Hány tagú a családod és mennyi jut ennivalóra 1 hónapban?
Hát ez tényleg nagyon kevés... Muszáj lesz spórolnod. :(
Egy párszor én is átestem ezen, bár most úgy 70e Ft jut 5 főre csak élelmiszerre. Ha elfogadsz néhány tanácsot: ne vegyél kész élelmiszert, mert az sokkal drágább (felvágottak stb.), inkább készíts otthon májkrémet, meg ilyesmit, az még finomabb is.
Kenyeret is lehet otthon sütni. Most szerencsére a gyümölcs se drága.
Levest viszonylag olcsón tudsz főzni: Én úgy szoktam, hogy pl. ha veszek csirkét, és a csontja nem kell épp az aznapi ebédbe, akkor azt lefagyasztom, és később levesnek tökéletes.
Mosószeren szintén lehet spórolni: vannak alternatív mosószerek is, amik jóval olcsóbban a bolti mosószernél. Ugyanez igaz a samponra is.
Mellesleg én is árulok a neten, és ha megszorultam anyagilag, akkor inkább engedek az eladási árból, és akkor jobban megy a cucc.
Egyébként merre laksz? Talán néhány dologgal ki tudnálak segíteni, ha nem haragszol.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:08
a hozzászolásodhoz csak gratulálni tudok szerintem ez nemvolt kérdés :-)lehet 2 éves hűségnyilatkozatt és akkor ne fizese be érdekes lesz majd
amúgy én a tésztát javaslom vegyél soksok tésztát előre igy amikor már ninc solyan sok kaja egy kis kakaopor vagy bármi a tészta mindenre jó :-)egy kis tészta + kis tejfől szerintem finom és olcsó
utolsó vagyok,látom vki bezsólt h amig van pénz netre ne sírjon a kérdező szája... és ha nyivános helyről netezik?
Én PL: könyvtárból
Ne legyél kétségbeesve! Ebből ki tudsz jönni! Vegyél krumplit, hagymát zsákban, káposztát, répát, száraztésztát, rizst!Túrót, tojást, margarint, olajat!Szárazbabot, felesborsót! Ne nagyon vegyél előrecsomagolt kaját! Illetve abból csak akciósat, 100ft-ért nagyon jókat lehet venni a kék-sárga-pirosban!Figyeld a szórólapokat!
A gyereke a család része, jó neki, ha megtanulja, hogy nehéz időket is ügyesen átvészelünk. Ha vele játszol, rajzolsz, énekelsz, nem érdekli, hogy zsíros kenyér van-e, vag ykrumplis tarhonya?
Tisztítószer mi kell?
Mosogatószert kapsz 100 ft-ért, mosószer ugye muszáj, 2000.Öblítőt nyugodtan elhagyhatod, vagy ecetet használhatsz, de nagyon olcsók vannak. Egy hypó mennyi? 60 ft?
De hanyagold, úgyis csak árt.MI kell még? Fogkrém, 150, tusfürdőt kaphatsz 200 ft-ért 3 hónapra elegendőt az egész családnak.
Vegyél még cukrot, lisztet! Előre tervezd meg a menüt! Nme kell drága kajákat ennetek pont most!
Csak annyi kenyeret vegyél, amit meg is esztek, ha marad, pirítsd meg, bundázd be.Egy citromos tea, zsíros kenyér, lila hagyma fenséges vacsora lehet.Másnap (akciós) túrós palacsinta, krumplileves, a gyerek is megkapja a fehérjét. De elég egy kanál tejfel, nem kell beleborítani egy pohárral!
Süss otthon sütit, ne ácsingózzanak bolti desszert után! Pl. a neten: Andi konyhája: kekszes-almás sütije, hát nem hiszem, hogy 400 ft-nál több, s rengeteg.
Fogadj el az ismerősöktől idényzöldséget, ha elmondod, milyen nehézségeitek vannak, lesz, aki boldog lesz, hogy van kinek adni, nem megy neki tönkre.
Feng shuizz, erősítsd a bőség területét!
Mi négyen vagyunk, és most -23.500 van eddig a konyhára, vagyis ennyi hiányzik még a többi fizetnivalóból, s utána jönne a megélhetés! De eddig minden megoldódott, látod, van internet is!
Mondd le a tv-csomagot, a telefont vagy valamit! Ne vegyél bérletet, hanem bicikli..nem t'om..talán találsz megtakarítanivalót még?
Csak azt nézd mindig, hogy ma legyen, s holnap. A többi meg fog oldódni, nem kell előre parázni. Osszd szét a pénzt borítékba, hetekre, ragaszd le , és ne nyúlj hozzá, míg ez a hét tart! Így jobban látod majd, mi fér bele, s mi nem!
Elég lesz ez 3 főre! Mekkora az a gyerek??
2-en vagyunk,30 000 ennivalora,samponra stb.
Nem egyszerü,de ki lehet birni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!