Valakinek hasonló családi problémája?
Költözzetek el. Nem fog megváltozni. A híd alatt is jobb, mint egy ilyen nem emberrel. Mit számít a ház, a közös tulajdon, ha nincs nyugalmatok? Ha esetleg Anyukád ezért nem költözne.
Menjetek, amerre láttok! Ennél minden jobb. Mert az ilyen élet (?) maga a pokol. A félelem, reménytelenség, megalázottság, testi, lelki megnyomorítás.
Hidd el, drágám, az ilyenek sokáig élnek. Ti nem fogtok. Mellette legalábbis nem.
Volt.
Éppenj ezért tudom, hogy nincs olyan, hogy anyuka a hófehér, a jó, a csodálatos, a mártír, apuka meg mindennek az ellentetje. Egy kapcsolat két emberen áll, és bármilyen szomorú is, anyukád aktívan közrejátszott abban, hogy apukád "állattá" lett.
Az ettől független kérdés, hogy anyukád miért nem költözött el, miért tűrte, hogy ezt tegye vele a férje, és főleg!!! miért tűrte, hogy a gyerekei ilyen családi pokolban nőjenek fel. Az ő hibája is, kedves kérdező - meg a tied is, hogy miért nem azon agylasz, hogy hogyan tudnál onnan elhúzni.
Nekem a tiednél sokkal-sokkal durvább családom volt, mégis eljöttem.
Ilyenekért már rég fel kellett volna jelenteni.
Amúgy, meg miért is zavar, ha megöli magát? Igazából nem akarja megölni magát, csak manipulál ezzel titeket.
Szóval, ha anyád nem jelenti fel, attól te még megteheted, és nem csak a fizikai bántalmazást büntetik, a lelki terrorért is kaphat.
Ha úgy érzed jobb lenne az életed nélküle, akkor már csak az a kérdés mikor teszel is érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!