Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a mai magyar...

Szerintetek a mai magyar családokban élő 18 év feletti fiatalokra mennyire jellemző ez a fajta viselkedés?

Figyelt kérdés

Totál oda vannak maguktól, általában a semmire, tehát a legtöbbje maximum érettségivel rendelkezik vagy esetleg egy jóféle büfészakos diplomával.

Ennek ellenére nem hajlandó akár milyen munkát elvállalni, lenézik a fizikai v. szalag/szakmunkást.

További kritérium a munkavállalás során, h x összeg alatt nem hajlandóak dolgozni.

Ezzel szemben a szülőktől elvárják, hogy ők dolgozzanak akár havi 50 ezerért is bármilyen jellegű munkát és tartsák el őket.

Persze a véleményük meg van mindenről meg mindenkinél okosabbak meg mindenki hibás csak ők nem, illetve mindenre van egy jó kifogásuk.

2013. máj. 7. 13:55
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Egyébként a kérdésed úgy hangzik, mintha te meg minket, büfészakosakat néznél le. Pedig semmilyen embert nem szabadna lenézni, aki tesz valamit a saját életéért vagy másokéért, akár dolgozik, akár tanul azért, hogy könnyebb munkát végezhessen majd. Minden munkának megvan a maga haszna a társadalomban (az már más kérdés, hogy sok szakma telített, de ott meg az a haszon, hogy többől több jobbat lehet kiválogatni). Előző voltam.
2013. máj. 7. 20:07
 32/42 A kérdező kommentje:
Egy újabb hülye, aki magára ismert, mikor lesz már vége???
2013. máj. 7. 21:45
 33/42 anonim ***** válasza:
Ide figyelj barátocskám. Itt nem rólam volt szó, de ha már mindenképp személyeskedni akarsz, tőlem lehet. Középiskolás korom óta az élsporthoz tartozom, többszörös magyar bajnok vagyok, jelenleg programozónak tanulok, dolgozok, ha van rá lehetőségem és egy rosszt szót nem szóltam rád. Egy egyszerű kérdést tettem fel. Te mit tudsz felmutatni a nagyképű baromságaidon kívül?Miben érzed jobbnak magad? Persze, hogy ezt a kérdést, miért törölték, az is rejtély...
2013. máj. 7. 22:00
 34/42 anonim ***** válasza:

Jaj hát szinte gondoltuk, h olimpia bajnok vagy aki már most szerzi a 4. diplomáját.

Nem fogom leírni még egyszer miről szól a kérdés.

Bőven elmond mindent, h két felhasználót(remélhetőleg idővel téged is) eltakarítottak a 8 diplomával meg a EB címekkel együtt plusz nem egy felhasználó az én oldalamra állt.

További jó lázadást, úgy is törölve leszel;)

2013. máj. 7. 22:08
 35/42 anonim ***** válasza:
54%

Sem EB-ről sem olimpiáról nem beszéltem. Sőt azt sem mondtam, hogy megvan a diplomám már. Sok volt a tudatmódosító? De a legkevésbé sem érdekel, hogy elhiszed-e vagy sem. Mert én tudom ki vagyok és azt is, hogy te csak egy hőzöngő szerencsétlenség. Viszont nincs miért törölni, mivel semmilyen szabályt nem szegtem, a te kérdésed viszont szimpla provokáció.

Ráadásul ha kérdést teszel fel és alá kommentelsz, figyelhetnéd, hogy melyik felhasználóddal csinálod. Tudod a figyelmetlenség...

2013. máj. 7. 22:18
 36/42 anonim ***** válasza:
31-es vagyok. Egy szóval sem mondtam, hogy magamra ismernék, sőt, én tudom, hogy engem másképp neveltek. Én azt mondtam, hogy senkinek se szabadna lenézni senkit, se a diplomásoknak a szakmunkásokat, se fordítva. Hogy te mit gondolsz rólam, az engem nem érdekel, a te bajod az én életemen nem változtat. :) Az meg, hogy véleményt kérsz, aztán lehülyézel, nem tisztességes egy beszélgetésben, de még egy vitában se. Feltettél egy kérdést, válaszoltam. Ha kommentálni szeretnéd, változtass egy kicsit a stílusodon, mert én is normálisan írtam neked. Köszönöm. OFF vége.
2013. máj. 7. 23:01
 37/42 anonim ***** válasza:
egyébként kérdező, magadat minősíted ezzel. aki a véleményeddel ellenkezőt ír, rögtön anyázod, lenézed, becsmérled. undorító.
2013. máj. 8. 09:52
 38/42 anonim ***** válasza:

tegnap 14:09

Az más kategoria hogy 8 álltalánosal nincs is lehetőséged dolgozni és más az hogy büfészakos diplomával degradál a mekiben dolgozni inkább otthon ül és eltartatja magát minthogy bejelentett ledolgozott munkaideje legyen.

2013. máj. 8. 21:28
 39/42 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a válaszokat, de remélem az én válaszom hasznos lesz, nem ismétlek senkit.

Szóval: egy fiatal emberke telis-tele van ambíciókkal, vágyakkal, szeretné vinni valamire, leginkább többre, mint a szülei.

Ez egy teljesen egészséges mentalitás. Nekem sokkal negatívabb dolog a megalkuvás, az opportunista hozzáállás.

Természetesen csak az egészséges kereteken belül.

A téma legfőbb "hibása" azonban nem a neveltetés, nem a szülők és nem is a fiatal. Hanem sajnos a társadalom, abból a szempontból, hogy láttat jómódot, ambíciózusságra nevel, szinte elvárás a teljesítményorientált hozzáállás, aztán meg jól a szarban magára hagyja az egyedet.

Tanulj jól, teljesíts sokat, tedd magasra a mércét magaddal szemben, aztán meg érd be nagyon kevéssel??????

Ezek után bárki is csodálkozik a fiatalok összezavarodottságán???

2013. máj. 22. 11:58
 40/42 anonim ***** válasza:
Egyszerű a válasz. Eléggé jellemző... Mindenki ilyen korban nagyra van magával meg ilyen olyan álom munkát akar aztán közben csak egy hülye k*cs*gről van szó aki még az alap dolgokkal sincs tisztában... Mennyi, de mennyi ilyen embert látok főleg, hogy én is kb. ilyen korban vagyok... Ez van ilyen korban úgy sem kell sok aztán az idő megold mindent és helyretesz mindenkit.
2013. máj. 24. 21:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!