Hogyan lehet normalizálni egy ilyen helyzetet? Mit tehetek én?
Van egy nővérem, 36 éves, két gyerekes anyuka. Fiatalon volt egy szerelme, akivel szakítottak, majd utána összejött a későbbi férjével, akitől alig 3 hónap együttjárás után, 20 évesen teherbe esett a fiukkal. 2 évvel később született egy kislányuk is, és 10 évig éltek szépen együtt. A sógorom nagyon rendes ember, mindene a családja volt. A sógorom szüleinek a házában alakították ki maguknak a felső szintet (3 szoba) és ott éltek.
Aztán a nővérem egyre többet hivatkozott arra, hogy bulizni megy a barátnőivel. A sógorom vigyázott a gyerekekre, hogy ő mehessen, de valójában nem a barátnőivel volt, hanem a régi szerelmével, aki idő közben elvált, és ők megint összejöttek. Persze kiborult a bili, nagyon csúnya válás volt, a gyerekeket pszichiáterhez kell még mindig hordani.
A sógorom a történtekhez képest normálisan viselkedett, de azt kijelentette, hogy ha már így tönkretette a nővérem az életét, a gyerekekért perre megy, mert imádja őket. A gyerekek (most lassan 14 a fiú, 12 a lány) imádják az apjukat, és utálják a nővérem új pasiját, aki egy kiélt, elég bunkó rendőr. Ráadásul már a nővérem szült is neki egy gyereket. Most vele vannak a gyerekek, első körben a nővéremnek ítélte őket a bíróság, de a gyerekek az apjukkal akarnak élni. A nővérem új férje sms-ekkel bombázza a volt sógoromat, hogy a gyereket felejtse el, és hogy csak most jön a java, a vagyonmegosztás, és mindenéből ki fogják forgatni.
Ahogy kivehetitek a soraimból, én sem szeretem az új sógort, viszont a régivel jó a viszonyom (bár a szüleim eleinte a nővéremet hibáztatták, most már teljesen mellette állnak, mondván "Nem igaz, hogy a volt sógorom nem bírja elfogadni a helyzetet".), és nem akarom, hogy még jobban tömkremenjen az élete. Szerintetek, mit tehetek ilyen helyzetben én? Meghallgatnak engem a bíróságon egy újabb gyerekelhelyezési perben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!