Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kezdjük azzal hogy én egy 13...

Kezdjük azzal hogy én egy 13 éves lány vagyok. Az édes anyukám nem engedi hogy "pasizzak". Szerintetek? Ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Érettebb vagyok lelkileg, és testileg is mint bármely 13 éves lány a baráti környezetemben. Bár anya még is úgy kezel, mintha 9-10 éves ennék. Lealázó! Szerintem egy szülőnek nem az a dolga, hogy megóvja a gyerekét az élettől, hanem az, hogy megtanítson neki módszereket, fejlessze az érzelmi intelligenciáját, segítse kibontakoztatni a képességeit, és hogy utána mit használ fel belőle, az az ő dolga. Nekem ez a véleményem a dologról.. Unom már a módszereit. Úgy bánik velem, mint egy csecsemővel. Nem enged meg semmit. De ne is baj.. Nem érdekel amúgy a dolog olyan szempontból, mint pl. egy életfeltétel. Tudok szerelmes lenni, tapasztaltam már milyen egy szerelmi csalódás. Nem értem mit parázik. Mért nem engedi meg nekem hogy legyen barátom? Filmekben is látom hogy az anyukának bemutatja a barátját a 13éves lánya..

2013. ápr. 29. 09:22
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
47%
Engem az érdekelne,hogy tanulsz kedveském? Hány idegen nyelven beszélsz? Tudsz -e,tanulgatsz-e főzni,sütni? Szoktál -e takarítani? Mit sportolsz? Ha ezekben a dolgokban teljesen kitűnő vagy én engednélek "pasizni" is. Ám ha esetleg vannak hiányosságaid,akkor előbb a pótolnivaló....
2013. ápr. 29. 16:37
 22/40 anonim ***** válasza:
43%
Nem babázni kell,hanem fontos dolgokat tanulni és 13-évesen a lista' élén nem a "pasizás" kell,hogy álljon. Buta kislánynak tűnsz. Gondolom nem olvastad Arany János Csalfa sugár című versét.Pasik helyett igényes versek olvasását tudnám ajánlani.
2013. ápr. 29. 16:45
 23/40 anonim ***** válasza:
85%

Ez kicsit off: #21-es ilyen feltételekkel 21 évesen is szingli lettem volna, mert 2 tányért nem raktam egymásba otthon xD

Viccet félretéve, én csak a saját példámat tudom megosztani. 14 évesen azt hittem,hogy ejj de felnőtt vagyok, érett és hasonlók.

Az első pasinak bedőltem, adta a szépet én meg valami mást adtam neki cserébe... Életem legnagyobb hibáját követtem el, bánom a mai napig, pedig már 9 év eltelt azóta. Tudom, hogy ez most téged nem fog meghatni, eleinte én sem bántam. Évek múltán viszont mindig ott volt bennem a tüske.

Pasizni tényleg ráérsz még, nem azt mondom, hogy babázz, de találkozz a barátnőiddel egy kis pletykálásra. A szerelem ráér később is.

Most mondhatod azt, hogy jaj de hát én nem akarok szexelni meg ilyenek. Pedig egy egészséges kapcsolatnak ez is része. Nyilván nem tizenéves korban, de idővel.

Tudom milyen vágyni a nagy első csókra és hasonlók, emlékszem még én is rá milyen volt tizenévesen, de utólag azt mondom, hogy sokkal jobb lett volna idősebben elérni ide.

Sajnos abban is biztos vagyok, hogy nem fogod megfogadni az itteni tanácsokat, mert 13 évesen nyilván jobban tudod, de tényleg gondolj rá, hogy ezek az elsők egy életre elkísérnek.

23/N

2013. ápr. 29. 17:32
 24/40 anonim ***** válasza:
87%

"Filmekben is látom hogy az anyukának bemutatja a barátját a 13éves lánya.."

Ehhez csak annyit, hogy ezeket a "13 éves lányokat" legtöbbször egy huszonéves szinésznö alakítja. és még annyit, hogy ne a filmek (amerikai film pedig isten ments!) legyenek a mérce a való életedhez.

Különben nincs azzal önmagában semmi gond, ha 13 évesen már érdeklödés van a másik nem felé. A 90-es években jártam általánosba, ott is hetedik osztályban már voltak párok. De nem olyan "párkapcsolatok" voltak, amire a legtöbb válaszoló itt gondol, amitöl félt. Sokáig még a csókolózással is vártak. Annak ellenére kézenfogva jártak, és elmondhtták, hogy egy pár voltak. Vicces volt, így visszagondolva rá. Szóval olyan, hogy kamaszszerelem bizony van. Lehet ezt divatos szóval "pasizásnak" is nevezni. Csak sokan ha ezt meghallják, már egyböl a terhességtöl féltenek. Ráadásul ha megadod, hogy 13 éves vagy, akkor aztán már kizárt, hogy komolyan vegyenek. :-)

2013. ápr. 29. 19:03
 25/40 anonim ***** válasza:
56%
Hét szerintem a szülő ne az élettől óvja a gyereket (valamilyen mértékben azért kell) hanem felkészítenie rá.
2013. ápr. 29. 20:57
 26/40 anonim ***** válasza:

Szerintem sok mindentől függ a dolog. Én a saját tapasztalataimat tudom elmesélni, vagy legalább is azt, mit láttam, mert nekem majd' 23 éves koromban lett először barátom :). Szóval sztem amíg egy lány elég érett, és normális közegből válogat barátot magának, addig nem kell tiltani. Egy a lényeg: tudni kell szép lassan haladni egy kapcsolatban és nemet mondani, ha a szexet erőltetni akarja a srác... mert azért érettség ide vagy oda, egy tini világnézete még bizonytalan, nem 100%-ig érett, és egy rossz döntés, és élete végéig szívhat, ha besikerül a gyerek. Én egy jó suliba jártam, ott tényleg abból állt a 12-14 évesek "járása", hogy elmentek moziba, fagyizni, csókolóztak. Persze ez jó 10 éve volt, tudom, hogy azóta azért változtak a viszonyok, akkoriban nem volt ennyi szabados életvitelű tinicsajszi, és nem feküdtek le ennyien az első sráccal, aki rájuk mozdult részegen egy buliban.

A filmek meg filmek. Azokban egy elképzelt világ van. Azt tudni kell, hogy gyakran, főleg a tinifilmekben, vagy sokkal durvábbnak lefestett, vagy sokkal idealizáltabb világ jelenik meg. Nem biztos, hogy az adott srác, akit kinéztél pont olyan helyes, kedves, aranyos és megértő, mint a srác a filmből. Ezért kell mérlegelni.

2013. ápr. 30. 00:34
 27/40 A kérdező kommentje:

3. oldalon az első kommentelőnek:

jól tanulok, angolul folyékonyan beszélek már 5 éve, szeretek takarítani, jártas vagyok a takarításban, és a főzésben meg pláne. szerintem illedelmesebb is, mint sok korabeli társam. az írásom, és a megfogalmazásaim se olyan trágár szavakkal vannak tele amik most "menők" egyesek szerint.:)

2013. ápr. 30. 08:11
 28/40 A kérdező kommentje:

23. kommentelő:

szíven ütött amit írtál :))

meg fogadom a tanácsodat!

köszönöm szépen.

te vagy a kommentelők közül az első olyan, akinek értelmes válaszát véltem felfedezni.

2013. ápr. 30. 08:12
 29/40 anonim ***** válasza:
93%
8 eves korod ota folyekonyan beszelsz angolul?
2013. ápr. 30. 08:55
 30/40 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Kérdező!

Szerintem azért egynél több értelmes választ kaptál! Olvasd vissza, hátha többet is felfedezel majd!

2013. ápr. 30. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!