Hogy mondjam el a szüleimnek?
Csak az őszinteség használ, aztán bizonyíts. Mond el nyíltan sulit ne hagyd abba mert egy pár hónapos tanfolyam soha nem fog annyit várni mint egy szakmunkás OKJ.
Bocs de nem hagyhatom ki, hogy ezért sem engedném soha, hogy a 17. éves gyerekem összeköltözőn bárkivel.
8 általánossal baromra nem fogsz tudni munkát találni, vagy ha igen akkor minimálbérért. Gondolom nem az az életed álma, hogy 3 műszakba egy gyárba telefont szerelj szalagon havi 60. ezerért.
Elkényelmesedtél az a baj.
"nyelv vizsgám" na azért a nyelvtanon még javítani kellene....
Szerintem menj el estin érettségire....és közben ha bírod,végezz szakmát.
Dolgozni max pultosként tudnál,ami még fizetne valahogy 8 általánossal,de mindenképp keress melót is.
"nem érdekelt már az egész,inkább mennék dolgozni."
Elhiszem, hogy most így látod.
De 3 hónap után valami idegörlő full monoton munkában (futószalag mellett pl.) ezerszer inkább a sulit fogod visszakívánni. Ugyanis ott például nem kell 8 órán át állnod.
Nézd, szerintem neked jobb lett volna édesanyáddal élni, aki odafigyel rád, és az iskolai kötelezettségeidre. Ezek szerint a barátodat nem nagyon érdekelte, hogy te nem jársz iskolába.
Megjegyzem, én sem engedtem volna, hogy a 17 éves kamaszlányom elköltözzön a barátjához, és meg is van az eredménye.
Hogyan mondd el? A legőszintébben. Nem jártál be, és meg is buktál. Biztosan kapsz fejmosást, de sajnos úgy látszik, neked erre szükséged van, hogy valaki terelgessen, mert még éretlenül gondolkodsz.
Én a helyedben sürgősen keresnék valami megoldást arra, hogy legalább érettségim legyen, és utána gondolkoznék tanfolyamon.
Érettségi nélkül kevés tanfolyamra tudsz elmenni, vagy mehet szalag mellé a gyárba, ahol sóhajtozva gondolnál vissza az iskolai padra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!