Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a mai magyar...

Szerintetek a mai magyar családokban élő 18 év feletti fiatalokra mennyire jellemző ez a fajta viselkedés?

Figyelt kérdés

Totál oda vannak maguktól, általában a semmire, tehát a legtöbbje maximum érettségivel rendelkezik vagy esetleg egy jóféle büfészakos diplomával.

Ennek ellenére nem hajlandó akár milyen munkát elvállalni, lenézik a fizikai v. szalag/szakmunkást.

További kritérium a munkavállalás során, h x összeg alatt nem hajlandóak dolgozni.

Ezzel szemben a szülőktől elvárják, hogy ők dolgozzanak akár havi 50 ezerért is bármilyen jellegű munkát és tartsák el őket.

Persze a véleményük meg van mindenről meg mindenkinél okosabbak meg mindenki hibás csak ők nem, illetve mindenre van egy jó kifogásuk.

2013. máj. 7. 13:55
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha kora délután kiírsz egy ilyen kérdést, akkor természetesen éppen a 18 év feletti, semmivel sem foglalkozó, neten lógni nagyon ráérő fiatalok fognak leginkább válaszolni. Tehát nem kell meglepődni, hogy megsértődnek, ha magukra ismernek:)

Egyébként szerintem is a fő gond, hogy ez az a korosztály, akik abban nőttek fel, hogy minden a hátsójuk alá van rakva, aztán megleődnek, hogy a munka világában ez nem így van. Van ismerősöm, akinek a lányát két munkahelyről vágták ki egymás után, mivel már az első héten megcsinálta, hogy ma nincs kedvem felkelni, nem megyek dolgozni. De azt hitte, neki mindent lehet. Hát a munkáltató szerint nem.

Ettől persze nem lehet mindent a szülőkre fogni. Mert a fiatalok olyan rettenetesen öntudatosak tizenévesen, hogy őket senki se korlátozza, meg minek szólnak bele az életükbe, aztán huszonévesen meg elvárják, hogy a szülők tartsák el akkor is, ha se tanulni, de dolgozni nem akarnak.

2013. máj. 7. 14:45
 22/42 anonim ***** válasza:
47%

"Nem határolódok el semmilyen kérdésektől, ugyanis egyrészt névtelenül írtad a kérdést, így ha akarnám se tehetném"

Nem akartam beleszólni a hisztidbe, de mivel látványosan a fogást keresed a kérdezőn(ami rettentően és idegesítően szánalmasnak találok) ezért szeretném megjegyezni, hogy a kérdező nem azt írta, h a jövőben kiírt összes kérdésétől határolódj el, hanem hogy kifejezetten ettől a kérdéstől.

Magyarul, ha akarod, teheted!

Szal már megint sikerült félreértelmezned a kérdező szavait!

2013. máj. 7. 14:50
 23/42 A kérdező kommentje:

"Mondjuk ha kora délután kiírsz egy ilyen kérdést, akkor természetesen éppen a 18 év feletti, semmivel sem foglalkozó, neten lógni nagyon ráérő fiatalok fognak leginkább válaszolni. Tehát nem kell meglepődni, hogy megsértődnek, ha magukra ismernek:)"

legközelebb jobban odafigyelek.:)

2013. máj. 7. 14:51
 24/42 A kérdező kommentje:
Szerencsére a moderátorok már el is kezdték kipaterolni az ilyeneket.
2013. máj. 7. 15:00
 25/42 anonim ***** válasza:
32%
Megfigyeltétek már, hogy a hülyék mindig azzal jönnek, h nekik mérnök diplomájuk van???:D
2013. máj. 7. 15:23
 26/42 anonim ***** válasza:
Én csak 1 ilyet ismerek látásból, de jó messzire elkerülöm.
2013. máj. 7. 15:30
 27/42 anonim ***** válasza:
58%
19 vagyok, és nem ismerek ilyeneket. komolyan. aki tanul, az gürizik ezerrel, aki meg abbahagyta a sulit érettségi után, vagy okj-re ment, azok már mind dolgoznak, vagy munkát keresnek (tényleg keresnek). mi meg örülünk, ha valahova befogadnak diákmelóra, nehogy azt hidd, hogy még válogatunk is. 5 hónapot húztam le egy undorító, fizikailag és lelkileg is megterhelő munkahelyen, és nem azért hagytam ott, mert "nem vagyok hajlandó" ilyen munkát végezni, hanem mert nem volt mellette időm tanulni.
2013. máj. 7. 15:47
 28/42 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs más kénytelen leszek elmenni szalag mellé akár, de most őszintén, nem hangzik hülyén hogy feltétlenül azt akarod fizikai munkára akinek van érettségie? Az érettségi alatt ott vannak a szakmunkások, alattuk meg a nyolc általánososak. És itt most nem emberileg vettem őket sorrendbe, hanem tanultság alapján. Én azt mondom, hogy akinek már van egy érettségie az ne végezzen fizikai munkát, DE ne is adják oda minden jöttmentnek azt az érettségit. A másik pedig, hogy igaz, nem fogok elmenni 50 ezerért gürcölni 8 órába. Hogy miért? Mert akkor mi értelme volt elvégezni a középiskolát? Annyi pénzért 8 álltalánossal is felvesznek. Szóval ha úgy nézzük ha 8 álltalánossal elmentem volna dolgozni, akkor már előrébb tartanék, mint most, hogy megvan a középiskola. Szóval ne feltétlenül az embert utáld, hanem a rendszert, hogy az ember nem tud elhelyezkedni ott, ahol a helye lenne.
2013. máj. 7. 16:48
 29/42 A kérdező kommentje:

Te hogy szereztél érettségit?

Képtelen vagy használni a birtokos jelzőt illetve két "L"-lel írod az általánost.

Egyébként az érettségi manapság szerintem semmit nem jelent, bárki megszerezheti.

2013. máj. 7. 18:08
 30/42 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, hogy sokan vannak így, bár az én környezetemben nem igazán jellemző ez. "Büfészakos" voltam, úgyhogy akadtak köztünk bőven elkényeztetett kölykök, páran most is csak vakaróznak otthon (az ő szüleik elég gazdagok ahhoz, hogy el tudják tartani őket), de a nagy részünk már dolgozik.

Én is el voltam kényeztetve, de egy gyárban diákmelóztam. Bár nem szalagnál, de leginkább takarítottunk, vagy olyan munkákat végeztünk, amihez a dolgozóknak nem fűlt foga. A többség, akivel dolgoztam, nem azért csinálta, hogy legyen mit ennie, hanem, hogy ne a szülőktől kelljen kérni ruhára/bulira/tandíjra/egyébre.

Aztán végeztünk, és nagy részünk már dolgozik, persze "alsóbb" szinteken, mert meg kell mászni a ranglétrákat. Nevelés kérdése, hogy ki tiszteli a szüleit, és ki vágyik az önállósodásra.

2013. máj. 7. 20:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!