Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem végez házimunkát, ha...

Nem végez házimunkát, ha megpusztulok se?

Figyelt kérdés

Nagyon jó férjem van, szeret, imádja a gyerekünket, hazaadja a fizetést, nem járel és nem kavar félre. De a JóIstennek se tudom rávenni, hogy elmosogasson ha épp császár utáni héten voltam, azt mondta, amíg tiszta tányér van, nem csinálja meg. Hát mosogattam én.

Múltkor elkapott egy hasmenés, a rotyón ültem 3 nap, nem mosogatott az én uram, minden mást megcsinált..a gyereket intézte stb, de a konyhában nem mozdított semmit!

Erre én vettem egy mosogatógépet...de takarítónőt már drága lenne :)

Van még ilyen férfi a világon?

2013. jún. 5. 14:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Na az én párom sem mosogat,talán 2x mosogatott,mióta együtt élünk.De én szeretek mosogatni,nem is igazán hagyom rá :)

Mivel én most nem dolgozom,ezért ritkán kérek tőle valamit,viszont fel szokott porszívózni,letörli a szekrény tetejét,volt,hogy az ablakot együtt mostuk és ha valahol éppen van,nekem pedig kell valami a boltból,szó nélkül be is megy hazafelé.Nekünk még nincs gyerekünk,de én örülni fogok,ha lefoglalja majd a babát.

2013. jún. 5. 15:36
 22/27 anonim ***** válasza:

Sajnos az enyém se szereti a házimunkát, régebben még mondtam neki, hogy mosogasson el, akkor még hozta a kifogást, hogy fáradt, nincs kedve, az női munka. Én is fáradt vagyok és nincs kedvem.

Vasalni, mosni, teregetni, főzni abszolút nem, a konyhába csak nasiért megy, mostanában már a kajáját is s szobába viszem, különben éhen halna. A takarításba néha kicsit segít, tologatja a porszívót vagy vizes ronggyal végigtörli a kényes dolgokat aztán nyafog, hogy de rondák, meg tönkremennek, és én se súroljam az edényeket, mert csúnyák lesznek és karcosak. De ha meg csak leöblítem, akkor koszosak lesznek..

Vásárlásban segít, a néhány növényt is ő locsolja. Azért jó lenne, ha több dologra rá tudnám venni, esténként általában ő gépezik, én meg kint ügyködök...

2013. jún. 5. 16:29
 23/27 anonim ***** válasza:
83%

Uh, olvasva a válaszokat tényleg összetehetem a kezem, hogy élettársam rend-mániás és takarít. Szomorú olvasni, hogy ennyi a mama által elkényeztetett férfi.

Amikor barátnőm is írja, hogy 10 óra munka után rohannia kell haza, főzni, takarítani, hát elég igazságtalannak tartom a dolgot.

Persze bele van nevelve az emberekbe, hogy "női-munka", de

akkor mi a férfimunka ma a ház körül? Szerelőt hívnak, kocsimosás, füvet nyírni bárki tud.

Pff.

2013. jún. 5. 16:41
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Jáj, kocsimosás, azt el is felejtettem, az neki egynapos procedúra, mert minden kis rést ki kell mosni ezerszer, a mosóban minden 10x végignyomkodva, közben a mögöttünk állók anyáznak, majd óvatosan kiállni, nehogy valami porszem felverődjön, egy rakatféle szivaccsal áttörölni mindent, még fényező izét rakni rá, ablakot külön spricnivel, tárcsákat leszedve pucolni... és ez még csak a külseje.

Mindig úgy indul, hogy majd Ő lemossa a kocsit, aztán a vége az, hogy ő odébb megy levegőzni, telefonálni, én meg pucolom a kocsi alját mert a sárvédőnél még koszt lát, csak most épp a szélvédőről simogatja le a szöszöket, mert ahhoz én nem értek és biztos megkarcolnám, vagy bent ül és a kormányt takarítgatja.

És akkor a végén ő itthon kidől, hogy mennyire fáradt, én meg csinálhatom késő este az elmaradt dolgaim.

2013. jún. 5. 16:50
 25/27 anonim ***** válasza:
85%

A magyar férfiak nagy része még a múltban él.

Nem bírják felfogni, hogy ez nem arról szól, hogy melyik nemnek van rendelve a dolog, hanem munka-megosztásról!

Az is más persze, ha valaki teljes idős háziasszony,, persze.

De a nők ma általában dolgoznak, gyakran sokkal többet, mint a férfiak, rájuk hárul a gyerek, aztán hát persze a takarítás, ügyintézés.

Közben meg megy a fórumokon, cikekk alatt a nagy kesergés, nőgyűlölet, mert hogy a mai "emancipuncik", meg hogy nem lehet egy normális nőt találni, közben egy pillanatra sem néznének magukba.

És igen a fiús anyák cseszik el általában, mint sajnos édesanyám is, drága kisfia még 26 évesen is otthon ül munka nélkül, semmit nem segít, csak nyeli anyám pénzét, közben világba el van szállva magától, neki modellcsaj kell, meg 400ezres fizetés-képesítés nélkül, egy tányért nem mosogat el. De ő a FÉRFI háznál. Hát ennyi.

2013. jún. 5. 16:50
 26/27 anonim ***** válasza:

# 24

Hát ezt nagyon jól leírtad, jó a stílusod! :)

2013. jún. 5. 16:54
 27/27 anonim ***** válasza:

Lekopogom, nincs ilyen gond. Néha ő is lusta, de néha én is.

Két napja várnak a mosatlanok, én tologattam, hogy "hagyd, majd megcsinálom". Mire ma hazaértem, elmosogatott. Mondta, hogy kellett bögre és nem volt tiszta. Oké, de a többit miért mostad el? Hááát, már ott álltak, őt zavarta, elmosta.

Felmosni pl utál, azt én csinálom, ő előtte felporszívózik. Ágyat húzni én utálok, azt is megcsinálja, illetve ruhát is ő hajtogat. Katonaságnál megtanították, szebben csinálja, mint én. egy darabig én csináltam, úgy nézett ki a szekrény, mintha ott tartották volna a III. Világháborút. Azóta inkább ő csinálja.

Egyszer műtöttek, két hétig örültem, ha kiszed valaki az ágyból és WC-re kísér. Csillogott a lakás, főzött, esténként még engem is lefürdetett.

Egyszer beszéltünk erről, mondta, hogy náluk nem volt férfi-női munka, a nővérével leoszthatták ki mit akar csinálni, de mindkettejüknek kellett házimunkát végezni. Általában helyiségeket osztottak fel, enyém a fürdő, tied a háló, stb. Sok múlik azon, hogy a szülők hogyan szocializálják a fiúgyerekeket.

2013. jún. 5. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!