Miert idegesit, ha alkoholfuggo a parod?
Nem idegesít,mert már nem a párom,ő dolga ha alkoholista és nem hajlandó leszokni,találtam helyette jobbat.
De amig együtt voltunk,addig azért idegesített,mert gyerekként láttam mivé változik a napi 1 sör 1 feles...sok sör,mégtöbb feles,2 nap alatt fizuelivás,agresszió,stb.Volt annyi eszem,hogy nem vártam ezt meg,nem vagyok hülye.
Ha van egy csepp eszed,nem tervezel vele komolyabban,gyereket meg pláne nem,had ne alkoholista apa mellett nőjön fel,hidd el,sz.r dolog.
Engem nem biztos, hogy idegesítene, attól függ. Egy másik ilyen kérdésben írtam már, hogy nagyapám napi két, vagy három felest megivott 20 éves korától egész nyolcvanvalahány éves koráig (egyet reggel, egyet este és nagyritkán egyet délben). Soha nem volt részeg, de még szalonspicces sem, soha nem nőtt az adagja, még ünnepekkor sem ivott többet, még azt sem lehet rá mondani, hogy alkoholfüggő lett volna, mert ha akár egy hétig is nem tudott venni a kedvenc pálinkájából, hiába voltak otthon a szekrényben a különféle más alkoholos italok, egyikhez sem nyúlt inkább.
Világéletében dolgozott, jó férj, jó apa, jó nagyapa volt, mindenki szerette. Nem úgy, mint az egyik utcabeli bácsit, aki bár alkoholhoz soha nem nyúlt, mégis verte, szidta a feleségét, a gyerekeit, jóval túlélte a 90 évet, beteg szinte soha nem volt.
Ez inkább emberfüggő. Van olyan típusú ember és olyan alkoholmennyiség, ami már idegesítene, van, ami még nem. Sőt, ha tehetném és telne rá, a szívem szerint én is meginnék egy-két pohárral minden este a kedvenc boromból vacsora mellé.
Bár nekem nem a párom alkoholfüggő, de tök mindegy, bármelyik családtag is legyen iszákos, azért idegesítő, mert:
Képtelenség értelmesen beszélni és együttműködni vele, még ha józan is.Mert ugye nem lehet tudni, meddig az, és ha berugik, akkor borul minden...Semmi kedvem olyannal vesződni, akár csak hozzá szólni, akinek egyik szeme jobbra, másik balra áll és még a kérdést sem fogja fel.Nekem ehhez semmi türelmem.Másik a hazugság, meg a szellemi elferdülés:minden iszákos azt hazudja, hogy ő nem iszik.Még önmaguknak is hazudnak.Ez már komoly pszichés probléma és iszonyú akadályokat tud okozni mindenben!
A helyzet idővel általában rosszabb lesz, nem jobb.Ha most még nem is hagyja el magát, pár év alatt totál leépülhet.Bizonytalan és idegőrlő az élet egy iszákos családtag mellett.És nem kell ehhez, hogy az asztal alá igya magát!Ha csak egy kicsit kapatos valaki, már az sem normális!Isten őrizzen meg mindenkit az italtól és az alkoholistáktól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!