Ti bírjátok, ha a gyermeketeket úgy becézi valaki, ahogy nem szeretitek? Szóltok érte? Vagy ráhagyjátok?
A lányomat Anettnek hívják, anyósom Nettinek szólítja. Nagyon zavar. Így már rettenetes a hangzása szerintem.
Bennem lenne a hiba?
A Netti szerintem is szebb, mint az Anett :)
A mi fiunk András. Születése után közöltem az összes rokonnal, baráttal, hogy aki Bandinak vagy Bandikának fogja hívni, az halál fia. Eddig (2 éves múlt a kicsi) még mindenkinek kedves az élete :)
A sok egyéb becézés mellett legtöbbször Andrisnak hívjuk őt.
Igen, benned a hiba.
Jó, hogy néhány nő azt nem szabja már meg, hogy az anyós hogyan és hány percig nézhet az unokára.
Jó le lettem pontozva, de tartom
a gyerek nem tud szólni, engem mindenki úgy hiv Orsi... gyűlölöm, megszoktam hallgatok rá, de a nevem Orsolya... lehet valakinek fura, meg hivatalosnak tűnő, de ez illik rám. Van aki így hív, zene füleimnek. De a nagymamának nem fogok szólni, hogy ne hívjon Orsinak, hiszen 26 éve így hív. pl az Orsika változattal nincsen bajom, de azért a barátaim ne hívjanak így. így hív az anyósom, szüleim...
tehát ha nekem nem tetszik akkor ne hívja úgy a gyerekemet...majd ha a gyerek nagyobb és mr nem megszokásból hallgat a nevére
hát pedig én nem hagytam,hogy úgy becézzék a gyerekemet,ahogy szerintem hülyén hangzik.
ezt úgy is meglehet mondani,hogy nincs belőle sértődés.
sőt nálunk az oviba is megkérdezték,hogy hogy becézzük a lányomat.
OMG, ennyi hisztis népséget! :) gondolom a suliba is bementek majd dúlva-fúlva gépkarabéllyal, ha a gyereket ne adja Isten még csúfolni is fogják a neve miatt :P
Noémi vagyok, de voltam már minden amit el lehet képzelni. Noncsi, Nono, Noi, Nojcsi. nagyimék Noékámnak is szólítottak. sem anyám, sem én nem puffogtam miatta, mert szeretetből becéztek, nem cikizésből.
mondjuk alapvetően egy olyan típus vagyok, akit idegenek nem mernek csak úgy becézgetni, de még a kollégák sem annyira.
meg lehet mondani anyósnak, h nem tetszik.
idegen, de még ismerős gyereket sem becézek csuklóból. először a rendes keresztnevén szólítom, aztán ha hallom h a családban hogyan becézik, akkor max utána hívom azon néven.
Gabriella vagyok,de a becézett nevemet használom.Anyósomék Gabikáznak,eleinte zavart de már megszoktam.
Lányom Noémi,mi Nócizzuk vagy még én szoktam Noi-nak hivni,mindenki már Nócizza kivéve sógornőm aki Noncsizik.Meglepő módom a lányom aki 3éves, mondta a telefonba hogy Nóci vagyok nem Noncsi.Meglepődtünk kicsit hogy már ilyen korán érzékeny erre.
Ha olyanja van és le csillagozom vagy bogarazom akkor rám is rám szól hogy az én nevem........nem vagyok bogár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!