Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány tagú a családod és...

Hány tagú a családod és mennyi jut ennivalóra 1 hónapban?

Figyelt kérdés
Hárman vagyunk és ebben a hónapban kb 20000 ft jut élelmiszerre + mosópor szappan stb. Kétségbe vagyok esve. Én kibírom ha nem eszem de a gyereknek nem szabadna megéreznie, hogy nincs. Plusz pénzem abból van, hogy neten adogatok el ezt azt, de most ez is annyira stagnál. Hiába, nincs pénze az embereknek :(((
2009. okt. 6. 16:56
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Sokat főzök itthon. mi nem járunk McDolads-ba meg ilyenek ( a lányom 10 éves de még nem volt soha ) Tényleg köszönöm a válaszokat:))) Megpróbálok olcso tartós élelmiszereket betankolni és abból gazdálkodni. Sajnos a válság miatt kerültünk ilyen helyzetbe, soha nem pazaroltam de most kétségbe estem, hogy nincs tovább.
2009. okt. 6. 17:41
 12/24 anonim ***** válasza:
88%

szia mi öten vagyunk három gyerek,kajára havonta 30-40 ezer forint jut,de ebben benne van a (borotva,sampon stb)

Nem mindig jövünk ki jól sőt mikor már nincs veszünk pár kiló krumplit most épp olcsó és lehet sütni is meg főzni:)

Nehéz helyzet tudom! Kitartást.

írj listát egy havi kajáról pl csinálj olyat amit több napig lehet enni és bőséges pl bableves,gúlyás leves

2009. okt. 6. 17:48
 13/24 A kérdező kommentje:
Csak azért nem sírok mert nem akarom hogy lássa a gyerek de nagyon köszönöm mindenkinek annyira meghatódtam, hogy vannak olyanok akiket érdekel a másik.
2009. okt. 6. 17:58
 14/24 anonim ***** válasza:
91%

Én szoktam csinálni házi májpástétomot(rösztölt máj, főtt krumpli, margarin, hagyma összedarálva)

tojáskrémet, tepertőkrémet, szardíniakrémet, kőrözöttet. Ezek sokkal kiadósabbak(és finomabbak) mint mindig felvágottat enni, és reggeli tízórai uzsonna megvan. A kelt tészták is nagyon kiadósak és finomak! Lényeg a kitartás, a szeretet, meg a jó hangulat, úgy sokáig el lehet lenni, zsíros kenyéren, meg rántott levesen is. Az éneklés, az őszi séta, az esti sakk, a gesztenyefigurák gyártása, és apa megbunyózása - általad!! ne maradjon el, mert ingyen van,de utána mindenki jobban bírja a gyűrődést!

2009. okt. 6. 17:59
 15/24 anonim ***** válasza:
88%

Eszembe jutott, amit anyukám mesélt arról az időkről, amikor az albérletből saját házba költöztek. Víz csak kútból, áram még nem volt, petróleum lámpával világítottak és a főzőizé is valami ilyesmi folyadékkal működött (nem jut eszembe e neve). Mesélte anyum, hogy rengetegszer ettek akkoriban "nyögvenyelőt" én később születtem és nagyon szerettem és erre teljesen belelkesedtem, hogy én is, én is akarok! (Pirított gríz házi lekvárral) Sokszor ettünk még az én gyerekkoromban is, meg köménymagos levest, krumpli levest, ilyesmiket, de úgy emlékszem, hogy sokszor játszottunk, meg beszélgettünk, meg nevettünk, énekeltünk, azokat a dalokat tanítom most is a kislányomnak... Igazat adok a felettem (valahánnyal) írónak, a gyerekekben ez hagy mély nyomot, ha nem mutatod ki feléjük, hogy téged ez mennyire bánt. A szomorúságot azonnal jelzik a kis receptorok és elkezdik keresni, hogy akkor most nekik is félni kell valamitől??

Ami a gyümölcsöket illeti, ez is igaz lehet, csak nem biztos, hogy mindenkinek van ilyen ismerőse... anyuméknál pl. a kertben rengeteg pici sárga szilva terem, amolyan ringló féle, én nagyon szerettem, míg otthon laktam, folyton lestem, hogy melyik sárgul már. Most, hogy mi már eljöttünk otthonról, alig van olyan, amit megeszünk, pedig anyukám osztogatja bárkinek, csak szedjék le, mert ő már nem tud létrára mászni. A család egy másik tagjától egy nagy zacskó almát hoztunk, nem tökéletes szépségű, de nagyon finom, édes. És külön jól is esik, hogy náluk termett, neki meg, hogy nem megy tönkre. Biztos sok ilyesmi van még másoknál is, talán a ti ismerősi körötökben is, csak hogyan lehetne megtalálni???

Ha a neten rákeresel arra, hogy "olcsó receptek" rengeteg oldalt fog kidobni, már csak türelem kell a kiválogatásukhoz.

Hány éves a gyereked?

2009. okt. 6. 18:47
 16/24 anonim ***** válasza:
59%
Szia!Soha NE azt nézd,hogy mit mondanak,hanem azt,hogy ki mondja?!Szóval,sz@rd le magasról azt a buta,bunkó második válaszolót,mert nem érdemli meg,hogy törődj a beszólásaival!Megosztanék én is Veled néhány spórolós tanácsot:fehérítő helyett vegyél hypót(kb. 50 Ft)-előttem már írta valaki-,mosóport,öblítőt olcsón tudsz venni Eurós boltokban,Anekban,P.Market is elég olcsó szerintem.Az utóbbiban veszek kaját,és ott is szoktam bevásárolni(Lidl is ugyanilyen).Anyósomék gyakran adnak nekünk zöldséget,gyümölcsöt,ez is nagy segítség,talán akadna,aki szintén szívesen adna nektek,ahogy már írták előttem,legalább nem marad rajtuk.
2009. okt. 6. 19:09
 17/24 anonim ***** válasza:
75%

A családunk 2 felnőttből + 1 babából áll és kb 60-80.000 ezer Ft -ot költünk élelmiszerre.

Igaz, mi főként CSAK gyümölcsöt és zöldségeket vásárolunk de azt igen NAGY mennyiségben. Feldolgozott élelmiszert viszont soha nem veszünk.

Sajnálom azokat az embereket akik nem tudják megfizetni a jó minőségű élelmiszereket. Hosszútávon az egészségük fogja megsínyleni ezt a spórolást. Persze a szükség sokszor nagy úr. :( :( :(

2009. okt. 6. 19:34
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem ertem miert kellett lepontozni az utolsot?!

Csak azert,mert o nem 20000 ftbol el???

"Hány tagú a családod és mennyi jut ennivalóra 1 hónapban?" ez volt a kerdes ö pedig valaszolt.

Mi négyen vagyunk,es havi 120000ft van elelmiszerre.

Tessék és most kezdhettek lepontozni.

2009. okt. 6. 22:58
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

3 tagra (+ a macska meg a biciklijavítás) 30-40 ezer forint jut, és a negyedik tagnak küldünk 30 ezret, s megél szegény, ahogy tud.

Ebben benne van a kaja, mosószer, szemfesték selyemharisnya, de nincs benne a cipő, ruha, nagyjavítás.

2009. okt. 6. 23:56
 20/24 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit csak fölfelé. Nem tugom ki pontozta le.
2009. okt. 7. 07:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!