Léteznek olyan emberek, akik szeretik felkutatni vízfolyások (patakok, folyók) eredetét, és torkolatát, vagy csak én vagyok ilyen egyedül?
Régóta szeretem a túrázás, kirándulás egy sajátos formáját, eljutni különleges földrajzi pontokra, pl. elmenni folyók (illetve a mai Magyarországon inkább csak nevezetesebb - pl. 20 km-nél hosszabb - patakok) eredetéhez, torkolatához. Ott fényképeket, jegyzeteket készíteni. Kicsit hasonló ez a dolog ahhoz, mint aki hegyek csúcsait, tájegységek legmagasabb pontjait keresi fel (egyébként ez is érdekel, és tudok több ilyen túramozgalomról is). De eredet-felkutatásokról még nem hallottam. Igaz, a gyakorlatban ez nem mindig nagy élvezet, mert gyakran kell járhatatlan bozótban, nádasban, ingoványban vagy sáros szántóföldeken gyalogolni, úttalan utakon, hogy meglássak egy jelentéktelen kis szivárgást. De mégis, van benne valami különleges élmény.
Úgy érzem, ezzel a hobbymmal egyedül vagyok, mert 1 millió emberből talán egyet, ha érdekel, hogy hol ered xy patak. Vagy mégsem? Jó lenne megismerni olyanokat, esetleg klubokat, akiktől nem idegen ez a téma, esetleg tapasztalatokat cserélni.
Köszönöm!
A geokesserek között vannak hasonló érzelmű emberek. Egyébként én is az vagyok és már csináltam is hasonlót. Órákig követtem egy patakot, de végül nem mentem el a forrásáig. A térképen viszont szoktam böngészni ilyen dolgokat elég sűrűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!