Fogadnál örökbe roma gyereket?
Utolsó: Nem a négerekről van szó, hanem a cigányokról. Nem ugyanaz a kettő, legalábbis az én szememben.
De te vagy cigány vagy, vagy még nem találkoztál cigánnyal a Rózsadombon.
Na persze... És szerinted ezt bárki is elhiszi neked? Mert hogy én nem, az biztos...
Én egy olyan faluban nőttem fel, ahol egy cigány sem lakott. Azóta sajnos volt "szerencsém" összefutni néhánnyal, és minden esetben a pénzen, a testi épségem, a családom testi és lelki egészsége bánta a találkozást. Úgyhogy én nem általánosítok, hanem tényeket írok le. Te is kinyithatnád a szemed, ahelyett, hogy szdsz-es liberális dumákat nyomsz...
Megdöbbentő ez a rengeteg nem. Fogadok, hogy nyílvánosan jóval kevesebben mondanátok ilyen határozottan. Ez egyfajta elfolytott rasszizmus, ami megfélemlít és bizalmatlanná tesz. Jómódú családból származom, apám köztiszteletben álló személy. Pontosabban csak volt mindaddig, amíg el nem vette anyámat, aki cigány származású, de nem mellesleg a világ legjobb embere. Én magam orvostanhallgató vagyok, mindigis jól tanultam, zongorázom és rendszeresen sportolok. Tudok beszélgetni az emberekkel, megtudok nevettetni másokat.
Örömmel töltöt el azoknak az álláspontja, akik szerint a gyerek az gyerek, és attól függ hogy neveljük, stbstb. Igazából nekik mondom, hogy kb. 19 éves koromban arra jöttem rá, hogy a rólam alkotott előítéleteket az eredményeim esetleg megváltoztathatják, viszont az emberekben lévő gyűlöletet csak növelik. Jelenleg ez utóbbival küzdök. Úgy tűnik, mintha egyfajta "féltékenység" táplálná... Nem tudom... Viszont egyértelműen érezhető a környezetemen, a lányokon, a "barátaimon", hogy bármennyire is kedvelnek, a világért sem lépnék át az bizonyos távolságot...
nem mondtam, hogy cigány vagy. viszont szomorú ha te már csak bőrszínekben gondolkozol;)
elárulom neked, hogy az embereket nem a bőrszín zavarja. furcsa mód nem hallottam még től sok olyan esetről, hogy kínait, arabot, négert akartak volna megverni bántani vagy sérelmezni a kinézete miatt. itt a viselkedéssel van a gond. gondolkozz! jah bocs, ha lenne mivel. menj fogadj örökbe cigány gyereket és élj velük, senki sem akadályoz meg benne. jah ,hogy nem teszed? akkor hallgass, pofázni könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!