Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert idegesit, ha alkoholfugg...

Miert idegesit, ha alkoholfuggo a parod?

Figyelt kérdés
Ha nem agressziv, ha nem fetreng nem jar kulsore semmilyen kovetkezmennyel.ugyanolyan bekes es kedves mintha nem inna meg a napi 5doboz sort es a kis vodkat.. Az en parom ilyen es nagyon idegesit mert feltem az egeszseget..ha felhozom neki a temat akkor vagy megsertodik vagy ideges lesz es eltereli a temat mondvan amugy is nehez napja volt..multkor emiatt veszekedtunk es nekem voly lelkifurdalasom h nem hagyom beken ezzel..eleg sokat stresszel mostanaban..de egyszeruen nem tudok belemyugodni h ennyire karositja magat mikozben babat tervezunk..van valaki hasonlo helyzetben?hogyan segitsek??
2013. máj. 10. 15:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, azert a manipulalast ne hagyd, mar elnezest, de nehogymar az jojjon le az egeszbol, te nem allsz mellette?

Ha problemaja van, ivas helyett szedje ossze magat, es oldja meg. Attol, hogy iszik, a problema nem oldodik meg.

2013. máj. 10. 16:20
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Engem is rohadtul idegesít,ha valaki alkoholista. Ha agresszív részegen,ha nem. Én a férfira fel akarok nézni,de úgy,hogy ilyen gyenge jellem,(mert szerintem a függőség minden formája gyengeség) nem tudok. Nem értem,hogy felnőtt ember miért nem tudja magát kontrollálni. Nekem párom ilyen,hogy bár nem minden nap iszik,de ha igen,hát ott nem hagyja abba még akkor sem,ha már sz@rul van. Legutóbb is már amikor nem figyelt oda,osztogattam szét a haveroknak a piát,amit hozott,hogy még megissza-megjegyzem,észre sem vette. Ráadásul baromságokat csinál és lejáratja magát,megbánt mindenkit,mert piásan tuskó,másnap meg nem emlékszik semmire. Számomra elég visszataszító... és erősen gondolkozok a továbbiakon. Mármint hogy legyenek-e még továbbiak. Pedig én is szoktam inni alkalomszerűen,csak én tudom,hol a határ. Most ott tartunk,hogy ultimátumot adtam neki,vagy én vagy a pia,mert én egy alkoholistának nem fogok gyereket szülni,meg a hülyeségeit elviselni egy életen át. Bármennyire is szeretem..

22L

2013. máj. 10. 17:10
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Soroljam? Azért, mert most is a kocsmában ül az alkesz barátaival és félrészegen a pultos csajjal bájolognak. Mert sosincs pénz semmire- ha van pénz, első az ital. Tönkremegy az egészsége. Á, sok van, nem sorolom, max priviben, ha érdekel.
2013. máj. 10. 19:32
 14/21 A kérdező kommentje:
Megkoszonnem ha megirnad!
2013. máj. 10. 19:42
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

kérdező! nálad nagyon el van már gurulva a gyógyszer, ha magadat hibáztatod, h a párod iszik. undorító manipulatív viselkedés amit művel. nekem már ez is elég lenne, hogy kiadjam az útját, a pia csak a cseresznye lenne a hab tetején.

pont az alkoholisták ismérve, hogy bármilyen hülye ürügyet képesek találni az ivásra.

apámnak volt egy jó mondása: életünk csak 1 van, de azt elég sokféleképpen el tudjuk ba...ni. hát, sok szerencsét hozzá.

ui: már az iszákosok is taszítanak, nemhogy a masszív piások. a párom szerencsére csak alkalmi szociális alkoholfogyasztó, de sztem abba sem betegedne bele, ha 1 hónapig nem inna.

2013. máj. 11. 02:20
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Alkoholistáknál előfordulhat, hogy van egy problémájuk az életben, magukkal, és úgy érzik, nem tudják megoldani (boldogtalanok) ez belső feszültséget szül, amit nem tudnak levezetni. Ilyenkor jön képbe az alkohol, ami tulajdonképp az emberi szervezetben méregként hat főleg hosszú távon, illetve nagyobb mennyiségben.

Ha eljut az illető a bódult állapotba, ahol (ő azt hiszi) maga mögött hagyta azt a bizonyos "rossz érzést" akkor tud megnyugodni. De a hatás elmúlik, és mivel a probléma továbbra is fenn áll, ismét inni fog.

2013. máj. 11. 03:55
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Engem azért idegesítene, mert nem lennék benne biztos hogy egy ilyen emberre lehet támaszkodni.

hogy ha lesz valami baj, segíteni fog.

Mert aki "alkoholista" az elhagyta magát, és "elhagyja" azt is, akiért felelősséggel tartozik, és aki szereti.

és nem érdekli semmi, csak a saját baja és hogy magát tönkretegye.

2013. máj. 11. 03:59
 18/21 anonim ***** válasza:
A 16-osnak nagyon igaza van! Annyival egészíteném ki, h egy idő után már az ivás sem 'megoldás', már nem lazítja el őket. De isznak tovább, megszokásból. Jön a depresszió, agresszió. Az ördögi kör az, hogy ha leteszi a piát, akkor jönnek az elvonási tünetek, szintén a depresszió, pluszban előjönnek az eddig elfelejtett problémák- szóval úgy érzik, mindegy, h isznak-e vagy sem, így is, úgy is sz@r.
2013. máj. 11. 10:02
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha alkoholfüggő lenne, már nem lenne a párom...
2013. máj. 19. 15:07
 20/21 anonim ***** válasza:
Mert gec*isokba kerül az ő kis függősége.
2013. máj. 19. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!