Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fogadnál örökbe roma gyereket?

Fogadnál örökbe roma gyereket?

Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 13:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/140 anonim ***** válasza:
75%
14:23: okoskám, ez nem felfogés kérdése, hanem tény: egy ember tulajdonságait részben a gének határozzák meg. Mint már írtam, ezt nem én vagy a szomszéd találtuk ki, hanem nálunk sokkal okosabb emberek évszázados kutatásának, megfigyelésének az eredménye. Bizonyítékkal alátámasztott tényekkel fölösleges szemszbeszállni. Az meg, hogy édesanyád tanítónő, a kérdés szempontjából teljesen irreleváns. Ha értő olvasással szemlélted volna a korábbi hozzászólásomat, akkor megértetted volna, hogy amit a gének általi determinációról írtam, az nem kizárólagos, tehát vagy előjön a tulajdonság vagy látensen lappang, de attól még az OTT VAN. Most támadhatsz, de ha nincsenek elfogadható érveid, akkor itt befejeztem a vitát.
2009. szept. 27. 14:56
 42/140 anonim ***** válasza:
68%

Ha nem lehetne gyerekem, és szeretnék örökbefogadni, akkor talán. Nem biztos. Csecsemőt esetleg, de lehet, hogy nem lennék elég erős ahhoz, hogy felneveljek egy olyan gyereket, akit mindig bántani fognak a származása miatt.

Különben meg nem tudom, miért vannak azok jobban lepontozva, akik igennel válaszoltak. Mit fáj az valakinek, hogy más megtenné?

2009. szept. 27. 14:57
 43/140 anonim ***** válasza:
80%
nem
2009. szept. 27. 15:00
 44/140 anonim válasza:
80%
Soha.
2009. szept. 27. 15:03
 45/140 anonim ***** válasza:
79%
egyértelműen nem
2009. szept. 27. 15:03
 46/140 anonim ***** válasza:
77%
Benne van a génekeben... Ugyan úgy, mint ahogy az alkoholizmus, örökölhető a magatartás amit a romák tanúsítanak, de nem minden roma, pl a zenész cigányok nem viselkednek deviánsan. Én egyértelműen nemet mondanék a kérdésre, mert sajnos az én ismeretségi körömben is előfordult, hogy felnevelték a gyereket, akit csecsemő korában fogadtak örökbe, és kirabolta őket 14 évesen. Sajna ez így van.
2009. szept. 27. 15:30
 47/140 anonim ***** válasza:
88%

Le leszek pontozva, de attól még igaz, amit írok:

Volt osztálytársnőm örökbe fogadott cigány leány.

Ő kivétel: nagyon rendes, kedves, aranyos, szóval egy rossz szót nem lehet rá mondani. Tanult mindig, készült az órákra, nem lógott, nem lopott, szóval számít ám, hogy hol nő fel a gyerek, NEM CSAK a gének hatnak valakire.

2009. szept. 27. 15:30
 48/140 anonim ***** válasza:
82%
Bár nagyon sajnálom a kicsiket ha cigány, ha nem, hiszen ők semiről nem tehetnek. De a "vér nem válik vizzé" alapon semmiképpen nem merném megkockáztatni az örökbe fogadást. Édesanyám gyermekvédő intézetben dolgozott, gyakran hozott haza gyerekeket. Volt lehetőségem megismerni őket. Két olyan ismerősöm is van, akik cigány gyermeket fogadtak örökbe. Egy darabig rendben is volt minden, de aztán elszabadult a pokol. Hiába nevelték őket szeretetben. Az egyiket vissza kellett adni, a másik nemes egyszerűséggel visszakeveredett a cigányok közé és ott érezte magát jól.
2009. szept. 27. 15:34
 49/140 anonim ***** válasza:
75%
Hat nem hiszem hogy tudnanak annyit fizetni nekem. NEM NEM NEM
2009. szept. 27. 15:45
 50/140 anonim válasza:
65%
Fogadnék örökbe, igen.
2009. szept. 27. 15:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!