A sőgornőm sározza a gyerekeim. Hogyan állítsam le?
Nemrég mentem férjhez, 2 gyerekkel, akik egyébként tisztelettudóak, jólneveltek, szófogadóak. Nem csak szerintem, tanáraik, ismerőseink szerint is. Nem is nagyon kaptam rájuk panaszt eddig sosem, ha mégis, sosem tagadták le ha valami csínyt követtek el. Nem kellett nekik fenyítéstől tartani mindig nyugodtan beszéltük meg a problémákat. Egyébként bennem az anyai ösztön nagyon erős, nagyon szeretem őket és szinte ölni tudnék, ha akár csak szóban is -valaki bántaná őket. Erre az érzésre most döbbentem rá csak igazán, hogy a családban ahová most bekerültem, ott egy sógornő, aki szinte keresi az alkalmat, hogy hol találjon hibát az én fiaim viselkedésében. (neki is van egy kicsike fia -4 éves, káromkodós, dacos, verekedős- aki miatt talán szégyelli is magát valamennyire). Anyósunk kedves, türelmes, elnéző mindenkivel szemben, de láttam már a szemében könnyeket az első menye miatt. Okos és bölcs asszony anyósom, tudom, hogy tisztán látja a helyzetet, de nekem akkor is fáj, szinte megverném a sógonőmet. Olyan dolgokkal vádolja a gyerekeim, pl. hogy cipővel összesározták az ő frissen mosott szőnyegjét, kilyukasztották valami vásznát, stb. Apró dolgok ezek, de hazugságok. Kérdőre voltam a fiaim, és nagyon csodálkoztak a vádakon. Még csak a közelébe sem voltak a dolgoknak.
A helyzetben az a nehéz, hogy míg az ő fiucskája édes unoka, az enyémek csak mostohák. Nem nagyon ugrálhatok. Én nem támadhatok vissza. Viszont nagyon befognám a száját valamivel.
Hamarosan a részünkről is születni fog egy édes unoka, tartok tőle, azt majd még jobban fogja támadni.
Férjem is ezen a véleményen van, a sőgornőt illetően, neki is fáj, de azt mondja rá, nincs mit tenni, mindenkivel ezt csinálja az a nőszemély. Sok hazugságot generált már a családban, ha nem lenne az a pici fiu, már rég elzavarta volna a férje a háztól. Engem ez nem vigasztal, nem akarok én neki beleszólni az életébe csak le szeretném állítani velünk kapcsolatban. Mit tegyek?
En nem mennek bele tovabbi vitakba, mert az anyosod is elobb-utobb a lanyanak a partjara all veled szemben,mint te a fiadera. En teljesen elhatarolodnek tole, ugy,h ne legyen lehetosege bantani a gyerekeket! Ne vidd oda hozzajuk, igy nem lesz lehetoseguk,h osszasarozzak a hulye szonyeget,... igy majd nem fog tudni mit kitalalni es beken hagy. Tapasztalatbol mondom,h nem veszitsd el az eszed es allj le vele vitatkozni,mert csak rosszabb lesz a helyzet, legyel vagy semleges, vagy kedves akarmennyire is utalod. ( Mikozben mosolyogsz ra, magadban gondolj arra,h `o hogy fosnad ossze magad` :)
Az en nagynenim egy szemet dog, az eletbe nem artottam neki soha es allandoan bantani probal,(holott kb 4 eve nem beszeltem vele) mert utalja az apamat ( az occse ).
Allandoan emaileket kuldozget,h mennyire utal engem es hogy tejlsen olyan vagyok,mint apu - aki egy nagyon rendes szorgalmas karos szenvedelyektol mentes ember, a nnemim meg egy konnyuvero no.
Anyukam meg tudna olni, ezert nem hajlando olyan helyre menni,ahol osszefuthat vele.
Kedves lepontozó! Kiváncsi lennék, hogy mi nem tetszett abban, hogy helyesbítettem az elirásomat?
De ahogy elnézem az se tetszett, ha azt javasoltuk, hogy védje meg a gyerekeit, de az sem, hogy hallgasson és hagyja magát eltaposni.
Tessék! Ismét lehet lepontozni!!!
Elsőre nekem az ugrott be, hogy minek vagytok ti egyszerre egy helyen? Én, ha megoldható, tartózkodnék ettől és kész. Akkor nincs vita, veszekedés, a közös ünnepeken meg már csak nem ezzel foglalkozik, vagy igen???
Egy helyen laktok? Nem tudtok elköltözni? Nekem erről az a meglátásom, hogy az ilyen embereket hiába osztják ki. Egy időre talán hat, de aztán megint előjön belőlük... Egyszerűen így szerzik meg azt a figyelmet, ami jár nekik saját maguk szerint. Mert szeretettel nem voltak rá képesek. (Talán mert nem is tanulták meg, hogyan kell azt. Alapvetően ez egy szomorú helyzet, de ez nem ok arra, hogy másnak el kelljen tűrnie, amit csinálnak.)
Én kulturált módon, szépen megválogatva a szavaimat kérdőre vonnám mindenki előtt. Hallja ezt anyós, férj és gyerekek is. Ha akkor is bántja a gyerekeket, akkor kiosztanám, és megszakítanék vele minden kapcsolatot.
Ahogy Te is írod, a gyerek az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!