Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én öltem meg a dédimet?...

Én öltem meg a dédimet? Elmondtam hogy meleg vagyok egy hete anyukámnak, és a dédim is hallotta, és tegnap meghalt:S anyukám azt mondja én tehetek róla, mert felizgattam. Ugye nem?

Figyelt kérdés
16f
2013. máj. 26. 16:40
1 2 3 4
 21/33 BubishBubleh válasza:
100%

Már bocsi..de anyud azért gyereknevelésből 5-ös..-.-"

Nem. Nem te ölted meg. Ez az élet velejárója. Senki sem tudja, hogy épp mikor és hol éri utol az a "bizonyos". Ne idegeskedj e miatt. Nyugodj meg. Lépj túl rajta. Tudom, hogy nem könnyű, de én is valami hasonlón mentem keresztül, de ott voltak a barátaim, akik nagyon sokat segítettek ennek a feldolgozásában.. Szóval én azt tanácsolom, hogy ne itt kérd ki a véleményeket, hanem menj és barátkozz. Jobb lesz, hidd el! :) 18/L

2013. máj. 26. 18:19
 22/33 anonim ***** válasza:
88%

Dehogy ölted meg! Dédid korosztálya igazán edzett, olyan szempontból, hogy nem az élet napos oldalán jártak.

Háború, forradalom, nem sorolom.

Az ő idejükben is voltak, akik más szexuális beállítottságúak voltak, mindenki tudta, csak nem illett róla beszélni.

Nem tehetsz róla! Ennyi erővel minden rossz hírbe belehalhatnák, főleg idősen.

2013. máj. 26. 19:13
 23/33 anonim ***** válasza:
22%
Egyetértek az előttem szólókkal, abban, hogy biztos nem te öltek meg. De, hogy 16 évesen meleg vagy és voltál már férfival, ne haragudj de ez kritikán aluli számomra.
2013. máj. 26. 20:28
 24/33 anonim ***** válasza:
71%

"De, hogy 16 évesen meleg vagy kritikán aluli számomra.."

Jó, akkor legközelebb vár két évet mire meleg lesz.

Vicces vagy:D

2013. máj. 26. 20:39
 25/33 anonim ***** válasza:
85%
Akkor ugorj neki meg egyszer utolso, es olvasd el ujra, mert nem ezt irta...
2013. máj. 26. 20:44
 26/33 anonim ***** válasza:
63%

Kedves válaszoló!

A dédik és nagyik már abban az szerencsés állapotban vannak, amikor a gyereknevelés anyagi oldala, s később az ifjú taníttatásának költségei már nem az ő vállukat nyomja. Egyetlen állapotbeli "feladatuk" a szeretet marad. Egy nagymama, egy dédmama szeretete pedig szinte mindig bölcs és letisztult, és főképp: feltétlen.

Neki mindegy, hogy meleg vagy-e, vagy sem, AZ UNOKÁJA vagy. Az unoka a jövő. Az ő életének a gyümölcse, és annak a jövőnek a várományosa, amelyet ő már nem élhet meg a koránál fogva.

Lehet, hogy fájt neki, amit hallott, lehet, hogy nem értett meg téged, lehet, hogy féltett. De biztos vagyok benne, hogy szeretett. Egy idős dédmamának egy ilyen bejelentés már nem törheti meg a szeretetét, nem kergetheti olyan kiúttalan rémületbe, amitől halálos rosszullét fogja el. Nem te ölted meg őt.

(Ki tudja, lehet, hogy ő már sejtett is valamit azelőtt is, és aggódott érted. S ez az aggodalom tartotta életben. Aztán mikor látta, hogy így vagy úgy, kezedbe veszed a sorsodat, megnyugodott, és el tudott menni. Vannak ilyen rejtélyes lelki folyamatok az idős embereknél.)

kedves 15ös!

Értem, tehát semmi bajod a melegekkel, azon kívül, hogy a Dunába lőnéd őket, ha ne adj'Isten össze szeretnének házasodni (no nem veled, nem más, ellenkező hetero férfiakat kényszerítve az oltár elé), hanem) egymással, mert szeretik egymást, és örök hűséget szeretnének esküdni egymásnak. Ez tényleg "extra jog" lenne a részükre Szerinted??? Szerintem csak emberi jog!

Ha a magadfajta homofóbok(mert az vagy!), és a magukat az egyetemes isteni szeretet közvetítőinek hirdető keresztény egyházak nem sajátítanák ki a házasság intézményét, talán az emberek is rájönnének, hogy a melegek sem mind ágyrajáró rózsaszín b-zik, és polgárpukkasztó felvonulók, hanem közülük is éppen annyian vágynak konszolidált életre, és igaz párkapcsolatra a hererok között.

Dehát, mint írtad, a házasság a heterok kiváltsága... Azért szerencsére nem mindenki gondolkodik így, lásd, az elmúlt hetekben Brazília után Nagy Britannia és Franciaország is pozitív döntést hozott ez ügyben.

Kedves homofób 15ös! Azért nincs harag. De kérlek mielőtt életre szóló négy fal közötti bújkálásra ítéled a melegeket, gondolj bele, hogy a világ nem csak a tiétek, heteroké. Voltál már szerelmes? Milyen érzés lett volna, ha csak a rejtekben foghatod meg a kevesed kezét, csókolhatod meg őt, vagy szólíthatod kedves becézésekkel? Egy jó érzésű melegnek, ha tekintettel van a társadalomra, mindezt alapból el kell fogadnia. És azt is, hogy nem lehet hagyományos értelemben vett családja, gyermekei... Miért fájna nektek heteroknak még az is ennyire, ha házasodhatnának? Nektek nem ártanak vele.

S nem kell őket a Dunába lőni érte.

2013. máj. 27. 15:43
 27/33 anonim ***** válasza:
9%
Aha, oké, én meg - akár homofóbnak tartasz, akár nem - még mindig azt mondom, hogy házasodni akkor se akarjon két azonos nemű személy. Szerencsétlen gyerekeknek a lelki világára szerinted mindez milyen hatással lenne (akár a szeme láttára történik meg, akár csak hallja valakitől)? Így is mosdatja eleget a szennymédia a b*zikat, amit rengeteg TV előtt ülő gyerek lát, amit ugyebár az okoz, hogy a TV neveli fel a mai generáció nagy részét. Azt meg ne mondja senki nekem, hogy az azonos neműek általi örökbefogadás nem undorító, és nem gyomorforgató... tök mindegy, hol volt, mit csinált előtte az a szerencsétlen kisgyerek, a teljes életét eltorzítja majd az efféle "családmodell". Na, ezeket a b*zikat kell a Dunába lőni. Amelyik ki akar tűnni, hangoztatja abberáltságát, házasodni akar, mert felőlem legyenek együtt, legyenek "élettársak" (s igen, ezt se hangoztassák, mert akárhogy nézzük, ez bizony nem nagy "büszkeség"), de ne mocskolják be ezzel az "eseménnyel" a házasodás örök és szent fogalmát, a nő és férfi életének házasság általi összekötését. Tudom, igen, vannak olyan agyhalott szélsőliberális politikusok, akik nemhogy fontolóra veszik ennek a felrúgását, de még engedélyezik is. Ez a mai társadalmuk erőteljes züllése. Nevezz homofóbnak, viszont amíg egy "meleg" normális emberként éli életét, s visszafogott életvitelt folytat - azaz összefoglalóan nem feltűnősködik, nem provokálja a normalitáspártiakat -, addig semmi bajom nincsen vele, "nem lőném a Dunába", mert nem lenne miért. Remélem, érted az álláspontomat. Ha valamit kihagytam, bocsi, hosszú volt a válaszod.
2013. máj. 27. 16:40
 28/33 anonim ***** válasza:
61%

Az meleg örökbefogadásnak én sem vagyok a híve, az általad leírt okok miatt. Mindazonáltal, vágy szinten megértem, ha egy homoszexuális is vágyik gyerekre.

Viszont kérlek, vizsgáljuk meg miről is szól a házasság örök és szent intézménye?

A hűségről, a örömének és bánatának megosztásáról, az őszinteségről, a problémák közös megoldásáról, a megbocsátásról, esetleg egymás családjának elfogadásáról.

Mennyi, de mennyi hetero kapcsolatban nem működnek ezek a dolgok manapság!! És aztán jön a megcsalás, a hazudozás, egymás hibáztatása, válás, pocskondiázás. Férfi és nő között, akiket elvileg Isten egymásnak teremtett.

Ha ennyie nem működnek a való életben ezek az elvben szép ideák, akkor kérdem én, nem lehet, hogy az ideákkal is baj van? S nem csak én kérdem: a világ egyik legkonzervatívabb közössége, a katolikus egyház párszáz éve még kiátkozta, aki elvált (lásd VIII Henrik hírhedt példáját) Ma pedig az elváltak lelki segélyezéséről beszél.

Ha egy férfi és egy nő közt nem működnek az örök ideák, az manapság már nem botrány. Azonban miért nem lehet esélyt adni arra, hogy azonos neműek között működhessenek?

Ha azok kaphatnak esélyt (sőt, aztán új esélyt) akik belebuknak, másoktól milyen alapon lehet elve megtagadni?

A házasság elsősorban lelki fogadalom, spirituális intézmény, s persze fontos vagyonjogi, örökösödésjogi és egyéb folyományai is vannak. Két ember közti életszövetség, két ember legszentebb MAGÁNÜGYE. Ehhez minden párnak joga kellene, hogy legyen!

A gyerekek pedig: sok mindenről látnak, hallanak. A melegfelvonulást előbb utóbb biztosan, mert mindig nagy a hírverés körülötte. És mi fog rögzülni bennük? Hogy a melegek (a b_zik) mind léha, ágyrajáró, rózsaszín, harsány, magamutogató emberek.

Vannak ilyenek is. És vonulnak. hitem szerint társadalomra, és a melegekre nézve is kártékonyan, mert feszültséget szítanak, és hamis képet festenek.

És a gyerekek egy része semmi más információhoz nem jut felnőttkoráig se erről a témáról. Belőlük nő majd fel egy újabb homofób generáció.

Ha utat engednének a melegházasságnak, ezek a gyerekek azt is látnák, hogy két férfi vagy két nő között tiszta érzések is ébredhetnek.

Hogy melegek társadalma is éppolyan sokszínű, mint a heteroké.

Ettől a felismeréstől nem válna egy gyerek sem homoszexuális felnőtté. azonban toleránsabb lenne.

A homoszexualitás ugyanis se nem fertőző, se nem belenevelhető. A homofóbiáról viszont ugyanez nem mondható el!

2013. máj. 27. 17:40
 29/33 anonim ***** válasza:
0%

"a házasság örök és szent intézménye"

-az fentebb említetteken kívül a duális a kettősség megszüntetése is- a két ellentétes pólus egyesítése által. Két azonos pólus taszítja egymást - ez természeti törvény- ezért mindig megmarad az ádáz harc.

A házasság Egységre törekvés: nő-férfi, yin-yang, fekete-fehér - a duálisból Egy lesz (szándékosan nagybetűvel). Az Egy - a teljesség. "Az egész több, mint a részek összessége"- Arisztotelész szerint. Erre törekszenek az emberek - még a megromlott, perventálódott, sikertelenül végződő esetben is. Nem könnyű, de nehéz.

És szent, mert életet lehet lehozni, teremteni vele. A legnagyobb természeti törvények működnek benne.

A természetellenesség a hanyatló, felbomló társadalmaknál erősödött fel, és fel is gyorsította a pusztulásukat.

(L. görögök -akiket a harcias,virilis rómaiak odakentek, hogy nem is értették, hogy lehetett ennyire egyszerű)

* * *

"Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,

de mi férfiak férfiak maradjunk

és nők a nők - szabadok, kedvesek

- s mind ember, mert az egyre kevesebb..."

/József Attila

2013. máj. 27. 21:28
 30/33 anonim ***** válasza:
74%

"Akkor ugorj neki meg egyszer utolso, es olvasd el ujra, mert nem ezt irta..."

Ó dehogynem, hiszen ha két 16 éves szerelmes tinédzser biztonságosan szeretkezik egymással, az tök oké, két 16 éves fiú ezt miért ne tehetné meg?:D jásszusz

2013. máj. 27. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!