Ha a kislányt nem zavarja, ill. nem fogja zavarni, akkor nem szólnék. Ne zavarjon az, ami a gyerekedet sem zavarja.
Egyébként szerintem a Netti nagyon aranyos, sokkal szebb, mint az Anett.
2013. máj. 2. 10:32
12/44 anonim válasza:
Elég merev hozzáállás mindenesetre. Az én Niki barátnőmnek Nikolka a beceneve, nagyon szereti. Van egy ismerősöm, akit kedvelek, Katalin a neve, és ő mikor megismertem, kikötötte, hogy őt csak Katalinnak lehet hívni, kiderült, hogy azért, mert ha becézik, úgy érzi, hogy gyámolításra szorulónak, gyengének érzik őt. Ezt a paranoiát sikeresen megszüntettük nála, most már nem ugrik a becenevekre, de pl a Katika-t nem szereti, ezt mindenki tiszteletben tartja. Találtunk neki olyan becenevet, amit szívesen használ, a Katus-t. :)
2013. máj. 2. 10:33
13/44 anonim válasza:
Én nem szólnék érte, mert nem bántásból mondja. Majd a kislányod szól érte ha zavarja. Bianka vagyok, régen mamám mindig mondta h Bibus, nagyon idegesített, de sosem szóltam érte :)
2013. máj. 2. 10:34
14/44 anonim válasza:
Az anyósom az én nevemmel áll hadijábon. A két éves lányunkat a teljes nevén szólítja, míg engem Francinak, vagy Francikának (Franciska vagyok)
Mindkettőtől a falat kaparom óvodás korom óta.
Ha szóvá teszem, nyávog, hogy "nem áll a számra"
Aztán nekiáltam Eri-nek hívni. (Erika)
2013. máj. 2. 10:34
15/44 anonim válasza:
Miért szólnék? Majd szól a gyerek, ha NEKI nem tetszik. Én akkor szólok, ha valaki engem nevez úgy, amitől a hideg kiráz - de persze akkor is kulturáltan csak megemlítem, hogy légyszi így ne, utálom.
2013. máj. 2. 10:35
16/44 anonim válasza:
Anett vagyok én is,viszont utálom ha sokan le "Anettkáznak"..na meg persze pláne így"Csókolóm, Csókolóm Anettka vagyok":S Erre ugrok mert nem így hívnak,engem ne becézgessen senki Anettkának!
2013. máj. 2. 10:35
17/44 anonim válasza:
én is Anett vagyok, nekem is mondták már, hogy Netti, akkor nem tetszett és szóltam is érte..aztán elkezdtek Anettkázni ami szintén borzalmas volt, ebből lettem Anettke..mamám még mindig így hív pedig már 20 vagyok.
2013. máj. 2. 10:41
18/44 anonim válasza:
miért olyan nagy probléma,ha szóvá teszem,hogy a gyerekemet,ne így,hanem amúgy becézzenek..?
nem arról van szó,hogy nem becézhetik. de pl a Lányom Julianna,és nagyon nem akartam hogy Juliskázzák.
2013. máj. 2. 10:42
19/44 anonim válasza:
Mert majd a gyereked eldönti, ő hogy szeretné. Szerintem egyszerű. Lehet, hogy neki pont az tetszik majd és nem az, ahogy ti hívjátok. Bár, ezt anyám se képes megérteni huszonéve......
2013. máj. 2. 10:45
20/44 anonim válasza:
de nyilván azért adtam egy bizonyos nevet,mert nekünk az tetszett (egy bizonyos becézés nélkül)
akkor szerintem nyugodtan szólhatok,hogy: mi igy is igy szoktuk becézni. bár nekem normális rokonaim vannak,és rögtön rá is kérdeztek,hogy:hogy becézhetik. csak az anyósomnak kellett szólnom-de egy percig nem volt ebből se sértődés se semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!