Régen sokkal könnyebben túlléptek az emberek a dolgokon, szerintetek miért?
Figyelt kérdés
Tegnap a vonaton ülve hallottam két 30 év körüli férfi beszélgetését. Arról beszéltek, hogy milyen gáz a mai társadalom, ahol pl. egy szeretett elvesztését nem tudják másképp feldolgozni, csak nyugtatókkal, pszichológussal, stb. Régen, nagymamáink korábban sokkal könnyebben túlléptek rajta. Ezt én is észrevettem az időseken, hogy nem rágódnak annyit egy haláleseten. Engem személy szerint (20/L) nagyon megindít egy ilyen esemény, és pl. én sem tudok olyan könnyen túllépni rajta. Nektek mi a véleményetek erről?2013. jún. 5. 16:22
11/15 anonim válasza:
Régen azért viselték jobban az idősek a szeretteik elvesztését, mert megéltek egy világháborút, vagy kettőt és úton, útfélen hullákat és síró embereket láttak. Megedződtek.
12/15 anonim válasza:
ez lelki alkat kérdése. nem feltétlenül korszellem. bár hozzátesz, h a média nagyon szereti túldramatizálni a haláleseteket, és minden egyéb tragédiát.
nekem elhunytak a nagyszüleim, akikkel nagyon közeli jó kapcsolatom volt, és az első néhány hónapban megviselt. nem kellett semmilyen nyugtatót szednem, nem jártam szakemberhez miatta, mert idővel megtanultam elfogadni, h jobb már nekik a túlvilágon mint az evilági betegség és szenvedés. ettől függetlenül könnyes lesz a szemem ha hosszabban mesélek róluk, mert hiányoznak.
a nagymamám halálában elég komoly szerepet játszott a nagyapám elvesztése. naja, 50 év az bizony 50 év...
13/15 anonim válasza:
egyértelműen a vallás az oka, ez nem is kérdés. manapság már nincs az embereknek mibe kapaszkodni
14/15 anonim válasza:
Szerintem meg a vallásnak ehhez semmi köze. Sőt, szerintem a vallás csak nevetségessé teszi a halált. Ha elveszítek valakit, azt soha többé nem fogom látni. Soha. Ennyi volt. Ezért meg kell becsülni. Ha eljátszom, hogy csak elköltözött az égbe, azzal kicsúfolom az életét és a halálát.
15/15 anonim válasza:
Nem a világháború meg a gyermekhalandóság edzette meg őket, hanem az öregedés. A mai fiatalok pont ilyenek lesznek öregen. Az első pár haláleset a családban a legrosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!