Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 22 hós lányommal vagyok...

22 hós lányommal vagyok itthon. És már nagyon idegesít hogy a férjem azt hiszi én csak pihengetek itthon. Folyton azt mondja ezt miért nem csináltad meg, azt miért nem. Pedig éjszaka se hagy aludni a lányom, úgyhogy elég fáradt vagyok?

Figyelt kérdés
Van még valaki igy? Miért hiszik azt hogy ez nem munka?
2013. jún. 5. 12:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
59%

Na pont ezert nem jo az a 3 ev otthon.

A gyerek abnormalissan kotodik az annyahoz 22honap szoptatas az mar abnormalis kotodes es rossz szokas.

Enny idos korban mar fasirtot friss nyers repat kell enni.

Ha dolgoznal ilyen nem lehetne.

Max 1eves korban abba kell hagyni mellrol valo taplalast .

Ejjeli szopast max 6 honapig szugseges utana csak rossz szokas.

Szerintem rosszul neveled a gyereket es betegessen kotodik hozzad.

Hogy tudsz igy szexelni szoptatasok kozott???

Szegeny fejed azert ugye a gyerek nem a ti agyatokban alszik?

En ha ferfi lennek tuti radszolnek hagyd ma abba a szoptatast tessek ujra felsseg es no lenni.

A napirend csak rajtad mulik beosztas kerdese.

En 4 szultem neveltem munka mellett es egy evig szoptattam ill fejtem a tejet a munka alatt.Nem maradhattam otthon a gyerekekkel bolcsibe jartak es aludtak minden ejjel.

2013. jún. 5. 13:27
 42/81 anonim ***** válasza:
100%
41-es írásán elgondolkodva, nem lehet, hogy a férjed azért csesztet mindenért, mert igazából mással van baja? Pl nincs annyi (olyan) szex, amit szeretne? Csak mert a férfiak ilyenek, böki valami a csőrüket és valami másért pampognak.
2013. jún. 5. 13:30
 43/81 anonim ***** válasza:
70%

Az energiabomba gyereknek sem árt, ha megtanul egy kicsit egy helyben maradni és játszani.

Nekem az a kép körvanalazódik, hogy nálatok a gyerek a főnök, nem te.

- este szopi van, holott már minek, de kéri, kapja

- éjjel felkelés van, holott nincs semmi baja az ágyában, de kéri, megkapja, "ez genetika"

- szétpakol mindent, ezt is kordában kéne tartani kicsit, de szeretné, csinálja

- nem ül meg nyugton magától, nem baj, nm erőltetjük, hadd tomboljon, "ő ilyen"

Szóval most úgy jön le nekem, hogy a lányod tombol egész nap a házban, te meg megadóan mész utána, és próbálsz kármentesíteni. Ennek nem így kéne lenni! És félreértés ne essék, nem azt akarom mondnai, hogy a gyereknek vigyázzban kéne ülnie egész nap, de igenis el kell kezdeni bizonyos szabályokat betartatni vele. Ha nem, azzal vele tolsz ki a legjobban! Sem óvodában, sem iskolában nem csinálhatja ezt.

2013. jún. 5. 13:30
 44/81 anonim ***** válasza:
67%

Én a férjnek adok igazat, mert az én párom is mártírt csinált magából azért, mert ő volt otthon a gyerekkel. Neki sosem volt ideje semmire, nem jutott ideje a takarításra, vagy erre-arra.

Én persze ezt nem hagytam szó nélkül, és én is megkaptam, hogy akkor cseréljünk. Legnagyobb megdöbbenésére elfogadtam az ajánlatát, mert meg akartam tudni, hogy mi ilyen nehéz ebben az egészben. Ki is derült hogy semmi, csak a panaszkodás egyszerűbb volt. A ruhákat kimossa az automata mosógép, csak teregetni kell(5 perc). A koszos edényeket elmossa a mosogatógép, csak el kell őket rakni(5 perc). A főzés maximum, legrosszabb esetben 1 óra. A gyereket könnyű ellátni, hiszen megvan a napirendje amit be kell tartani, szükség esetén alkalmazkodni hozzá. Ha idősebb akkor játszani vele, lefoglalni különféle tevékenységekkel.

Végül pedig rendet tartani, bevásárolni.

Három hónapig tartott ez a dolog, és egyszer nem voltam olyan idegroncs, mint a feleségem olykor. A napi teendőket lerendeztem 2 óra alatt, utána pedig minden ment a maga útján, nem volt benne semmi fárasztó. A nők persze megpróbálnak mártírt játszani, szóval minden férfinak érdemes kicsit átvenni ezeket a dolgokat, hogy kiderüljön, mennyire egyszerű is ez az egész.

Ha pedig egy anya ennyit nem bír elviselni egy nap, akkor hogyan fog 8 órában dolgozni, majd este még gyereket is nevelni?

2013. jún. 5. 13:33
 45/81 anonim ***** válasza:
83%
44-es, mikor visszamegy anya dolgozni, a gyerek közösségbe kerül, anyukának nem kell minden napra főzni, nem kell napi 100* elénekelni a cifrapalotát, míg elmosogat, nem kell fél óránként összepakolni mindent, napi 2* felsöpörni, felmosni (3 éves korig minden gyerek úgy eszik, hogy csupa kaja minden körülötte) nem kell napközben 2 órát játszón lenni, vagy sétálni. Stb. Egy valag házimunka és gyerekkel való foglalkozás lekerül a válláról. Egy gyerek mellett a nagyobb lélegzetvételű házimunkát nem lehet megcsinálni, a kisebbeket viszont folyton csinálni kell, mert kiömlik a víz, leesik a pogácsa, lerántja a poharat, szétdobálja a papírokat, összefirkálja a széket, stb. Amikor a gyerekkel vagyok, míg ébren van, folyamatosan ad nekem munkát, nem is beszélve arról, mikor az egyik beteg. Tesóm visszament dolgozni, kivirult teljesen, esténként nyugisan, kedvesen elbabázik a gyerekkel, munkából/oviból a tiszta lakásba érnek haza, amihez egész nap senki se nyúlt, esznek egy könnyű vacsit, játszanak, együtt összepakolnak, beraknak egy mosást, elmosogatnak és lefekszik a gyerkőc, utána anyuka kitereget, és pihizik. Tesóm azt mondja, lehet, hogy összességében többet dolgozik, de sokkal kiegyensúlyozottabb. El is hiszem.
2013. jún. 5. 13:42
 46/81 anonim ***** válasza:
62%

Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe mi lenne ha a nagyszüleink korába élnénk amikor se automata mosógép se mikró semmi nem lenne. Mégis mindent megcsináltak 4-5. gyerekre.

Szed össze megad és ne keseregj, ha máshogy nem működik menj vissza dolgozni a kicsi meg bölcsibe.

2013. jún. 5. 13:43
 47/81 anonim ***** válasza:
49%
Egy egész hétvégére bízd rá, mondván hadd pihenjen ő is egy kicsit. Aztán majd rájön...
2013. jún. 5. 13:43
 48/81 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tényleg nem sétagalopp gyerek(ek) mellett a házimunka, bár valóban nem uránbányászat, ez is igaz. :) Amikor az első gyerek megszületett, nálunk sem volt napirend. Én is folyton "sírtam", hogy gyerek mellett nem lehet takarítani, meg ilyen fáradt vagyok, olyan hulla vagyok... stb. Aztán gondoltam egy nagyot, és csináltam egy napirendet (ahogy a szuperdada szokta), beosztottam a hetet, hogy melyik nap mit csinálok. Őszintén szólva az első hónap maga volt a rémálom, de azóta minden sokkal könnyebb. Megszületett a kistesó is, és az első heteket leszámítva minden olyan, mint egy gyerekkel volt (na jó kicsit több munka nyilván, de arra értettem, hogy megint rend van, kaja van, és napirend van) Nem mondom, hogy könnyű, van, hogy úgy kell hátsón rugdosnom magam, hogy álljak neki megcsinálni a dolgomat, néha el is marad egy-két dolog, de általában mindent megcsinálok, amit aznapra terveztem. És így, hogy rend van, mire a férjem hazaér, gyakran mondja azt hétvégén, hogy akkor most ő elmosogat, vagy megcsinál helyettem ezt-azt, illetve soha nem volt abból probléma, hogy elmegyek egy órára kávézni a barátnőimmel, vagy fodrászhoz, stb.

Hidd el, hogy a napirend nagyon-nagyon sokat tud segíteni, és akkor nem szakadsz meg a házimunkában sem.

2013. jún. 5. 13:50
 49/81 A kérdező kommentje:

Igen a napirend az fontos.Nem is mondtam hogy úszik a ház.Csak hogy elismerjék a férfiak is hogy ez munka.

Bölcsibe adtam volna, de sajnos nem vették fel.:(

2013. jún. 5. 14:11
 50/81 anonim ***** válasza:
49%

öööö, semmivel sem kevesebb a házimunkám, ha a gyerek oviba megy...

Minden nap főznöm kell, se az én, se a férjem munkahelyén nincs meleg étkezés; mosás és vasalás több lett... naponta kell most is porszívóznom, mert a hülye pormacskákat nem vette fel a gyerekkel az ovi :)))

Hát nem tudom, nekem nem lett kevesebb semmivel... viszont így is elláttam mindent, és még csak a férjemnek se kellett kiadnom bérbe a melót :P

2013. jún. 5. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!