Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen anyukáról?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a közvéleményre, mert a sajátomat nem tudom hova tenni, vagyis tudom, csak mindenki hülyének néz miatta.

Egy fiatal, egyedülálló, 30 éves anyáról van szó.

Jó tulajdonságok:

- váláskor nem tört össze, gyorsan összerántotta az életét, sokan példát tudnának kovácsolni belőle, annyira rendben kezelte a dolgot

- sokat beszél a gyerekéről, dicsekedni szokott vele

- jó helyen dolgozik

- sosem sajnált a gyerektől egy márkás cipőt, ruhát, vagy játékot

- vidám, erős nő, tele ambícióval

- sok barátja van, sokan szeretik, és segítenek neki

- jó a fizetése

- liberális

Rossz tulajdonságok:

- sokat iszik (heti 3-4 alkalom, van, hogy egyedül is megiszik egy üveg bort, és sokat jár el otthonról)

- mindig van valamilyen párkapcsolati zűr, ami miatt kizárja a külvilágot

- állandóan zenét hallgat, be van dugva a füle, sose hallja, mit kér a gyerek

- nem hordja a kislányt játszótérre, 4 év alatt max 10 alkalommal vitte ki csúszdázni. 2hetente egyszer elmegy vele a plázába, egyébként csak bekapcsolja neki a tv-t (4 éves lánynak)

- sosem játszik vele, nem rajzolnak, gyurmáznak, festenek, még ritkán sem, tényleg abszolút soha

- nem zavarja, ha a kislány részegen látja őt

- nem hordja a gyereket közösségbe, csak az oviban találkozik más kisgyerekekkel, indok: a többi szülő ostoba, és unalmas.

2013. ápr. 27. 23:09
1 2 3 4 5
 11/43 acelsziv ***** válasza:
42%

Gyámügy.

Nem való neki gyerek. TV -vel akarja nevelni, nem törődik vele, sőt meg is halhat, mert neki be van dugva a füle és nem hallja, ha baj van. Belegondolni is rossz, mi lesz így szegényből. Undorító az összkép.

2013. ápr. 27. 23:32
 12/43 anonim ***** válasza:
Ivócimbinek jó lenne.
2013. ápr. 27. 23:34
 13/43 A kérdező kommentje:

nagyszülő nagyon sokat segít, minden nap főz, mos, takarít, és elhozza az oviból a leányzót, meg a kijárkálásokkor is ő foglalkozik vele.

a baj az, hogy nem látja be, hogy gond van, ha én felhozom, hogy talán mégis, akkor elkezd engem támadni, hogy irigy vagyok rá, mert ő megcsinálta, én vagyok a luzer(tényleg az vagyok, de nekem nincs gyerekem), és majd akkor papoljak, ha szülök egy gyereket, addig maradjak csendben. és persze amikor a piáért szólok (alkoholista apuka miatt én mereven tiltakozom ellene), akkor az a vád ér, hogy ha valaki egy kicsit is jól akarja magát érezni, nekem le kell húzni azonnal, és én vagyok a két lábon járó negatív, ő meg a pozitív. naponta 10x elmondja, hogy nem is lehetne jobb az élete a mostaninál. volt már pszichiátrián, de az orvosok szerint nagyon jól van már.

a lényeg, hogy elkezdtem gondolkodni, hogy mivan, ha tényleg velem van a baj, és mereven híve vagyok annak, hogy soha nincs ivás gyerek előtt, és igenis foglalkozni kell vele, játszani, közösségbevinni, nézni, hogy fejlődik a rajzolásban, és mindenben. nem tudom, hogy a mai anyukák milyenek, ezért is tettem fel a kérdést. egyedülálló anyukák mit gondolnak erről?

2013. ápr. 27. 23:36
 14/43 A kérdező kommentje:

családtag vagyok, innen tudom.

a gyereket nem kell rossz körülmények között elképzelni, mert a nagymama egy hős, legalább annyit foglalkozik vele, mintha az övé lenne. viszont fárad, egyre jobban fárad, ő is dolgozik ugyanúgy, többet, mint az anyuka.

a gyereknek szép, óriási, színes szobája van, törpebútorokkal, sok fénnyel. mindene megvan, amit kívánni lehet. csak az anyuka olyan, mint egy 15 éves.

2013. ápr. 27. 23:40
 15/43 anonim ***** válasza:
66%
Ebben az esetben pedig te véded az alkoholistát, miközben a gyerek érdekei sérülnek. Ez az "anya" képes leadni a gyerekét, hogy ő nyugodtan berúghasson. Én elvenném tőle azonnal.
2013. ápr. 27. 23:42
 16/43 anonim ***** válasza:

Nekem egynémely jó és rossz tulajdonsága kizárja egymást.

Fontos neki a gyereke, de ugyanakkor nem figyel a gyerekére? Vagy azért ad neki márkás cuccokat, hogy azzal kompenzálja, hogy ő maga is egy nagy gyerek, mert a buli, az ivászat és a pasizás élteti?

Szerintem undorító ez a nő, nem tud meghatni, mert iszik.

2013. ápr. 27. 23:42
 17/43 anonim ***** válasza:
64%
Igen a gyereknek mindene meg van, csak normális anyja nincs...:(
2013. ápr. 27. 23:43
 18/43 A kérdező kommentje:
amit még pozitívumként tudok felhozni (bár ez inkább alap, nem pozitívum), hogy meg szokta szeretgetni, ölelgetni, puszilgatni, bújik hozzá, biztos vagyok benne, hogy nagyon szereti, de mégsem viselkedik úgy, mint egy anya.
2013. ápr. 27. 23:45
 19/43 anonim ***** válasza:

A gyerek sokra megy a drága cuccokkal, meg a tökéletes szobával, ha az anyja egy iszákos riherongy, már bocsánat...

De elmondom, mi vár a kislányára, mert egy ismerősöm hasonló szituban van. Ott elváltak a szülők, anyuka meg, mióta a kislánya az eszét tudta, vedel.

A leányzó már 13 évesen masszívan pasizott, bulizott. Most 15-16 körül van, egy orbitális nagy ribancként van számon tartva, és drogozik.

Pici édibédi kislányként ő is mindent megkapott, amit csak akart - anyai figyelmen kívül.

2013. ápr. 27. 23:46
 20/43 A kérdező kommentje:

nagyon rossz ezt hallani:( ez a baj, hogy olyan lassú léptékben megy ez a nemtörődömség, hogy ez teljesen "természetes" neki. neki is, meg a gyereknek is.

egyébként egy roppant okos, aranyos, a körülmények ellenére is kiegyensúlyozott gyerekről van szó, oviban is imádják.

ennek én nagyon örülök, csak ezt a kedves anyuka a saját érdemeként tartja számon, és amíg ő ezt látja, azt hiszi, hogy egy mintaanya. a napi 6 óra tv-vel az ovi mellett..

2013. ápr. 27. 23:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!