Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy képesek elviselni egymást...

Hogy képesek elviselni egymást azok, akik évek óta együtt élnek?

Figyelt kérdés
Az ember társas lény, de valljuk be, hogy elég hamar elegünk lehet egymásból. Én alapból egy "magányos farkas" típus vagyok és pár óra együtt töltött idő után már menekülök a társaságból. Viszont nem értem azokat, akik éveket töltenek el együtt, úgy, hogy mindennap találkoznak és sok időt töltenek el. Vannak nagyon kedves ismerőseim, de biztos vagyok, hogy ha együtt kéne élnünk, kitépnénk egymás szemét. A családom az más tészta, mert az mindig is volt, abban nőttem fel, de néha ők is kiborítanak. Hogy tudják elviselni mégis egymást ennyi idő után is? (házastársra vagy barát/barátnőre értem) 19/L

2013. máj. 7. 15:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
87%
9. vannak olyanok, én is ismerek ilyet. de azért a nagy többség képes erre. ne higgy azoknak, akik szerint le lehet valaki mellett élni 50-60 évet úgy, h sosem hozol "áldozatot" a kapcsolatért. nagyon menő ezt hangoztatni, de nem így van. és nem is feltétlenül a másik miatt vagy kénytelen, hanem szimplán külső tényezők miatt. ha pl a párod kap egy állásajánlatot vhol messze és te miatta odaköltözöl vagy ha ő szeretné, de visszautasítja, h ne kelljen költöznötök v bevállaljátok, h távkapcsolatban éltek és ő megy te maradsz - mindenképp alkalmazkodás a megváltozott helyzethez a kapcsolatotok érdekében.
2013. máj. 7. 16:03
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
7-est kár volt így lepontozni, igaza van. Voltam én már olyan szerelmes, mint a nagyágyú, a barátom is szeretett, mégsem ment az együttélés. Szóval nem mindig elég a fene nagy szerelem.
2013. máj. 7. 16:08
 13/27 anonim ***** válasza:
87%
A párommal tökéletes harmóniában élünk és ennek része az is, hogy mi is szeretünk egyedül lenni. Néha elmegyek itthonról sétálni, ő is elmerül a maga dolgaiban, van külön töltött időnk, és ezt tiszteletben is tartjuk. Amikor pedig vágyunk egymásra, ott vagyunk. Megosztunk és megbeszélünk mindent. Egy konkrét példa, tegnap este bújt, puszilt, azt hitte, szükségem van rá (babát várok), én meg kértem, hogy inkább játsszon, és én meg olvasgatok, és simán belement, és élvezte a számítógépes játékot nagyon. Nem attól jó egy kapcsolat, hogy napi 24 órában egymáson lógunk, hanem hogy meg tudjuk adni egymásnak azt, amire a másiknak szüksége van. Akár együtt, akár külön. Több, mint 3 éve élünk így, teljes harmóniában, nem szoktunk veszekedni. Ha megtalálod azt a társat, aki hasonló beállítottságú, mint te, nem lesz ezzel gond! :)
2013. máj. 7. 16:55
 14/27 anonim ***** válasza:
88%
Mikor felnőtt életet élnek már az emberek, dolgoznak, bevásárolnak, főznek, takaríttanak, st már nincs idő arra, hogy olyan könnyen megúnják egymást. Pl, én bevallom, mikor több, mint egy hónapig szabin voltunk és nonsztop együtt már én is vágytam kicsit az egyedüllétre. De egy átlag napon reggel nem is találkozunk, mert ő hamarabb megy, 5re érek haza, ha nem megyek vásárolni, míg csinálok valami kaját, összepakolok, stb, alig van pár óránk együtt, aztán fürdés, alvás.
2013. máj. 7. 17:21
 15/27 anonim ***** válasza:
8-as vagyok.Csak puszta kíváncsiságból, akik lepontozták a hsz-em kifejtenék kicsit, mivel is írtam ekkora hülyeséget?
2013. máj. 7. 17:45
 16/27 anonim ***** válasza:

A 14-es válasza tökéletesen megfogalmazza a lényeget!!

:)

24N

2013. máj. 7. 18:21
 17/27 anonim ***** válasza:
59%

Az emberek különböző mértékben tolerálják a másikat, de az is számít, hogy ki az illető.

A párommal például nagyon érdekesen történt a dolog: ő már az elején mondta, hogy 3-4 napnál többet nem tud együtt aludni senkivel, szóval ne sértődjek meg, ha majd hazaküld, nem ellenem irányul a dolog, egyszerűen ő ilyen. Mondtam, oké. Aztán egy hét után csodálkozva mondta, hogy mennyire furcsa, eddig minden barátnője ennyi idő után az őrületbe kergette volna a puszta jelenlétével, én meg nem. Aztán kitaláltuk, hogy oké, akkor egy éjszakát azért eltöltök a saját albérletemben - délután négykor hívott, hogy inkább legyek nála, mert jobb ha ott vagyok. Summa summárum, pikk-pakk összeköltöztünk. A körülményeink egyébként finoman szólva sem ideálisak. Mégis jól kijövünk.

Sokat beszélgettünk erről, különösen mert ő nagyon csodálkozott a dolgon, hiszen évek óta egyedül él, pont azért, mert nem viselt el mást maga körül.

Arra jutottunk, hogy több oka van annak, hogy megoldjuk. Az egyik az, hogy amennyire önfejű és nehéz eset ő, annyira alkalmazkodó és toleráns vagyok én. A másik, hogy alapvetően nagyon (néha már idegesítő mértékben) nyugodt vagyok, és ez rá is átragad. Márpedig ha az ember nyugodtabb, könnyebben él együtt mással.

Illetve nagyon fontos még, hogy mindketten igényeljük, hogy néha akkor is külön dolgokkal foglalkozzunk, ha együtt vagyunk. A tegnap este például tök jó példa: ő akkor kapott vpn kulcsot, úgyhogy egész este dolgozott. Én meg állást keresek, és az önéletrajzom turbóztam fel. Egész este egymás mellett ültünk a kanapén, és gyakorlatilag nem beszélgettünk semmit, mindketten bújtuk a laptopunkat. Annyi, hogy néha odahajolt hozzám és adott egy puszit a homlokomra. Meg a végén együtt vacsiztunk.

Attól még, hogy együtt élsz valakivel, nem kell folyton a nyakán lógni :)

2013. máj. 7. 18:34
 18/27 anonim ***** válasza:
78%

10éve élek együtt a férjemmel de ha lehetne mindig vele lennék.Összesen 6napot töltöttünk külön mióta összeköltöztünk.Nem fontos hogy velem foglalkozzon,sőt mindenki csinálja dolgát itthon,elég az hogy tudom hogy ittvan,elmegy mellettem megölel vagy csak egymásra nézünk és ez jó érzéssel tölt el.Valőszinüleg tásfüggők vagyunk mindketten de nem zavar bennünket.

Öcsém teljesen más,ő 2-3nap után bedilizik a barátnőjétől,neki kell a szabadság.

2013. máj. 7. 19:09
 19/27 anonim ***** válasza:

Nehezen.

Kell lennie egy-két közös pontnak, pl. mindketten szeretnek úszni, mindketten szeretnek kertészkedni.

Ez a közös program pl., utána mindenki azt csinál, amit akar.

Nálunk is így van.

És természetesen az ágyban egyezni kell.

2013. máj. 7. 19:51
 20/27 anonim ***** válasza:
A szerelem/szeretet sok mindent képes elviselhetővé tenni. Nyilván az évek hosszú sora alatt vannak hullámvölgyek is két ember életében, de ha mély az érzelem, akkor el tudják viselni egymást.
2013. máj. 7. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!