Melyik "rosszat" választanátok?
1. Megalázó és tisztességtelen módon (titokban) szeretőt tartok a megromlott házasságomban, de a gyerek érdekében normálisan együtt tudunk élni, mint egy család.
2. Elválunk, vállalva ezzel, hogy a gyerek megsínyli az egész hercehurcát és kihat ez a tettünk a további életére. De nem kell megjátszani magam, hogy jó minden, amikor nagyon nem az.
Mindenképpen a gyerek érdekét tartanám szem előtt, de 30 évesen nem akarok lemondani arról sem, hogy egy kicsit még nőnek érezhessem magam.
Természetesen komoly előzmények vannak, amik idáig juttattak bennünket, de most ez a két variáció lehetséges.
Vagy együtt maradunk, de akkor gyanítom, hogy előbb-utóbb egy harmadik bejön a képbe, vagy elválunk, ami a gyereknek lesz rossz mindenképpen.
Tehát? Melyik rossz a jobb?
A válás ugyanugy megsinyli. Egyik sem jó megoldás. A kérdés az mennyire romlott az a házasság. Ha ordibálások veszekedések netán tetlegesség történik akkor egyértelmű.
Ha nem akkor érdemesebb egy látszat 5-10 évig s mikor már nagy akkor lépni.
Ugyanakko rha kicsi gyereked van 1-2 éves akkor azt javaslom mot legyen válás s mikor tudatára ébred addigra rendeződjön. 5-10 évesen viseli meg a legjobban a válás, elötte a legkevésbé.
"vállalva ezzel, hogy a gyerek megsínyli az egész hercehurcát "
NE legyen hercehurca - váljatok el kultúrmódon: megeygeztek mindenben (gyerekelhelyezés, gyerektartás, vagyonmegosztás) és akkor az egész válás annyiból áll, hogy különköltöztök a férjedtöl. A gyereknek EZ a fajta válás egyáltalán nem okoz traumát, hanem egyszerüen tudomásul veszi, hogy az anyja meg az apja külön laknak.
Természetesen a válás után kettötöknek is normális kapcsolatban kell maradni - "jó ismerös" szinten, nem pedig látványosan utálni a másikat, illetve megpróbálni lejáratni.
ha nem megy a házasság, akkor jobb minél előbb elválni. a gyereknek is jobb így, ebbe a szituba nő bele, és ha normálisan meg tudjátok beszélni, akkor a közös felügyelet is működőképes lesz.
nem hiszem, h jól esne a gyereknek, ha kiderülne, h anyu éveken át boldog családot hazudott neki, közben pedig szeretőzött.
egyébként is, meddig szeretted volna húzni ezt a "gyerek érdekében maradjunk együtt" állapotot? minél tovább hazudsz, annál nehezebb lesz.
"A válás ugyanugy megsinyli. Egyik sem jó megoldás."
Ez nem igaz! Elvált szülők gyermeke vagyok, nem sínylettem meg. Azt viszont előtte igen, ahogy a szüleim féltékenykedtek egymásra, durcáztak, kiabáltak, sértődtek.
A válástól semmi baja nem lesz a gyereknek, ha azt a szülők kulturált módon, a gyerek érdekeit a szemük előtt tartva tudják véghezvinni. Értsd: később nem fog nélkülözni, mert az egyik fél nem fizet, vagy nem viszi láthatásra, vagy az egyik fél korlátozza a másik láthatását, aláássa, rossz hírét kelti, stb.
Az első verziót pedig mindenképpen megszenvedi a gyerek, mert nem hülye, érzi ő is, hogy valami nem stimmel. Sok szülő azt hiszi, titokban tarthatja ezt, de rájöhetnénk végre, hogy ez nem így megy! Az nem NORMÁLIS család, ahol csalás, hűtlenség van, csak színjáték, és a gyerek nem hülye, hogy ne vegye észre.
#11, a legjobb barátnőm édesanyja is így gondolkozott, hogy majd akkor, ha nagyok. Eredmény: a lány totál becsapva érzi magát, bűntudata van, hogy a szülei miatta szenvedtek évekig együtt azért, hogy neki jó legyen, és teljesen össze van zavarodva. Pluszban az anyuka is megzakkant, most új barátja van, akivel más kontinensre költöztek, és amióta ott van (huzamosabb ideje), maximum kétszer beszéltek. Pedig normális lány a barátnőm, aki szereti a családját, de teljesen úgy érzi most, hogy az elmúlt 22 éve hazugság. Szóval ez teljesen hülyeség...
Én is inkább a válást javaslom, én olyan családban nőttem fel, ahol a mi érdekünkben maradtak együtt, hát nem mondanám, hogy megérte.
"A válás ugyanugy megsinyli. Egyik sem jó megoldás."
Én olyan családban nőttem fel, ahol a szüleimnek már gyerekkoromban el kellett volna válniuk, de mivel nem tették meg, ezért évekig mentek a veszekedések. Most meg már mindketten megtört, depressziós emberek lettek, az én gyerekkorom pedig tele volt problémákkal és állandó félelemmel, meg feszültséggel, mert sose tudtam, mire megyek haza, vagy mire fogok felébredni. Szerinted megérte együtt maradni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!