Ha megtudnátok, hogy terhesek vagytok, de rossz anyagi körülmények között éltek. Megtartanátok a babát?
Te kérdezted meg tegnap is ugyanezt a kérdést.
Őszintén megmondom, hogy én nem vállalnék így gyereket. A babának nyugodt, biztos háttér kell. Azzal pedig hogy neked kell dolgoznod a párod helyett is, már nem valósult meg semmi. 1 fizetésből 2 ember is nehezen él meg, a babával már 3-nal lennétek. Neki soha sem mondhatod azt, hogy ma azért nincs vacsora mert apunak nincs rendes munkahelye. Gondold át. Gondolj abba bele, milyen lenne az élet hármasban, úgy hogy egyik napról a másikra éltek és semmit de semmit nem tudsz megvenni a kicsinek és a számlák is tornyosulnak a fejed felett...
Egyébként ha abortuszra mész, előtte majd megpróbálnak rábeszélni arra hogy tartsd meg a babát. Szóval nem biztos hogy Te ezt itt és most eldöntöd és az úgy is lesz.
Egyébként a 12. hétig van alkalmad a terhességmegszakításra, utána már csak indokolt esetben (beteg a baba vagy 18.év alatti vagy).
Nem. Nem vagyok sem ostoba, sem álszent.
Miért tenném tönkre az életét azzal, hogy nyomorba szülöm? Én felnőttként csak-csak kihúzom a nehéz időket, és igyekszem jobb körülmények közé kerülni, de mit mondok egy másfél évesnek? Nincs csak üres kenyér, kisfiam, mert én annyira meg akartalak szülni, hogy nem érdekelt, mekkora nyomorba kerülsz? Na nem.
Megtartanám. És teremtenék jó anyagi feltételeket.
Nem is értem, miért gondolja sok ember azt, hogy az anyagi körülmények mindig ugyanolyanok. Anno én is olyan lakásba születtem, ahol reggelre befagyott a lavórba az este a kútból behozott víz. De a szüleim tettek a dolog ellen, tanultak, dolgoztak, én arra az időre, amikor még így éltek, nem is emlékszem.
Szóval megtartanám a babát, és tanulnék, dolgoznék sokat és még többet, hogy jó élete legyen. Egész jó motiváció szerintem.
Nem ölném meg a saját gyerekemet azért, mert mostanában éppen nem a legjobban mennek a dolgok.
Dolgoznék, tanulnék, ahogyan itt más is tanácsolta.
HA nagyon rossz a ház, amiben éltek, költözzetek egy másik albérletbe. Ha ez saját, akkor azon filóznék, h eladjam esetleg teleknek, ha annyira rossz és vennék egy másfél szobás lakást.
Ha te be vagy jelentve a mhelyeden, akkor 2 évig gyed-et kapsz, ami a fizetésed kb 70 %-a, ehhez jön még a családi pótlék.
A párod meg folyamatosan kereshetne munkát.
Rengeteg cuccot meg tudsz venni a gyereknek turiban is és baba bizományiban is.
Amikor megszületik, 60 ezer Ft anyasági támogatást kap minden anyuka.
Mi a helyzet a nagyszülőkkel? HA élnek és tehetik, biztosan támogatnák az unokát.
Én semmiképpen sem hagynám, hogy ez a gyerek meghaljon. A legvégső esetben megszülném és örökbe adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!