Hogy hozhatnám helyre a kapcsolatomat a lányommal?
Ez egy picit hosszú lesz, viszont szükségem lenne egy kis segítségre.
A lányom 15 éves, kamasz korszakban van, viszont nem az a nagyon lázadó típus. Én az apja vagyok, a feleségem és az ő anyja 7 éve ment el azzal a kifogással, hogy nekem mindennél fontosabb a munka és nem boldog mellettem. A lány nálam maradt, mert az anyja szerint én jobb életet tudok biztosítani neki. A lány az anyjával keveset beszél, a válás óta csak kétszer találkoztak.
Én üzletember vagyok és tényleg nagyon leköt a munkám, kevés szabadidőm van. Azt hittem, hogy a lányommal minden rendben, vannak barátai, iskolába jár, jók a jegyei.
Múlthét pénteken megbeszéltük, hogy együtt vacsorázunk, mert valamit el akart nekem mondani, de aztán nekem közbe jött egy nagyon fontos dolog (tényleg nagyon fontos volt bármennyire is szerettem volna a lányommal lenni) így nem tudtam elmenni. Tegnap este volt nálunk egy kis party, sok üzlettársam és idegen ott volt, ahogy az szokott. Nem ez az első ilyen rendezvény nálunk és eddig úgy tűnt, a lányom nagyon is szereti őket. Ezen a rendezvényen este mindenki előtt be akartam jelenteni, hogy megvásároltam egy céget, aminek egy részét a lányomnak akartam adni, csakhogy ő is kicsit részese legyen az egésznek, és hogyha semmi nem jön neki össze, az akkor is ott van. Amint szóltam mindenki előtt a lányomnak, hogy az övé, ő azt mondta, hogy neki nem kell tőlem semmi, nem akar belefolyni az üzleti ügyeimbe, nem akar velem semmilyen kapcsolatot és hogy ha kicsit is érdekelne engem, hogy ő mit akar, akkor nem adnék neki semmi ilyesmit, mert nekem tudnom kéne, hogy őt ez nem érdekli. Ezt így mindenki előtt, majd elviharzott.
Azóta nem szól hozzám, ha itthon vagyok nem hajlandó kijönni a szobájából.
Egy részben igaza van, mert tényleg többet foglalkozok a munkámmal, mint vele, de csak érte teszem, azért, hogy meglegyen mindene, ha már anyja nincs.
Ma reggel is már korán elment, még csak el sem köszönt vagy ilyesmi.
Hogy hozhatnám ezt helyre?
"ha már anyja nincs"...akkor te még az apját is elveszed tőle, a munkáddal.
Még itt is, amikor érzed, hogy te hibáztál saját magaddal foglalkozol: "Ezt így mindenki előtt, és elviharzott". Mert neked fontos, hogy az üzlettársak jó véleménnyel legyenek rólad, de a lányod elrontotta a te szórakozásodat/munkavacsorádat.
Érzed ugye, hogy ez így nem jó?
Hogyan hozhatnád helyre? Változtatással. Ahogy már írtad is: megbízható embereket foglalkoztass, akik el tudják helyetted végezni a munka nagy részét. Mutasd be ezeket a megbízható embereket az üzlettársaknak is, és biztosítsd őket, hogy ebben az emberben te 100%-ig megbízok. Kérd meg őket, hogy ugyanúgy nézzenek rá, mint ha rád néznének. Egy csomó időd felszabadulna, amit a lányoddal tudnál tölteni.
De - és ezt is írták már - ezt te soha nem fogod megtenni. Még a lányod kedvéért sem. Ott fogsz maradni öregkorodra egyedül. Igaz nem nyomorogva, hiszen most megteremtesz minden feltételt a nyugodt öregkorhoz. De akkor majd rá fogsz jönni, hogy a pénz nem tud hozzád pár kedves szót szólni, és nem fog soha átölelni, Édesapának szólítani, és ami a legfontosabb: soha nem fog szeretni téged.
Vélhetően a lányod sem...
6-osnak: nekem a nagyszüleim vannak, de ők külföldön élnek, ők is keveset vannak itt, az anyja szülei meg nem hajlandóak velünk kapcsolatot teremteni.
Amúgy tegnap este elvittem a lányomat vacsorázni, a telefonomat kikapcsoltam, ahogy mondtátok, átbeszéltük a dolgokat. Valóban nagyon rosszul esett neki, hogy keveset foglalkoztam vele, főleg az utóbbi időben.
Beszéltem a szüleimmel, nyáron egy hónapra kiutazunk hozzájuk. Csak mi ketten, semmi munka, semmi üzlet csak mi.
Már azon is rajta vagyok, hogy megbízható embereket keressek, akikre rá tudom a munkám nagyobb részét bízni és akik majd abban az egy hónapban is figyelnek mindenre.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Nem olvastam el a válaszokat, bocsánat, ha valakit ismétlek.
Sose hallottad még, hogy a pénz nem boldogít? Oké dolgozni kell szeretetből nem lehet megélni, meg iskoláztatni, felnevelni egy gyermeket, de a határt a munka és a család közt tudni kellene. Így azt gondolja, hogy nem csak anyja, de apja sincs. Anyja elhagyta akármi miatt, apja is félig meddig a munka és a pénz miatt. Erre nem gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!