Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim pikkelnek rám, mit...

A szüleim pikkelnek rám, mit tegyek hogy ne legyen ilyen többé? Nagyon zavar.16/L

Figyelt kérdés
Jól tanulok, nem járok el szórakozni, suli után mindig hazajövök, ha esetleg maradok még 1-2 órát a bnőmmel beszélgetni, letámadnak, hogy -hol csavarogtam eddig??-, ha adnak vmi munkát, megcsinálom szépen, és nem dicsérik meg a munkámat, de ha vmit nem csinálok meg, akkor azt szóvá teszik rögtön, hogy milyen egy lusta disznó vagyok... meg teljesen hülyének néznek, most eltiltottak a géptől, a telefonkábelt a modemről leszedték, eldugták, és átmentek a szomszédba szülinapi bulira(engem persze nem engedtek el, de az 5 éves tesómat igen...), de megtaláltam a kábelt.. ha a tesóm elejt egy poharat, akkor -semmi baj, veszünk másikat!-, ha én töröm el, akkor le vagyok hülyézve, bezavarnak a szobámba+levonják a zsebpénzemből.. meg ma az volt, hogy egész délelőtt az auchanban vásároltak, és én a tesómra vigyáztam, körmöt vágtam, hajat mostam, testápolóztam,meg a szememet kontúroztam(nem nagyon szoktam egyszerre csinálni ezeket), és apámék felháborodtak, h milyen lusta d*g vagyok, csak k*rvának leszek jó, ha csak szépítkezek.. bocs, sose sminkeltem magam eddig, suliba is anélkül megyek, discoba még sose voltam, házibulikba se járok.. mit csináljak, hogy hagyjanak békén, és ne piszkáljanak folyamatosan??
2009. okt. 4. 16:46
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

hát igen, én is pontosan így gondolom, meg a szüleim is állandóan mondják, hogy a tesóm milyen elkényeztetett hülyegyerek, sok minden meg van engedve neki szerintük is, de attól még ő a 'jógyerek' mindig.. amúgy régen nem volt ilyen, mert 10 éves koromban lett tesóm, és előtte én is nagyon gyerek voltam mindig...

17:45-ös, én is mindig kitűnő voltam általánosban, és most a 8 osztályos nagyon nehéz gimiben ha kapok 4-est, vagy annál rosszabbat esetleg, de az ritka, akkor rögtön le vagyok hülyézve, hogy sose tanulok, stb.. emiatt lettem krónikus bélbeteg is, mert régen, általánosban is mindig mondták hogy haza ne jöjjek, ha 5-ösnél rosszabbat kapok, és a dogáknál is tök stresszes voltam mindig, ezt a dokim mondta hogy a stressztől lettem gyógyíthatatlan beteg, és csak ettől lehet, mert mástól nem voltam stresszes..

itt is ha elromlik vmi, a tesóm letagadja, és így akkor rámfogják a szüleim..

amúgy én is csak 2ezret kapok havonta, ha tökéletesen meg vannak elégedve velem, de ha nem, akkor 1000-1500, sőt olyan is volt, hogy semmit se kaptam 1 hónapban.. amúgy a 2000 se elég semmire, elvileg kajára kapom, de mivel nem vesznek nekem semmit se, így inkább nem veszek kaját, és gyűjtök pl az Alkonyatra..

2009. okt. 4. 17:55
 12/26 A kérdező kommentje:

17:47-es, gondoltam erre én is, csak már 9-es vagyok, erről lekéstem, amúgy pesten lakom, így mindenki hülyének nézne, ha koliba megyek, mert minden gimi-szakközépsuli egy helyen van pesten..

17:49-es, nagyon irigyellek, amiért ilyen jóban vagytok az anyukáddal...

amúgy igen, elég önbizalomhiányos és csendes vagyok sajnos, suliban sem vagyok nagyszájú..

lehet hogy jó lenne ha beszélnék a szüleimmel, majd fogok szerintem nemsokára! :)

2009. okt. 4. 18:01
 13/26 anonim ***** válasza:
92%
Szia. Azt tudom tanácsolni, hogy ha 18 éves korodig s ejavul a helyzet, menj olyan egyetemre, ami másik városban van és kezdj el önálló életet élni.
2009. okt. 4. 18:09
 14/26 A kérdező kommentje:
utolsó válaszolónak: ez tényleg jó ötlet lehet! amúgy én arra gondoltam, hogy érettségi felvételiznék valamelyik egyetemre, és ahová felvettek, ott halasztanék 1 évet, és kimennék Kanadába 1 évre nyelvtanulás miatt anyának a nagybácsijához, akit idén ismertünk meg/láttunk először.. anya szerint jó ötlet, de apa nagyon ellenzi, 'szerinte egy ilyen "lusta disznónak" nem ott van a helye..'
2009. okt. 4. 18:13
 15/26 A kérdező kommentje:
*érettségi után felvételiznék..
2009. okt. 4. 18:14
 16/26 anonim ***** válasza:
91%

18 évesen már jogodban áll dönteni az ilyenekről, akár a szüleid beleszólása nélkül, cska persze akkor fenn áll a lehetősége, hogy azt mondják ne is gyere haza. Az 1 év halasztás nem rossz ötlet, főleg ha munkát is találsz kint, abból tudnád valamelyest finanszírozni az egyetemi költségeket, persze fontos, hogy államira kerülj be. Amellett tudsz szintén részmunkaidőben dolgozni és önállósodhatsz.

utolsó voltam

2009. okt. 4. 18:33
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem hülyeség pestiként koliba menni! Rengetegen vannak, családi okok miatt. Más kérdés, hogy ehhez a szüleid beleegyezése szükséges, és a fentiek alapján nem hinném, hogy engednének. Akkor viszont meg vagy lőve. Szerintem az sem lenne rossz dolog, ha olvasgatnál akár itt, ezen az oldalon is és megismernél más sorsokat is, mert a te problémáid nem igazán ütősek azokhoz képest. Tanulhatsz, ösztönöznek a szüleid (ha nem is éppen neked tetsző módon) a jobb teljesítményre (tehát érdekli őket, hogy boldogulj, nem sz.ják le a fejedet). Telefonod van, zsebpénzt kapsz, mégha szerinted nem is sokat, mások ilyenről még csak nem is álmodhatnak. Számítógéped van és internet elérésed, ami megint csak sokak számára elérhetetlen dolog. Szerintem a legkönnyebben úgy tudod túlélni még ezt a pár évet, amit muszáj az önállósodásod előtt, ha csak azokra a dolgokra koncentrálsz, ami jó. Minden helyzetben próbáld meg a dolgok jó oldalát nézni, mindnek van, csak meg kell találni. Ezt felfoghatod akár úgy is, mint egy játékot, az biztos, hogy utána sokkal jobb kedve van az embernek. Nekem anno (és most is) bevált, azért javaslom. Ha már rutinos vagy benne, komolyabb problémákra is fogod tudni alkalmazni és akkor nem lesz annyi dolgod a "stresszel". Szurkolok neked! Jah és a másik, a tesód... mivel sokkal kisebb nálad, érthető, hogy teljesen másképp bánnak vele. Veled is így bántak anno, valószínűleg, csak te már nem emlékszel rá és nincs nagy tesód, hogy az emlékeztessen rá. Ne légy féltékeny rá, ő tehet a legkevésbé a kialakult helyzetről!
2009. okt. 5. 11:05
 18/26 anonim válasza:
68%
ment email.:)
2009. okt. 5. 15:13
 19/26 anonim ***** válasza:
56%
Elsőkét válaszoló illetve, a kérdező szülei a remek példája annak, hogyan kell tönkretenni egy kamasz életet. Nem értem miért kell mesterségesen kelteni még családon belül is a feszültséget mikor kívül van épp elég. Azt ne mondjátok már, hogy normális dolog az, hogy 16 évesen a sok stressztől bélbetegsége van. Engem is hasonló körülmények között próbáltak nevelni amíg hagytam, és tudom milyen. Állandóan be voltam szarva mert, ha gimiben 4stöl rosszabbat hoztam haza már jöttek a szankciók (lelki, és test terror egyaránt). Aztán persze, elkezdtem hazudni, nem mondtam meg a jegyeket, mikor megtudták még nagyobbat kaptam. Tesóm 5 évvel fiatalabb mint én, a seggét kinyalták, én valahogy mindig is a család fekete báránya voltam mert nem akartam apám szakmáját folytatni. Azt nem értem, a szülök miért nem látják be, hogy nem mindig a fenyítés a helyes út? Miért hiszik azt, hogy nekik mindig igazuk van? Ők keresnek, ez világos, de akkor tartsanak egy kutyát (lassan már azt se üthetik, mert kijönnek az állatvédők, és szétverik a képüket), és fenyítsék azt.
2009. okt. 5. 19:46
 20/26 A kérdező kommentje:
15:13-as, nem kaptam semmilyen e-mailt..., utolsó válaszoló, sajnálom hogy a szüleid kegyetlenek... én amúgy szeretem őket, csak unom ezt az állandó cseszegetést, és ha rosszabb jegyet kapok, akkor azt már el se mondom, talán 1 hónap múlva megtudják.. meg ezt az anya-lánya közti barátnőszerű kapcsolatot is hiányolom nagyon...
2009. okt. 5. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!