Ha meghal valaki a családban, hány hét alatt temetik el?
Figyelt kérdés
Úgy értem,hány hét amíg az egész temetés-tor-gyászmisét megszervezik és lebonyolítják? És utána átlagban meddig gyászolnak?2009. szept. 30. 09:20
1/11 anonim válasza:
3-4 nap alatt eltemetik, es a gyasz szemely fuggo. Van aki 6 hetig gyaszol van aki 1 evig, es van aki egy eleten at.
2/11 anonim válasza:
Falun pár napon belül eltemetik, nagyobb városokban viszont 1-2 hét is lehet. A gyász egyén-függő, vagy szokás kérdése.
3/11 anonim válasza:
Amikor az apósom meghalt szeptember 17-én,a temetése 26-án volt.Igaz mi hamvasztást kértünk..A gyászidő állítólag 1 év,de tényleg emberfüggő ahogy már írta valaki.Van aki egy életen át gyászol,van aki csak pár hónapig..
4/11 anonim válasza:
A temetés attól függ, hol, milyen temetés lesz, mennyire telített a helyszín és a temetést végző "programja", kell-e boncolni, 1-2 naptól több hétig is terjedhet. 1-2 hét az átlag egyébként. Hogy ki meddig gyászol, az ma már nem is igazán illem, hanem attól függ, mennyire állt közel hozzá az elhunyt, és hogyan tekint a halálra.
5/11 anonim válasza:
Anyu (2001)jan.21-én halt meg, 25-én volt a temetés.A gyászolásnak nincsenek "szabályai" egyén-,és vallásfüggő.
6/11 anonim válasza:
Nekem a nagymamám,május 12-én halt meg(kórházban,ahol boncolást is végeztek)Szórásos temetése volt,de a temetés,csak június 18-án volt!Pesten lett temetve!A gyászolás egyén függő!Valaki egész életében gyászolja az elhunytat,valaki csak egy évig,vagy évekig!A szívedben kell megőrizni,az emlékét!
"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek."
Juhász Gyula
7/11 anonim válasza:
Sok mindentől függ de általában maximum egy hét és eltemetik. A gyászolási idő általában 6 hét és egy év között van. De általában egy év az ideális.
8/11 A kérdező kommentje:
köszi,kedvesek vagytok! :) Szerencsére nem halt meg senkim,csak érdekelt.
Írhattok még válaszokat,kinek hány hét.
2009. okt. 2. 20:48
9/11 anonim válasza:
apukám nov.22-én halt meg kórházba szállítás közben,26-án temettük!
ennek már 7 éve,de még mindíg olyan fájdalmas,mint a legelején!:(
10/11 A kérdező kommentje:
sajnálom....:(
2009. okt. 10. 19:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!