Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzem úgy, hogy lenéznek...

Miért érzem úgy, hogy lenéznek a tehetősebbek?

Figyelt kérdés

Nekem nincs autóm, nem is keresek túl sokat.

Mindig biciklivel járok mindenhova, de úgy érzem lenéznek azok akiknek többre telik.

Olyan rosszul érzem magam, mikor tekerek az út szélén, más meg mercikkel száguldozik. Főleg akkor bújnék el legszívesebben, mikor ismerős ül ilyen autókban.

(Ismerőst az úgy értsétek, hogy kollega, aki többet keres, vagy régi osztálytárs stb.)

Mit tegyek, hogy ne érdekeljen?

Egyelőre próbálom én is többre vinni az életben, de ez nem megy egyik napról a másikra. De nem akarom, hogy addig is ilyen dolgok zavarjanak.

24/N

2013. jún. 23. 15:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

1: nem biztos, hogy ők lenéznek téged, inkább te érzed magad "kicsinek" hozzájuk képest, ez nem az ő hibájuk. Persze, vannak bunkók, nem is kevés, de azért ne húzzunk le mindenkit, aki többet ért el. Hidd el, nekik is megvannak a problémáik, mint bárki másnak, csak mások.

2: 24 éves vagy, pár év múlva te is járkálhatsz a legújabb kocsival, még bármi lehet.

Tudod, ez olyan dolog, mint mikor két egy szinten lévő ember beszélget és megtárgyalják, hogy milyen jó hely a Karib-tenger. Csak kicsit drága a sör... stb. Nekik ez egy teljesen átlagos beszélgetés, nem "menőzni" akarnak. Ha ugyanezt mondaná egy kevésbé gazdag embernek az rögtön dicsekedésnek hangzik, pedig egyáltalán nem az.

Egyelőre mi sem járunk Mercivel (sőt, semmilyen kocsival), de tudom, hogy eljön még az az idő. A gazdagoktól nem sajnálni kell a pénzüket, hanem tanulni tőlük. Persze amíg legálisan teszik a dolgukat (jééé, ilyenek is vannak).

22L

2013. jún. 23. 16:15
 12/20 anonim ***** válasza:
11%

Sokszor nem a vagyonokkal van rivalizálás, hanem főként a társadalmi réteg különbsége

Aki diplomás azok nagy része valóban tartózkodó és arrogáns, az egyszerűbb emberrel szemben

Azt hiszik csak mert tanult emberek, már nekik áll a világ

2013. jún. 23. 16:17
 13/20 anonim ***** válasza:

Ezek szerint en pont az ellenkezo kategoriaba tartozok.Nemreg vettem egy csotroganyt,mert nehanyan utaltak ra az uj munkahelyemen, hogy minek dolgozok,ha a ferjem ugyis annyit keres,hogy ilyen- olyan autot engedhetek meg magamnak.

Szoval hogy ne adjak okot arra, hogy barki is a hatam mogott alaptalan jelzoket aggasson ram,inkabb elvegyulok, es a regi autoval jarok dolgozni.Masreszt soha nem beszelek anyagi dolgokrol ha ezzel barkit zavarba hoznek.( mi is a nullarol indultunk)

Soha nem neztem le senkit mert valakinek kevesebb jutott,vagy alacsonyabb vegzettseggel rendelkezik.

Lehet,hogy teged sem neznek le,csak neked kell elfogadnod a helyzetet,hogy masnak esetleg gyorsabban sikerult jol fizeto munkat talalnia,vagy a csaladja volt tehetosebb.Attol te nem leszel tobb vagy kevesebb,hogy mivel jarsz dolgozni.

2013. jún. 23. 16:27
 14/20 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem nem néznek le, inkább neked van kisebbségi komplexusod.

Nekem nincs kocsim, mert nem akarok. És rengeteg kollégám van ezzel így. Amint beköszönt a jó idő, itt rögtön tele lesz az összes parkoló (a mélygarázs és az épület előtti bicajtároló) biciklikkel. Itt senkit nem néznek le azért, ha nem full extrás verdával jár (német a cég, de itt Mo-n, többségében magyar emberekkel)

De múltkor láttam itt egy német manágert rollerrel(!) közlekedni. Pedig nekik aztán telik kocsira...

2013. jún. 23. 16:31
 15/20 anonim ***** válasza:
"német manágert" :D Grétsy László pedig a szívéhez kapott.
2013. jún. 23. 16:37
 16/20 anonim ***** válasza:
Látom, szeretsz kötözködni, akkor közlöm: direkt írtam így.
2013. jún. 23. 16:44
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ, hasznos volt mind!

Tudom, hogy én érzem magam kevesebbnek, de nagyon rossz ez így, hiába nem akarok erre gondolni.

Azért írtam ki így a kérdést, hogy miért érzem így, hiszen valójában nem tudom, hogy így van-e..

Ez már régóta így van sajnos. Sulis koromba se hívtam hozzánk senkit, mert szégyelltem a házunkat. Mindig azt láttam, hogy másnak emeletes háza, medencéje mindene van, nekünk meg semmi.

De már nagyon változtatni akarok ezen a gondolkodáson, mert szörnyű.:(

2013. jún. 23. 17:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Én kocsival járok, de őszIntén, maximum azt nézem, hogy el ne üssem és, hogy kezd nőni a fenekem, be kéne nekem is szerezni egy bicajt. Hidd el senki nem néz le ezért. Egyébként pedig egy vagyont spórolsz havonta. A munkám miatt sajnos kocsiba kell ülnöm.
2013. jún. 23. 21:46
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem néznek le tudod akinek van pénze nem azzal van elfoglalva másnak mennyi van,általában akinek nincs sok pénze nem él túl jól Ő irigykedik a másikra,és nem tartja sokra magát.Ez a helyzet,vannak tehetős ismerőseim barátaim és nem azért de soha nem néztek le azért mert jelenleg nincs túl sok pénzem ellenben akiknél nekem van több azok irigykednek,megjegyzéseket tesznek azokra akiknek többre telik.
2013. jún. 24. 09:06
 20/20 A kérdező kommentje:

Azt hiszem én is kicsit irigy is vagyok. :(

Bár nem úgy, hogy ha nekem nincs, akkor neki se legyen.hanem hogy ha neki van, akkor nekem miért nem lehet?

Persze lehet csak tenni kell érte.

Köszi nektek is a választ utolsók.

2013. jún. 24. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!