Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen anyukáról?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a közvéleményre, mert a sajátomat nem tudom hova tenni, vagyis tudom, csak mindenki hülyének néz miatta.

Egy fiatal, egyedülálló, 30 éves anyáról van szó.

Jó tulajdonságok:

- váláskor nem tört össze, gyorsan összerántotta az életét, sokan példát tudnának kovácsolni belőle, annyira rendben kezelte a dolgot

- sokat beszél a gyerekéről, dicsekedni szokott vele

- jó helyen dolgozik

- sosem sajnált a gyerektől egy márkás cipőt, ruhát, vagy játékot

- vidám, erős nő, tele ambícióval

- sok barátja van, sokan szeretik, és segítenek neki

- jó a fizetése

- liberális

Rossz tulajdonságok:

- sokat iszik (heti 3-4 alkalom, van, hogy egyedül is megiszik egy üveg bort, és sokat jár el otthonról)

- mindig van valamilyen párkapcsolati zűr, ami miatt kizárja a külvilágot

- állandóan zenét hallgat, be van dugva a füle, sose hallja, mit kér a gyerek

- nem hordja a kislányt játszótérre, 4 év alatt max 10 alkalommal vitte ki csúszdázni. 2hetente egyszer elmegy vele a plázába, egyébként csak bekapcsolja neki a tv-t (4 éves lánynak)

- sosem játszik vele, nem rajzolnak, gyurmáznak, festenek, még ritkán sem, tényleg abszolút soha

- nem zavarja, ha a kislány részegen látja őt

- nem hordja a gyereket közösségbe, csak az oviban találkozik más kisgyerekekkel, indok: a többi szülő ostoba, és unalmas.

2013. ápr. 27. 23:09
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Látok én is sokmindent, hiába beszéltem, semmi foganatja. Már letettem arról, hogy megváltsam a világot. Magammal kellene foglalkozni inkább. Szóval, így értettem. Nekem túl sok szabadidőm van, de már kezdem elfoglalni magam.
2013. ápr. 28. 01:21
 32/43 anonim ***** válasza:
30 éves asszony a bulis korszakát éli? Ez mi?
2013. ápr. 28. 01:23
 33/43 A kérdező kommentje:

hát, én szeretném helyrepofozni a családot, segíteni neki, a kislánynak, hogy legyen minden rendben. eléggé nyomaszt ez az egész, nem tudom már, hogy hogy kezeljem, néha mogorvább vagyok, mint kellene, nem használ, kedves vagyok, az sem használ, mindig mindenből én jövök ki a legrosszabbul, mert ennyire provokatív nővel még nem volt gondom, és ennek ő még örül is.

idegőrlő az egész, lassan énis kezdem feladni, csak nem akarom, hogy rosszul süljön el.

egyszerűen nem tudom, hogy miért nem akarja belátni, hogy gond van, miért jó így minden az ő kicsi világában.

2013. ápr. 28. 01:27
 34/43 A kérdező kommentje:

01:23-nak:

ez nem korszak, mindig is ilyen volt. 1-2 évre vett vissza, amikor megházasodott.

2013. ápr. 28. 01:29
 35/43 anonim ***** válasza:
Azért jó így minden, mert ott ugrabugrálsz. Ha nem tennéd, és leszarnád, rájönne, hogy szarabb a helyzet, de amíg az anyja, és te ott vagy addig minek törje magát? Felelősségérzet nuku, kihasznál mindenkit, téged is, anyját is. Így könnyű segget rázni.
2013. ápr. 28. 01:33
 36/43 anonim ***** válasza:
De tulajdonképpen ki vagy, illetve kije vagy neki?
2013. ápr. 28. 01:39
 37/43 anonim válasza:

Ez nagyon szomorú, hogy az anyuka nem látja be, hogy árt a kislányának, és személyeskedésekkel akar téged elhallgattatni... Megértem, hogy aggódsz a kislányért. Én általános iskolában tanítok és nem hinnéd milyen rossz hatással van a gyerekekre az állandó tv és/vagy hogy az anyuka nem tölt vele sok időt. A gyerekek legtöbbször mindent elkotyognak, de enélkül is könnyű felismerni melyik gyerek van otthon elhanyagolva. Az viszont rengeteget segít ha van egy másik felnőtt (nagymama) a gyerek környezetében, aki egy igazi 'anya model' lehet a gyerek számára.

Én a helyedben beszélnék az ovi pedagógusaival. Kikérném a véleményüket és a segítségüket. Az óvoda ilyen esetekben beszélhet a szülővel, vagy ha úgy látja, kérheti szociális munkások beavatkozását. Erre lehet, egy kicsit összekapná magát az anyuka.

2013. ápr. 28. 04:08
 38/43 anonim ***** válasza:

A "jó tulajdonságok" amiket felsoroltál, a külsőségek.

Valójában: A gyerkőcöt érzelmileg elhanyagolja, a saját életét éli. Dicsekszik vele, de valójában mást se mond, hogy milyen aranyos, csinos, ugye?

Undorítónak tartom az ilyen embert.

2013. ápr. 28. 04:46
 39/43 anonim ***** válasza:
De,ha állandóan zenét hallgat,az valami lelki problémára utalhat,nem?
2013. ápr. 28. 07:17
 40/43 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, te a testvére vagy, ő pedig veletek (és a szülőkkel) él egy háztartásban.

Valóban a gyermekvédelem lenne megoldás, bár hosszútávon a külső erő kevés, ha nincs belső motiváció.

Addig is nincs jobb ötletem, mint próbálj a gyerekkel te minél többet foglalkozni.

2013. ápr. 28. 07:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!