak, es iszonyatosan orulok, hogy lathatom anyukamat, a nagymamamat es a legjobb baratnomet, de egyetem utan mindenkepp vissza megyek, pedig nekem is van oroksegem. (egy picike haziko)
Megbeszeltem anyukammal, o velem jonne, mert mar ugyis nyugdijas leszek, az en szakmam meg jol fizeto hianyszakma majd az osszes angol teruleten, igy remelhetoleg megelunk majd. Nelkule mar nem mennek vissza, tudom, hogy nem birnam.
Nos, ezert ertelek meg teged nagyon, csak neked ott a parod. Nem vagy egyedul, es itthon meg gondok vannak, ezt nyilvan tudod. Nem regen vagytok kint, talalhattok meg jobban fizeto allast is, amibol a "majdani nagymama" is lathatja az unokat akar 3 havonta. Ezt te erzed, de en azt mondom ne add fel ilyen konnyen, mar csak a kapcsolatod miatt se.
Ez 2 embernek valóban kevés fizetés, hogy jön össze egyáltalán?! 1000 euró a minimálbér a legtöbb EU államban ahol euróban fizetnek...
Mindenesetre én rakosgatnám félre szorgosan a 200.000-eket, ha tényleg haza akartok költözni. Esetleg vállalnék másodállást, sok EU tagállamban vannak a 400-450 eurós másodállások amikhez kb. 10-12 órát kell ledolgozni extrában egy héten (ez ált. péntek 4 és szombat 6-8). Ha mindketten bevállalnátok azt egy időre, akkor jóval többet tudnátok félretenni. Én addig gyűjtögetnék, amíg az otthoni lakás árával együtt tudnék egy kényelmes kis családi házat venni nyugis környéken (vagy éppen egy nagyobb lakást, ha arra vágytok), és akkor költöznék haza.
Ha a nyelvet jól megtanultátok, akkor nyelvi irányban keresgélnék itthon - jó német/francia/spanyol/egyéb nyelvtudásért jól fizetnek itthon is, ha kint éltetek az pedig elég nagy bónusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!