Szerintetek a mai magyar családokban élő 18 év feletti fiatalokra mennyire jellemző ez a fajta viselkedés?
Totál oda vannak maguktól, általában a semmire, tehát a legtöbbje maximum érettségivel rendelkezik vagy esetleg egy jóféle büfészakos diplomával.
Ennek ellenére nem hajlandó akár milyen munkát elvállalni, lenézik a fizikai v. szalag/szakmunkást.
További kritérium a munkavállalás során, h x összeg alatt nem hajlandóak dolgozni.
Ezzel szemben a szülőktől elvárják, hogy ők dolgozzanak akár havi 50 ezerért is bármilyen jellegű munkát és tartsák el őket.
Persze a véleményük meg van mindenről meg mindenkinél okosabbak meg mindenki hibás csak ők nem, illetve mindenre van egy jó kifogásuk.
Hát egyrészt 18 évesen hány diplomája legyen a nyomorultnak?
Másrészt meg ha így látod, ez az élményed, akkor lehet, hogy nem neked való társaságban forogsz. Bevallom őszintén, egyetlen "büfé szakos" ismerősöm sincs, mert magam sem ilyenre jártam, ergo nem találkoztam velük.
Már megint hülye vagy:D
"nekem csak egy-két ilyen ismerősöm van"
Még jó, h leírtam:D
Másrészt nem 18 évest írtam, hanem 18 év felettieket, de figyelj, elhiszem, h magadra ismertél, de ne velem kötekedjél emiatt, mert csak egyre szánalmasabb leszel.
Az én környezetemben nem igazán jellemző, egy-két kivétellel.
Inkább, amit látok az a kilátástalanság, h nem tudják mit is kezdjenek magukkal, mert a "rendszer" folyamatosan változik.
Kedves Kérdető, én egy másik 80%-os vagyok, de nem kell elhinned, meg felfognod sem. A lehülyézést köszönöm szépen, eltettem zsebre.
Én ezt írtam:
"Hát egyrészt 18 évesen hány diplomája legyen a nyomorultnak?
Másrészt meg ha így látod, ez az élményed, akkor lehet, hogy nem neked való társaságban forogsz. Bevallom őszintén, egyetlen "büfé szakos" ismerősöm sincs, mert magam sem ilyenre jártam, ergo nem találkoztam velük."
Ha hülye vagyok, hát hülye, de a kérdésed 18 felettiekre vonatkozott, tehát a 18, 19, 20, 21 stb. évesekre, ebben a 18-as is benne van. (21 éves korig nagyon sokkal többet nem is tud lerakni az asztalra, ha továbbtanul.)
Nemigen ismerhetek magamra, már 27 vagyok, kinőttem ebből az időszakból, mellesleg mérnökként dolgozom, mellette épp csinálok egy szakmát is, teljesen mást, mert kedvem tartja.
Én sem megyek el akármennyiért dolgozni, mert tudom, mi az értéke a tudásomnak. Még így is egy vicc, hogy 110 ezret keresek, de nem zúgolódom, végül is megélek belőle, szüleim gyerekkoromtól rászoktattak, hogy takarékoskodjak.
További szép napot, és ha már jól körbeköpködtél mindenkit, akkor jó éjszakát! :)
1.Szerintem rajtad kívül mindenkinek leesett, hogy egyértelmű, h a kérdés azon része nem a 18 évesekre vonatkozott, bocs, h megelőlegeztem neked a bizalmat, az értelmi szinteddel kapcsolatban, legközelebb tekintettel leszek rád is, majd jobban körbefogalmazom(csak nehogy utána meg az okozza a fejtörést)
2.Leírtam, h nekem egy-két ilyen ismerősöm van.
Erre jössz a marhaságoddal, ami csak azt erősíti meg, hogy képtelen vagy a szöveg értelmezésére, így megkérlek, hogy a továbbiakban határolódj el a kérdésemtől.
ismerőseim körében gyakori
sokukat a szülei tartanak el, és széltől, fagytól óvják a gyereküket
nem tudom megérteni az ilyen embereket amúgy, mi céljuk az életben?
Objektíven nézve:
Szerintem nem annyira jellemző, de tény, hogy egy pár ilyen eset van, azok viszont értelemszerűen nagyobb érdeklődést kapnak, mint az úgymond normálisak, így ez torzíthatja ebbe az irányba a képet.
Egy ilyesmi embert ismerek, de ha összességében nézem, akkor ez kis százalék a környezetemben.
Szubjektíven nézve:
Viszont ha ő róla van szó, akkor nagyon fel tudom húzni magam tekintve, hogy olykor az én idegeimen is táncol. Rokonom, de nem tesóm vagy ilyesmi. Most nem megyek ebbe bele. Ha egy ilyen ember jut 100-ra akkor sajnos már az is sok, ha épp neked kell elviselned és fizetned helyette a cuccait, majd mikor szóváteszed sz@r szemét állat vagy, aki akadályozza őt mindenben. Borzasztó ez a jelenség testközelből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!