Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is léteznek ilyen...

Szerintetek is léteznek ilyen emberek?

Figyelt kérdés

Azért írtam a kérdésem ebbe a kategóriába, mert nekem a saját anyámról lenne szó.

Szóval megfigyeltem anyámon, hogy létezhetnek olyan emberek, akik a negatív energiákkal táplálkoznak. Anyám akkor örül, akkor kap új erőre, ha minket, a családját, dühöngve, szenvedve láthatja. Ezt azzal tudom magyarázni, hogy a negatív érzések, mint a düh, a csalódottság, a szomorúság, a fájdalom sokkal erősebb érzések, mint az elégedettség, a boldogság, a harmónia, a nyugalom. Az ilyen, negatív energiákkal táplálkozó embereket hívják a köznyelvben "kárörvendőnek" vagy "rosszindulatúnak" (főleg az elsőnek). Egyszerűen, ha káosz, fájdalom vagy düh van a környezetükben, mintha kivirulnának, mosolyognak és új löketet kapnak az ismételt szemétkedéshez, mások bántásához. Anyám legalábbis ilyen (és az egyik barátnője is hasonló). Az ilyen emberek tiszta negativizmusból állnak, másra sem jók, csak másokat dühíteni, bántani, elvenni mások kedvét, életerejét, akárki is az. És ha ezt elérték, a rengeteg felszabadult energiából nyerik ki a saját energiáikat.

Próbáltam elmagyarázni, lehet kissé túl misztikus volt, de ez lenne a lényege. Ti találkoztatok már ilyen emberrel? Szerintetek tényleg létezik ilyen és valaki tényleg ezekből az energiákból szerzi a saját energiáját?

2013. ápr. 27. 11:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

utolsó, ez aztán igazán tudományos magyarázat volt:D mit mondtál, a rosszkedv meg jó kedv rezgései?:DD

ui.: az ember a rossz érzéseknek mindig nagyobb súlyt ad az életében, mint a jóknak. szociálpszichológiai tény.

amúgy kérdező, anyukádnál és az összes hozzá hasonló embernél ez valami önvédő reflex. a saját hibáikat próbálják másokéval palástolni, meggyőzik magukat, hogy amit más cselekszik rosszul, az sokkal jelentősebb rossz.

ezt is tanultam.

:)

2013. ápr. 27. 12:57
 12/16 anonim válasza:
100%

Amikor azt választod, hogy a rosszat fogod magadban látni, egy ciklikus folyamat alakul ki. Először is, felsőbbrendű éned összefonyad a gondolattól, hogy hibát követett el, hogy kellemetlenségeket oozott neked, vagy dühöt ébresztett benned. Amikor a lelked zsugorodik, fényed szó szerint kisebb lesz méretében. Ez leredukálja erődet és hatásosságodat a világban-nem a realitásban, hanem ahogy a világ észlel téged. Azok pedig, akikben az ego uralkodik, megtámadhatnak téged, mint ahogy egy vadállat teszi a beteg és elcsigázott állatokkal.

A szeretet olyan fényes,hogy eloszlat minden sötétséget. Nem harcol a sötétséggel. A sötétség egyszerűen képtelen arra, hogy áthatoljon az Egyetlen intenzíven csillogó fényén. Légy olyan, mint a Teremtő és boríts be fénnyel minden olyan sziutációt, melynek nem az öröm az alapja.

Okostojás, remélem már kezd derengeni valami. Amúgy félelmetes, hogy 2013-ban még vannak emberek, akik nem hallottak spirituális tanításokról. De ha már ilyen tudatalanok, legalább ne ártsák bele magukat.

Többre mennél vele, mint a sok szennyel, amit az egyetemen tanítanak neked és amire oly büszke vagy.

(Én is felsőoktatásban tanultam, de legalább tudom, hogy annak jelentős része hazugság...)

2013. ápr. 27. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:
77%
hallottam én spirituális tanításokról, csak (ha már te is hasonló szavakat használtál), szenny az egész sajnos. nem a fény meg a szeretet rezgése fogja megmenteni az embert, hanem az empirikus adatokra alapozott segítségnyújtás. de zárjuk le ezt a vitát, mert úgysem fogjuk egymást meggyőzni:)
2013. ápr. 27. 14:03
 14/16 A kérdező kommentje:
Szerintem is lényegtelen. A lényeg,hogy hogy lehet az ilyen embereket kivédeni?
2013. ápr. 27. 14:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

nekem szerencsére a családomban nincs ilyen gonosz ember, de a munkatársaim közt igen.

nos, az egyetlen mód, h elkerülöm őket, vagy szélesen mosolygok, ha valami bántó beszólást intéznek felém.

illetve vissza lehet kérdezni, h valóban így gondolod? fejtsd ki bővebben, mondd, h mi zavar téged X dologban?! :)

az agyukra lehet menni, és megunják.

vagy költözz össze a pároddal és havonta 1x hívd fel jóanyádat, h mizu vele. ha megint csak a negatívum árad belőle, akkor mondd, h te nagyon jól érzed magad, boldog vagy, próbáljon meg ő is az lenni és tedd le a telefont.

2013. ápr. 27. 17:16
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ismerek ilyen embert. Én szembeszállok velük és egy halálig tartó mészárlás lesz. Persze attól még rosszul szoktam érezni magam. Az ilyeneket legjobb elkerülni. Jó messzire.
2013. ápr. 27. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!