Ti bírjátok, ha a gyermeketeket úgy becézi valaki, ahogy nem szeretitek? Szóltok érte? Vagy ráhagyjátok?
A lányomat Anettnek hívják, anyósom Nettinek szólítja. Nagyon zavar. Így már rettenetes a hangzása szerintem.
Bennem lenne a hiba?
Erre is gondolva adtunk olyan nevet a gyerekeinknek, amik becézve is jól hangzanak, de teljes formájukban is.
Annak nem örültem, amikor anyósom "aranyos kis malacnak" hívta a fiamat babakorában, de nem szóltam, a gyerek nem érti, tehát nem veszi a szívére, én meg tudom, hogy szeretetből mondta. Azóta persze már rég a nevén szólítja, hol becézve, hol nem. Egyik sem zavar.
Na ezért adtam a gyerekemnek olyan nevet, hogy csak egyféleképp tudják becézni, eszükbe sem jut más. :)
Aki ezerféleképp hívja a gyereket, az én vagyok, volt már szegénykém minden. :))
"Majd szól a gyerek, ha NEKI nem tetszik."
de amíg nem tud szólni,addig én szeretném eldönteni,hogy:
mi az a becenév ahogy ne hívják..
egyébként akiket nem érdekli hogy hogyan becézik a gyerekeiket,azokat tényleg nem zavar,hogyha olyan beceneveket aggatnak rá ami már röhejes,hülyén hangzik,stb?
nagyon sok átlagosnak mondott nevet lehet úgy becézni,hogy a szülő hátán fel álljon a szőr.
a kérdező kislányának a Netti beceneve,szerintem sem dúrva
Én is csak magam miatt szólok. De pl. anyósom engem is becéz. Anita vagyok, Ancsinak hív néha. Vőlegényemtől "nyúlta le" én ezért nem szólok. Pedig régen utáltam... Egyedül Húgom és nagymamám hívhat néha Ancsának. Mástól azt sem tűrném el :) De tudom hogy nem idegesíteni akarnak, hanem szeretetből becéz mindenki aki teszi. Anyósom minden családtagját becézi. Most hogy új "meny" van a családban végignéztem hogy lett Orsiból Orsika.. Szóval nála tényleg a szeretet jele:) A gyereket is biztos becézni fogja. Még nincs közös, a páromnak van egy, plusz másik két unokája őket is becézi. Amúgy a vőlegényem kisfiára én is ragasztottam egy becenevet, most már néha még az anyja is így hívja:) A gyerek nem szól érte. Akkor más miért? Ha meg még kicsi lenne akkor azt szokná meg. Mint írtam az én egyik nagyim is becéz, nekem ez kedves.
Szerintem majd a gyerek eldönti. Ha zavarja majd szól.
Az én fiam Noel, jó pár embertől hallottam már hogy Nononak becéznék. Még kicsi ugyan, de a Nonozást nem fogom hagyni mert az tök lányos szerintem. A Noémire hajaz... Már most próbálok rászoktatni mindenkit hogy akkor inkább Noli, ha becézni akarják, de férjem szerint még az is lányos. Szerencsére nem sok embernek jut eszébe hogy a Noelt becézze, így is elég rövid. :)
Én is Nikolett vagyok és szó nélkül szóltam bárkinek amikor le Nikolettáztak. Mondtam hogy a nélkül. Ez szerintem életem végéig kísérni fog. És sznobság vagy nem... ez két teljesen külön név.
Én szólnék, ha olyan becenéven szólítják, amitől a hideg ráz. Lehet, hogy szeretetből teszi, de mégis az én gyerekem, és tiszteletben kellene tartania az illetőnek a kérésemet. Mindenkinek van olyan becenév, amire ugrik.
(főleg ha Tökinek, Tökösnek, P.násnak vagy ilyesminek hívnák a gyereket, mert hallottam már nagyit így becézni gyereket, sztem ez undorító)
Én pl. Dorottya vagyok, és ki nem állhatom, ha Dóriznak, nekem nem tetszik a hangzása, főleg ha vki elbődül, és elnyújtja az ó-t, hogy Dóóóóóóóóri. Én a Dorkát jobban szeretem, és meg is mondom. Azt hadd én döntsem már el, hogy engem hogy hívjanak! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!