Szerintetek a mai magyar családokban élő 18 év feletti fiatalokra mennyire jellemző ez a fajta viselkedés?
Totál oda vannak maguktól, általában a semmire, tehát a legtöbbje maximum érettségivel rendelkezik vagy esetleg egy jóféle büfészakos diplomával.
Ennek ellenére nem hajlandó akár milyen munkát elvállalni, lenézik a fizikai v. szalag/szakmunkást.
További kritérium a munkavállalás során, h x összeg alatt nem hajlandóak dolgozni.
Ezzel szemben a szülőktől elvárják, hogy ők dolgozzanak akár havi 50 ezerért is bármilyen jellegű munkát és tartsák el őket.
Persze a véleményük meg van mindenről meg mindenkinél okosabbak meg mindenki hibás csak ők nem, illetve mindenre van egy jó kifogásuk.
Jaj hát szinte gondoltuk, h olimpia bajnok vagy aki már most szerzi a 4. diplomáját.
Nem fogom leírni még egyszer miről szól a kérdés.
Bőven elmond mindent, h két felhasználót(remélhetőleg idővel téged is) eltakarítottak a 8 diplomával meg a EB címekkel együtt plusz nem egy felhasználó az én oldalamra állt.
További jó lázadást, úgy is törölve leszel;)
Sem EB-ről sem olimpiáról nem beszéltem. Sőt azt sem mondtam, hogy megvan a diplomám már. Sok volt a tudatmódosító? De a legkevésbé sem érdekel, hogy elhiszed-e vagy sem. Mert én tudom ki vagyok és azt is, hogy te csak egy hőzöngő szerencsétlenség. Viszont nincs miért törölni, mivel semmilyen szabályt nem szegtem, a te kérdésed viszont szimpla provokáció.
Ráadásul ha kérdést teszel fel és alá kommentelsz, figyelhetnéd, hogy melyik felhasználóddal csinálod. Tudod a figyelmetlenség...
tegnap 14:09
Az más kategoria hogy 8 álltalánosal nincs is lehetőséged dolgozni és más az hogy büfészakos diplomával degradál a mekiben dolgozni inkább otthon ül és eltartatja magát minthogy bejelentett ledolgozott munkaideje legyen.
Nem olvastam a válaszokat, de remélem az én válaszom hasznos lesz, nem ismétlek senkit.
Szóval: egy fiatal emberke telis-tele van ambíciókkal, vágyakkal, szeretné vinni valamire, leginkább többre, mint a szülei.
Ez egy teljesen egészséges mentalitás. Nekem sokkal negatívabb dolog a megalkuvás, az opportunista hozzáállás.
Természetesen csak az egészséges kereteken belül.
A téma legfőbb "hibása" azonban nem a neveltetés, nem a szülők és nem is a fiatal. Hanem sajnos a társadalom, abból a szempontból, hogy láttat jómódot, ambíciózusságra nevel, szinte elvárás a teljesítményorientált hozzáállás, aztán meg jól a szarban magára hagyja az egyedet.
Tanulj jól, teljesíts sokat, tedd magasra a mércét magaddal szemben, aztán meg érd be nagyon kevéssel??????
Ezek után bárki is csodálkozik a fiatalok összezavarodottságán???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!