Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim pikkelnek rám, mit...

A szüleim pikkelnek rám, mit tegyek hogy ne legyen ilyen többé? Nagyon zavar.16/L

Figyelt kérdés
Jól tanulok, nem járok el szórakozni, suli után mindig hazajövök, ha esetleg maradok még 1-2 órát a bnőmmel beszélgetni, letámadnak, hogy -hol csavarogtam eddig??-, ha adnak vmi munkát, megcsinálom szépen, és nem dicsérik meg a munkámat, de ha vmit nem csinálok meg, akkor azt szóvá teszik rögtön, hogy milyen egy lusta disznó vagyok... meg teljesen hülyének néznek, most eltiltottak a géptől, a telefonkábelt a modemről leszedték, eldugták, és átmentek a szomszédba szülinapi bulira(engem persze nem engedtek el, de az 5 éves tesómat igen...), de megtaláltam a kábelt.. ha a tesóm elejt egy poharat, akkor -semmi baj, veszünk másikat!-, ha én töröm el, akkor le vagyok hülyézve, bezavarnak a szobámba+levonják a zsebpénzemből.. meg ma az volt, hogy egész délelőtt az auchanban vásároltak, és én a tesómra vigyáztam, körmöt vágtam, hajat mostam, testápolóztam,meg a szememet kontúroztam(nem nagyon szoktam egyszerre csinálni ezeket), és apámék felháborodtak, h milyen lusta d*g vagyok, csak k*rvának leszek jó, ha csak szépítkezek.. bocs, sose sminkeltem magam eddig, suliba is anélkül megyek, discoba még sose voltam, házibulikba se járok.. mit csináljak, hogy hagyjanak békén, és ne piszkáljanak folyamatosan??
2009. okt. 4. 16:46
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Szerintem a szüleid csak féltenek téged. Meg Te vagy igazság szerint a nagyobb. Ha egy 5 éves leejt egy poharat azért hibáztatni kellene? Te viszont tudod jól fogni, tartani, tudod hogy az asztal szélére nem ildomos tenni , mert leesik stb..

"meg ma az volt, hogy egész délelőtt az auchanban vásároltak, és én a tesómra vigyáztam, körmöt vágtam, hajat mostam, testápolóztam,meg a szememet kontúroztam(nem nagyon szoktam egyszerre csinálni ezeket)" ez idézet tőled.

Most akkor a tesóra vigyázol vagy szépítkezel? Valószínű most vagy a kamaszkor elején, amikor "persze mert mindenkit jobban szeretnek" címmel Te pikkelsz a szüleidre. De hidd el, csak féltenek Téged. Annyi minden rosszat hallani a mai bulikról (lsd. kábítószer) én se szívesen engedném el a gyerekemet. És ha 1 órát késne, én is tűkön ülnék, hogy vajon mi lehet vele? Más ha hazaszól, hogy ez van vagy az van. Tudom , nagyon nehéz, de egy kicsit Te is értsd meg a szüleidet....

2009. okt. 4. 16:59
 2/26 anonim ***** válasza:
44%

1. Ha pár órával később mész haza, esetleg illene hazaszólni, hogy késel. akkor nem lenne megjegyzés, tudnák hol vagy és meddig.

2. Az szinte mindenhol így működik, hogy ha valamit képes vagy megcsinálni, azért nem jár dícséret, ha valamit elrontasz, azért pedig jár a lecseszés. Egyszerű oka van: Az hogy rendesen teszed a dolgod, hogy kiveszed az otthoni dolgokból a részed, pláne, hogy képes is vagy ennyi idősen véghez vinni, evidens kéne hogy legyen. Ergo nem jár a fejsimi.

3. Nyilván megvan annak az oka, ha eltiltottak a géptől, és nem engedtek el otthonról. Gondolom Te is tudod mit csináltál, ami ezt váltotta ki. Feltételezem minimum egy szinten volt azzal, amit ezek után tettél: megbüntettek, de Te semmibe vetted a szüleidet és az akaratukat, és megkerested a kábelt. Szerinted ez a normális magaviselet? Tényleg nem látod a problémát?

4. Te nem érzed, hogy 16 évesen felelősségteljesebbnek kéne lenned, mint az 5 éves öcsédnek? Még jó, hogy nem egy szinten kezelik, ha valamit elrontotok.

5. Azt meg hadd ne kelljen kifejtenem, miért hökkentek meg rajta, hogy míg Ők a családnak vásároltak, Neked más dolgod se volt, mint hogy cicomázd magad... Nem valami építő tevékenység.

6. Hogy mit csinálj, hogy békén hagyjanak? Nézz magadba, ismerd fel a hibáid és alkalmazkodj!

2009. okt. 4. 17:03
 3/26 anonim ***** válasza:
55%
Szólni sem tudok=/ Az előttem szólok elmondtak mindent :S
2009. okt. 4. 17:07
 4/26 A kérdező kommentje:

1. igen, szólnom kéne a szüleimnek, de ha nincs a telefonomon pénz, mert nem hajlandóak feltölteni?( amúgy 3000 ft-tal szokták feltölteni 4 havonta, és fel vannak háborodva ha 2-3 hónapig van 'csak' pénz a telefonomon,miközben osztálytársaimnak havonta 8ezer ft-os számlájuk van... ez nem azt jelenti hogy én is annyit szeretnék, meg vagyok elégedve a 2-3 hónapig tartó 3000-el, csak ne háborodjanak fel, ha kibírom 3 hónapig!

2. Bulikba megértem hogy nem engednek el, én se nagyon akarok menni, nem vagyok ilyen típus, ezt csak példának mondtam hogy még így is pikkelnek rám, hogy nem járok bulikba se sose!

3. minden osztálytársam mindennap vastagon sminkeli magát, kozmetikushoz járnak,fodrászhoz hetente, szoliba 5naponta, műkörmöt csináltatnak, nekik megengedik, nekem miért nem lehet havonta mondjuk 1x ilyen szépítkező 1-2 órát tartani, ha a tesóm amit kért mesefilmet, azt beraktam neki, és ha unatkozok, akkor a tesóm mellett csinálom csak ezeket.. amúgy állandóan én vigyázok a tesómra, mert mentek az erotikus kiállításra(nem mondták el, véletlenül tudtam meg, mert kiesett anya táskájából a cetli), színházba, szülinapi bulikba..

3. a tesómat mindig babusgatják, beszélgetnek vele, játszanak vele, én kb mintha a mostohagyerekük lennék, nincs anyám és énköztem ez a barátnői viszony, pedig a barátnőméknál van, nagyon hiányolom ezt a barátnői viszonyt, jó lenne néha beszélgetni a pasikról, stb.. azt se tudják, ki tetszik nekem, mert meg se kérdezik...

amúgy köszi a válaszokat, mindenkit pozitívra értékeltem! : ] de várom még a további válaszokat is!

2009. okt. 4. 17:22
 5/26 anonim ***** válasza:
69%

ugyan én nem tudok hozzászólni a témához, mert fiú vagyok, de remélem ez jobbra fog fordulni :)

17F

2009. okt. 4. 17:27
 6/26 A kérdező kommentje:
köszi :] én is remélem... a te szüleid nem pikkeltek sose rád?
2009. okt. 4. 17:29
 7/26 anonim ***** válasza:
54%

NA azért egy 5 éves gyerek felfogja mi az hogy leejt egy poharat.És ha folyamatosan elézik elkényeztetett kis izé lesz belőle.

Egy 5 éves mellett lehet körmöt vágni szemöldököt szedni mert nem kisbaba.

NEm értem a szüleidet.Akkor is ez volt amikor a tesód nem volt meg?

2009. okt. 4. 17:44
 8/26 anonim ***** válasza:
75%

szia!!

az én szüleim is pontosan ilyenek! sőt még szerintem rosszabbak!

én általánosban kitünő tanuló voltam, most gimibe járok, ami elég nehéz, és ha kapok egy 4est jól leszidnak hogy mért nem tanulok,de ha 5öst kapok meg se dicsérnek.

irtad hogy nemtöltik fel a telefonod, hát te mg örülhetsz mert nekem telefont se vesznek.

pedig nem vagyunk szegények!

és ha valami tönkremegy, vagy van valami, akkor azt mindig rámfogják, és engme büntetnek meg, a tesómnék csak annyit kell mondaniuk.: "nem én voltam". őket sose szidják le, engemet minden nap!

és a zsebpénzem havi 1000 ft! mire elég ez?

és semmit nem vesznek meg nekem!

2009. okt. 4. 17:45
 9/26 anonim ***** válasza:
89%
Ha meg akarsz szabadulni tőlük menj el egy kollégiumos középsuliba.Én is ezt csináltam és nem lettem ..se k...rva se alkesz se drogos.
2009. okt. 4. 17:47
 10/26 anonim ***** válasza:
69%
Az első és a második válaszolonak valamiben igazat adok.De a 16éves kor nem a kamaszkor eleje.Teljesen megértem hogy nem nézi meg a tesojával a mesefilmet és ehelyett egy kicsit szépítkezik.És igenis vannak olyan szülők akik nem egyformán szeretik a gyerekeiket.És ez tipikus dolog hogy a kissebbet jobban szeretik, többet foglalkoznak vele.Már nem azért de egy pohárleejtés miatt veszekedni a nagyobbal...elképesztő...A kicsinek is ugyanugy meg kell tanulnia hogy vigyázni kell mindenre.És először a szép szóval kell utasítani, kérni és nem egyből letámadni akármilyen korú legyen.És az nagy baj ha ilyenkor nincs meg az anya lánya közti barátnői viszony.Egy lánynak a legelső számú barátnője az anyja kell legyen, hiszen ő mégis tapasztaltabb mint egy 16éves.Vannak olyan kamaszkorúak akik eléggé értelmesek(pl a kérdező,ahogy én észrevettem)mint a többi.Ha sokat szidják le őket mminden apróságért akkor az még önbizalom rontó is lehet ráadásul még magábazárkozottságot is okozhat. ez tapasztalat.egy volt osztálytársam is ilyen volt....Énis sminkelem magam,szépítkezek 1héten egyszer,mert szeretek ápoltan kinézni,anyukám és köztem van barátnői viszony ezért sok mindent tudok már a világrol és hogy mikor mit kell tegyek.Megszokta kérdezni hogy milyenek a fiuk az osztályomba, ki tetszik stb. még ha nem is ismeri öket...de érdekli.Szóval szerintem a szüleiddel valami nagyon nincs rendbe, vagy pedig te nem irtál le pár lényeges dolgot.De ha minden igy van ahogy leirtad akkor ülj le velük beszlni hátha segít valamit.
2009. okt. 4. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!