Nekem kellene menedzselnem a férjem "családi életét"?
Panaszkodik anyósom és a sógornőm, hogy alig látni a férjemet, és neki is megjegyezték, hogy bezzeg előttem mennyivel jobb volt minden.
Na most, tényleg nem sokat megyünk, de én sose mondtam neki, hogy ne menjen. A sztorihoz hozzátartozik, hogy más városban lakunk, de a férjem a munkája miatt gyakorlatilag napi szinten jár a városban, ahol a családja lakik. De nem megy hozzájuk. Pedig én sose foglalkozok azzal, hogy mikor jön haza, meg jöjjön egyből stb.
Szabadnapon is van, hogy a barátaival találkozik, elmennek ide-oda, de akkor sem ejti útba őket, csak nagyon ritkán. Sokszor pl. délután megy szerelgetni barátjához, de el nem menne előbb, hogy előtte bemenjen a szüleihez.
Ha ők nagy ritkán eljönnek, akkor megkritizálják, amit főzök, a házat mindent, így én nem erőltetem, bár nem is mondok az egészről semmit, én különben sem nagyon telefonálok velük, inkább a férjem szokott, de nem valami gyakran, és ő meg nem hívja el őket.
Nekem kellene hívogatni őket, meg mondani a férjemnek, hogy menjél már anyádékhoz? Én igaziból nem érzem hibásnak magam, de felbosszantott, hogy mit izélnek, hogy én miattam? Az én családommal se a férjem tartja a kapcsolatot, felhívnak engem és elhívnak minket vendégségbe, hívnak, ha felénk járnak, hogy beugranak, hívom őket, hogy azt beszéltük, hogy elmegyünk hozzájuk stb. A férjem sose mondja, hogy na menjünk már el valamikor a tesómékhoz, meg ők se mondják neki.
Most ezt az ő családjával is nekem kéne csinálni? Nem is nagyon beszélünk azon kívül, ha találkozunk...
Nálunk is ez van.
Amíg én nem voltam,párom ha unatkozott,beugrott az anyjáékhoz.
Mióta vagyok én,jó ha havonta feléjük néz.Pedig sosem mondtam vagy éreztettem,hogy ne menjen,egyszerűen jobban érzi magát itthon.
Én a te párod tanácsát fogadom meg,a "hagyjad már"-t,nem érdekel mit gondolnak anyósék,van jobb elfoglaltságom mint velük foglalkozni.
A békesség kedvéért én menedzselném. Neked nem olyan nagy ügy azt mondani, hogy "drágám, sütöttem zserbót, raktam ki egy dobozba, mielőtt találkozol a Petiékkel, vidd már be anyádékhoz, tudom hogy szeretik".
Pláne hogy előbb-utóbb kiderül, hogy te küldöd őt rendszeresen, és az anyós ezt kimondottan értékelni fogja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!