Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti melyiket választanátok?

Ti melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

Képzeld magad egy édesanya szerepébe. Ki óriási szeretettel felnevel 2 gyereket. Az egyik tökéletes nevelésben részesül. Intelligens, figyelmes, segítőkész, támoatja az anyját a válása után. Igazi barátok lesznek. A fiú mindig megvédte és segítette anyagilag, lelkileg, fizikailag az anyját, miután kitanítatta. Óvta úőt, mivel nagyon szerette. Igazi jógyerek volt. Sosem hazudott, mindig őszinte volt és szófogadó, sose bántotta az anyját.

Kis idő múltán az anya újra férjhez megy.

Adott egy materialoista, pénzimádó kövér férfi, kinek e testvére, se normális rokona, se gyereke és böszme anyja van. Ezek hiányában nem tud szeretni. Gyerekkora óta kisebbségi komplexusa van a hatalémas termete miatt, ezért hogy ezt ellensúlyozza, vagyont halmoz fel. Nem hisz Istenben, mivel nem találkozott vele. Lobbanékony természet. Mégis segítőkész és ha baj van lehet rá számítani.

Történik, hogy az idősebb fiú, ki püőr fhdgy lesz, elveszíti mindenét egy súlyos betegség miatt. Nincsen munkája, se nője, és ami a legfontosabb szabadsága. Kiszolgáltatott állapotba kerül, ápolásra. Hova is fordulhatna, mint az anyjához. A betegségről tudni érdemes, hogy igen speciális ritka kór (előfordulása 30:1000000). Genetikai anyagcserezavar, amit ajándékba a szüleid hibás génállományától kaptad. Nyelészavar, nyálfolyás, írni nem tudás, némaság, járni nem tudás, és még sorolhatnám. Magam se hinném, hogy ilyen létezik, ha nem a saját szememmel látom. Embert próbáló, családpróáló betegség.

Eljutottunk a kérdéshez. Az édesanya kijelenti, hogy bármi történjék is. Ő nem a fiát, hanem az idegen nevelőfaterját választja. Magyarul, ha elfáradnának egy beteg srác ápolásába, akinek olyan nagy szíve van, hogy a pókot is kimenti és minden film végén szinte könnyezik ő megszabadulna a saját vérétől és a férjet választaná. Ti is őt választanátok? Jah és még mielőtt a mocskos pénzhez húzodnátok, a fiúnak közgazdász révén szintén van pénze a bankban, ha nem is annyi, mint a nevelőfaternak.

2013. márc. 22. 05:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Te ápoltal mar sulyos beteget? Olyat, aki állando felügyeletére es gondolkodásra szorul? Nagyon kevés ember képes ra. Nekem volt a családomban Alzheimer koros, akit 10 evvel a halála elott diagnosztizáltak ezzel a korral. 5 evet állando felügyelet mellett élt l, egy percre sem lehetett magára hagyni. Az utolsó egy évben mar sem beszélni, sem mozogni nem volt képes. A felesége ápolta, mert "egészségben betegségben" , a gyerekei időnként besegítettek. Az asszony egészsége es idegrendszeri is tönkrement ebben, az egyik gyereke azóta is depressziós, a másik sem teljesen épeszű azóta. A sulyos betegeknek, illetve az állando gondozásra szoruloknak a család támogatására es megfelelő ápolásra van szüksége. Mi akkor megbeszéltük, hogy ha valaha az életben bármelyikünk is olyan helyzetbe kerül, akkor otthonba juttatjuk. Ott megfelelően gondoskodnak róla, a család pedig látogathatja, senki nem fog belerokkanni.
2013. márc. 22. 06:34
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet így kijelenteni, hogy vagy ezt választom vagy azt. Nyilván mindkettőt. Egy beteg ember egész napos ápolása borzalmasan megterhelő. Én biztos szakemberrel bíznám, mert tudom, hogy ez a feladat meghaladja a képességeimet mind testileg, mind lelkileg. Persze nem fordulnék el a fiamtól. Látogatnám, szeretném, de azt nem vállalnám, hogy egész nap csak én ápoljam. Lelkileg nem lennék rá képes... És valószínűleg az anyában is ez játszódhat most le, én teljesen megértem, hogy nem bírna végig ott lenni a szeretett fia mellett, aki a napok folyamán teljesen leépül.
2013. márc. 22. 08:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem vállalja a fia gondozását, akkor azt ne a férfi miatt tegye. Én szerintem a fiamat "választanám", de ha mégsem, akkor biztosan nem azért, mert ott van az a férfi.
2013. márc. 22. 08:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Nagy tévedésben vagytok. Nem szorultam állandó felügyeletre. Kemény fából faragtak. Csak megetetni kellett napi 3x. Ez nem Alzheimer kór! Nem is hasonló. Nem csak anyámra voltam bízva. Nagymamám is segített. Sőt egy idegen ápoló is jött s megetetett. Más dolga nem volt. Hacsak nem akartam a kacsába hugyozni. Egésznap beszélgettűnk a laptomon. Kifejezetten élvezte a társaságom. Ellenben a többi családtagom. Ilyet akkor se mondunk egy érzékeny gyermeknek. Látom könyörtelenek önök is. Bár valóban nem ápoltam senkit. Viszont holt biztos, hogy kitartanék mellette a szeretet erejével. A saját magzatod ellen fordulni a legnagyobb szivtelenség tisztelt kőszivű 1, 2 válaszoló.
2013. márc. 22. 11:02
 5/11 anonim ***** válasza:
Természetesen segíteném a gyerekemet ahogy tudnám, nem fordulnék el tőle, nem szakítanám meg vele a kapcsolatot egy férfi miatt. Tökmindegy, hogy jó gyerek, vagy nem jó gyerek. De ilyen betegséggel, aminek a tünetei "Nyelészavar, nyálfolyás, írni nem tudás, némaság, járni nem tudás", legalább részben szakemberekre bíznám az ápolását.
2013. márc. 22. 13:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Épp ez az! Rohadt ritka egy betegség. Én vagyok az egyedüli, aki beteg a városban. 30:1000000 az előfordulási aránya. Mivel ez genetikai eredetű, ezért nincsen káét egyforma lefolyású betegség. Szakember csak pár van. Ők is tehetetlenek és tudatlan. Egyből szondát akartak belém dugni, pedig csak meg kell találni a módját az evésnek.
2013. márc. 22. 18:31
 7/11 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem vagyok erzeketlen. Vegig neztem egy hozzam nagyon kozel allo csaladtag lassu leepuleset es haldoklasat. Az Alzheimer kor es a te betegseged valoban nem azonos, de a lenyeg igen. Egy atlag ember nem akarja vegig nezni, ahogy a szerette egyre kevesbe ember, egyre magatehetetlenebb. Egy ilyen betegnek szakkepzett apolora van szuksege, aki erzelmileg nem befolyasolt. Normalis ember azt mondja, persze, apolom a gyerekem/ferjem/apam, amig tudom, hiszen ez a kotelessegem. Az, aki viszont vegig elte, hogy mindez mivel jar, az bizony racionalisan vegig gondolja, hogy o egyedul erre nem kepes, meg akkor sem, ha martir modon mindent feleldoz, csak tonkremegy bele o maga es a csaladja is. Mivel te meg nem elted at ezt, raadasul te magad vagy a beteg, kicsit onzoen latod.

Mellesleg a sajat szavaidat utod... "Nyelészavar, nyálfolyás, írni nem tudás, némaság, járni nem tudás, és még sorolhatnám. " , aztan meg ezt irod: "Nem szorultam állandó felügyeletre. Egésznap beszélgettűnk a laptomon" Plusz itt irogatsz, az irni nem tudasoddal....

2013. márc. 22. 19:24
 8/11 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek. A könyörtelen jelzőt nem sértésnek szántam, hanem valós jelzőnek. Most sikerült kiharcolnia a rosszindulatú jelzőt is. Igen, olykor nehezen írok. Izomgyulladás van a karomban. Tudja vagy nem tudja (leszarom) a vendégnek s a betegnek mindig igaza van. Az, hogy maga az átlagba sorolja magát. Azon gyenge emberek közé, akik a szarban otthagyják a másikat. Én nem haldoklom, emberi mivoltomat megőríztem. Az, hogy ilyen tüneteim vannak, az én bajom. Kérem tanuljon meg olvasni. Anyám nem volt egyedül, nagymamám nagyon okat segített. Ha én önző volnék, ön is az. Hiszen ön nem akarja végignézni családtagja szenvedését. Most megköszönöm a jó pontot, amit anyámnak hozott. Ön ezerszer rosszabb!
2013. márc. 24. 15:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha megengedi, megadom a kellô tiszteletet, és maradok a magàzàsnàl. Nekem fontosabb lenne a fiam. Sokkal bensôségesebb egy szùlô-gyerek kapcsolat, mint holmi jöttmenttel valò együttlét. Plàne, hogy Ön mindíg pozitívan àllt édesanyjàhoz. Nagyon sajnàlom mindazért, amit àt kell élnie, a betegsége miatt is! Kívànom, hogy minden jobbra forduljon, és hàtralevô élete boldogsàgban teljen! Sok sikert kívànok Önnek!
2013. ápr. 13. 23:28
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.
2013. ápr. 14. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!