Mit tehetek akkor ha anyám nem engedi a hajam melíroztatni?
Miért is nem költözöl el? Amikor elszöktél, hová mentél? Miből éltél? Hogyan is "hozatott vissza erőszakkal" egy felnőtt embert? Nagykorú vagy, azt csinálsz, amit akarsz, miután elköltöztél otthonról, és nem anyád pénzén élsz.
Aztán pedig, ha úgy gondolod, akár minden kapcsolatot megszakíthatsz anyáddal. Nem kötelezhet téged senki arra, hogy úgy élj, ahogy ő szeretné.
Nekem nem világos, hogyan cipelt haza erőszakkal téged, ha te nem akartál hazamenni. Ha elmúltál 18, akkor téged sehová nem visz, ha te nem akarod. A cipelni akar, kihívod a rendőröket... Ez ilyen egyszerű.
Költözz el és kész. Aztán irány a fodrász.
Azt se értem, hogy ha bejelentkezel a fodrászhoz és melírozott hajjal mész haza, akkor kitépi a hajadat??? Vagy mégis mit csinál???
Ha tényleg úgy történt, hogy a három bátyád lefogott, akkor ez emberrablás. Ennyi. Elmész a rendőrségre, feljelentést teszel, és a bátyáidat anyáddal együtt lecsukják. Ebből talán tanulnak...
"Levette rólam a gondját"... Ez aranyos. :) Igen, el tudom képzelni, mikor a szülő nagy komolyan kijelenti, hogy "mostantól nem vagy a gyerekem, ha nem csinálod ezt meg azt". Velem is eljátszották. Én meg azt mondtam: "Jó, akkor ezentúl nem vagy az anyám." Két hét után anyám sírt nekem, hogy ő ezt nem godolta komolyan, és bocsássak meg neki...
Figyi, ha hagyod magad zsarolni ilyen teátrális nagyjelenetekkel, minthogy kitagad az anyád (amit jogilag nem tehet meg, mert az örökségből a köteles rész akkor is járni fog neked), akkor továb fog zsarolni.
Úgyhogy szépen tessék elköltözni, nagykorú ember vagy, ha pedig vissza akar vitetni erőszakkal, rendőrt hívsz, és feljelented őket. Anyádnak meg kell értenie, hogy többé nem urlakodhat feletted.
Vagy persze továbbra is lehetsz gyáva nyuszi, és viselheted akár életed végéig a zsarnokoskodását. Ez esetben ne panaszkodj, ha pl. a leendő gyerekeid nevelését is kiveszi a kezedből, illetve napi szinten a nyakadra fog járni kioktatni akkor is, ha esetleg férjes asszony leszel.
Az ilyen túlbuzgó anyukákat egyszerűbb lerendezni már most. A megoldás: kitartás a végsőkig. Amint gyáva nyuszi leszel, és megijedsz az olyan frázisoktól, mit "kitagadlak", "nem vagy többé a gyerekem", máris ő nyert. Szóval csak bátran!
Öntsd szemközt egy lavór forró vízzel és üss rá olyat, hogy a szemei körmérkőzést játsszanak a bennmaradásért.
Ekkor ugyan azt mondják májd Rád, hogy ez a lány az anyjára ütött, de ebben az esetben talán helyére billen az agyának tengelye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!