Engem nem lehet büntetni. Mért nem értenek meg?
Beszélj a szüleiddel, hogy nem vagy már csecsemő, próbálják toleránsabban kezelni az ilyen hazaérkezési időponotkat.
Ma a mobiltelefon korában pláne érthetetlen ez a para a szülők részéről. Ha tudod, hogy késel, rájuk szólsz, hogy bocsi, kések picit. Ennyi.
Amúgy meg kérd, hogy 10-ig engedjenek el és érj haza féltízre, te leszel a kisangyal :)
Hogy mit tegyél hogy leszálljanak rólad?? Talán próbálj meg alkalmazkodni, és nem azt mondani hogy téged nem lehet büntetni.. Végül is lehet, mert folyamatosan piszkálva vagy. Még megerőltetned sem kell magad, hogy időben hazaérj. Ha este 8-ra otthon kell lenned akkor ne fél 9-re érj haza. Akkor indulj el fél 8-kor, hogy hazaérj 8-ra. Olyan nehéz ez?? Tudod nem az a fél óra a gond. A gond az, hogy nem tartod tiszteletben a szüleid kérését. Ha te ennyire nem vagy képes, akkor miért várod el, hogy normálisan viselkedjenek veled??
De ha nem tetszik a rendszer amit a szüleid állítanak eléd, és úgy érzed te sokkal jobb vagy ennél, akkor 1 év múlva 18 évesen el lehet költözni, és megállhatsz a saját lábadon. Akkor mondhatod hogy engem nem lehet megbüntetni, mert önmagam ura vagyok.. Addig alkalmazkodj..
Képmutató egyeske..
Igaz, nem a középkorban élünk, de amíg az anyád/apád házában élsz és amíg ők etetnek,itatnak, ruháztatnak addig az ő szabályuk érvényesül. Lehet te egy kicsit primitív helyről jöhettél és nem ismered azt a szót hogy "tisztelet" és "alkalmazkodás" de ez a kettő még a 21-dik században is él...
Eddig még senki nem halt bele abba, hogy tiszteletben tartja a szülei elvárását, és időben hazaér..
A tisztelet nem ott kezdődik hogy bezárva kell maradni csöndben, meg sem mozdulni. Igenis kell egy fiatalnak a "friss levegő", de nem is kell elkallódni.
Kérdező, ne is hagyd, hogy olyan legyél mint a nővéred. Mi ez, apácazárda?
"Egyszerűen nem lehet engem büntetni.. mondták már, hogy kiraknak az utcára, magánsuliba raknak, ennyi hónapig nem találkozhatok senkivel. Jó, én eltűröm"
Ha kidobnak, azt is? Tudod, van, aki nem csak fenyegetőzik! Mi van, ha be is tartják? Miért csinálod magadnak a gondokat? Oké, hogy lázadsz, tini vagy, de ne a szüleid ellen, ők a háttered!
Más örülne, ha így "csesztetnék"!
Még egy év, és csinálhatsz majd, amit akarsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!