22 hós lányommal vagyok itthon. És már nagyon idegesít hogy a férjem azt hiszi én csak pihengetek itthon. Folyton azt mondja ezt miért nem csináltad meg, azt miért nem. Pedig éjszaka se hagy aludni a lányom, úgyhogy elég fáradt vagyok?
Apa hazaér: - Mi a fene történt itt?
Anya: - Tudod, mindig megkérdezed, amikor hazajössz, hogy mit csináltam egész nap? Nos, ma nem csináltam...SEMMIT!!
Én elhatároztam, hogyha apuka egyszer is beszól, akkor hasonlóan fogok cselekedni. :) Szerintem nem arról van szó, hogy anyuka abszolút hanyagolja a házimunkát, persze meg lehet csinálni, de lássuk be, hogy mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai.
Nekem is volt olyan napom, hogy felkeltem és a fenének sem volt kedve aznap házimunkával foglalkozni. Amikor ébren volt a lányom egymást szórakoztattuk, amikor aludt én is aludtam inkább vele. Aztán este főztünk együtt a férjemmel valamit gyorsan és soha nem kaptam egy rossz szót sem, hogy itthon "meresztem" a s*ggem és még meleg vacsorával sem tudom hazavárni.
Máskor meg sürögtem forogtam egész nap, mostam, főztem, takarítottam, gyümölcsöt, zöldséget reszeltem, kísérleteztünk a lányommal kettesben, hogy mit szeret, mit nem, virágot ültettem, ablakot pucoltam.
Szerintem nincs abban az ég világon SEMMI rossz, ha egy nő néha elengedi magát. Nem házi robotnak maradtunk itthon és azért mert nem ma törlöm le a port, hanem majd holnap, ne oltson már szét a férjem!!!
Nem lehet, hogy a munkát kellene átszervezned? Nekem egy ötfős család után ellátni a házimunkát körülbelül napi 3-4 órát vesz igénybe. De ebben benne van a főzés, a napi 1-2 mosás, a 180 m2-es ház meg a terasz, udvar rendben tartása, stb. Nem mondom, az a 3-4 óra akkor úgy néz ki, hogy kőkeményen tolom szinte megállás nélkül, tehát ez a nettó idő. És nincs benne a vásárlás, mert azt apa intézi, egyszerűen mert neki van jogsija. Viszont ha megy, olyan listát kap, hogy utána egy hétig egyáltalán nem kell boltba menni, mert eltervezem, mit főzök és ahhoz mindent meghozatok.
Innen végiggondolva egy gyerek mellett kis házban a házimunka nem lehet több 2-3 óránál, végigmenni, mindent a helyére rakni, betenni egy mosást, felrakni a kaját, esetleg körbesöpörni, ilyesmi. Gondold végig.
Az a tapasztalatom, hogy sokan egyszerűen hatékonytalanul csinálják a házimunkát. Úgy meg persze, hogy nem megy, nincs rá idő, és fárasztó is. De ha bele tudod sűríteni két órába, akár úgy, hogy amikor apuka hazajön és lepasszolod neki addig a gyereket, akkor már nem is olyan borzasztó. Mert tudod, hogy hamar vége :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!