Hogyan oldjátok meg az utált-anyós kérdést, ha férjeteknek viszont nagy öröm lenne, ha jól meglennénék?
Hozzáteszem imádom a férjem, bármit megtennék érte, de ez esetben ki kellene magamból fordulni. Utáljuk anyóssal egymást, csak neki a színjáték megy, nekem nem. Megy az igazi bűbájoskodás részéről, közben viszont apró dolgok egyértelmű jelzések, mennyire fals az egész a részéről, amiket viszont férjem nem vesz észre, de nincs is kedvem szidni neki az anyját. Én KÉPTELEN vagyok rámosolyogni, még ránézni is nehezemre esik (egyébként meg mosolygós vagyok).
Anyóssal totál ellentétek vagyunk gondolkodában, stílusban, életfelfogásban, nem bírom őt elviselni és sajnos megjátszani sem magam. Bár egy városban lakunk, hetente egyszer megyek hozzájuk, múlt héten muszájból 4 napot ott voltunk pici fiammal, kb.4 hónapig látni sem akarnám, de ez lehetetlen.
Hát nem tudom,a szeretetet erőltetni nem lehet.Sőt az is hülyeség,hogy szeretünk mindenkit,mert ehhez-ahhoz tartozik.
Viszont tolerálni tudni kell a másikat,ha nehezen megy minimálisra kell csökkenteni a találkozások számát.Ezen egy időigényes hobbi/tanfolyam(ami biztos nem érdekli az anyóst)jelentősen segíthet.
Balhézni felesleges.Gondolj arra,hogy egy munkahelyen,iskolában is vannak unszimpatikus emberek,mégse esünk egymás torkának.Sőt!Jobb napokon még pár mondatot is váltunk velük!
Meg tudod fogalmazni, hogy miért ellenszenves neked anyósod?
Egyébként valószínűleg azért érzed falsnak a kapcsolatotdat vele, mert ő is erőlködik, próbál a kedvedben járni, csak pont ettől elveszik a dolog természetessége.
Nem tudom,hogy a mai fiatalasszonyok miért tartják,sokszor ok nélkül, ellenszenvesnek az anyósukat.Ő nevelte fel e férjedet,másrészt te még rosszabb anyós leszel.Gondolj erre is.Anyósod különb nálad,ha veled kedvesen viselkedik,pedig lehet,hogy ő sem kedvel jobban téged,mint te őt.,de megpróbál normális viszonyt kialakítani veled.Nem kell megjátszanod magad,hogy hű de nagyon szereted ,de a tiszteletet megkellene adnod neki.
A felfogásotok nem is egyezhet.Te fiatal vagy,és,mint minden fiatal,azt hiszed,hogy te mindent jobban tudsz,mint az idősebbek.Őket a fiatalok maradinak tartják,
pedig csak tapasztaltabbak,többet tudnak az életről,és ezért már nem idealisták.
Az én anyósom sem volt leányálom,de a haláláig jó viszonyban voltunk.Ha mondott valamit,akkor megköszöntem a tanácsát,és ha elment,elgondolkoztam rajta.Volt,amikor megfogadtam,amit mondott,volt amikor nem.De az is előfordult,hogy amikor nem hallgattam rá,később rájöttem,hogy okosabb lett volna megfogadni a tanácsát.Ha gyűálülüd az anyósodat,mit fog a gyermeked tőled tanulni?A férjed ezt hogy fogja elviselni?Abból,amit leírtál,nincs is okod,hogy ellenszenvvel viseltess irányába,azért,mert megpróbál úgy tenni,mintha szeretne.Ez a tolerancia,ami nélkül semmilyen kapcsolat nem működhet.Vegyél erőt magadon,és a férjed meg a fiad kedvéért viselkedj okosan.
Bocsánat, csak elkezdett sírni a fiam.
Szóval pár hónapja volt egy konfliktusunk, amikor olyan dolgokat vágott a fejemhez (36 hetes terhes voltam egyébként), hogy csak ámultam, előtte egy évig abszolút fel nem tűnt, hogy baja lenne velem, én őszintén kedveltem, de utólag visszagondolva minden bűbáj már az elejétől csak színjátszás a részéről. Akkor én annyira meglepődtem, hogy azóta egyetlen szavát sem tartom őszintének, sajnos leplezni nem tudom felé irányuló ellenszenvem, megjátszani meg nem tudom magam, pedig már próbáltam, de az lett a vége, hogy hihetelne belső feszültség kapott el. Most már teljesen világos, abszolút más a felfogásunk, gondolkodásunk minden téren.
"Ez ember és nem anyós függő"??? Mert az anyós micsoda? Vigyázz, idővel te is az leszel! (És akkor -írásod alapján- elveszítheted emberi mivoltodat.)
Sértegetsz még bennünket, válaszolókat is. Lehet, anyósod kétszínűen viselkedik, de ezt nem csak az tudja megérteni, aki szintén kétszínű. Hanem azok, akik jobb emberismerettel vannak megáldva nálad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!