Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is léteznek ilyen...

Szerintetek is léteznek ilyen emberek?

Figyelt kérdés

Azért írtam a kérdésem ebbe a kategóriába, mert nekem a saját anyámról lenne szó.

Szóval megfigyeltem anyámon, hogy létezhetnek olyan emberek, akik a negatív energiákkal táplálkoznak. Anyám akkor örül, akkor kap új erőre, ha minket, a családját, dühöngve, szenvedve láthatja. Ezt azzal tudom magyarázni, hogy a negatív érzések, mint a düh, a csalódottság, a szomorúság, a fájdalom sokkal erősebb érzések, mint az elégedettség, a boldogság, a harmónia, a nyugalom. Az ilyen, negatív energiákkal táplálkozó embereket hívják a köznyelvben "kárörvendőnek" vagy "rosszindulatúnak" (főleg az elsőnek). Egyszerűen, ha káosz, fájdalom vagy düh van a környezetükben, mintha kivirulnának, mosolyognak és új löketet kapnak az ismételt szemétkedéshez, mások bántásához. Anyám legalábbis ilyen (és az egyik barátnője is hasonló). Az ilyen emberek tiszta negativizmusból állnak, másra sem jók, csak másokat dühíteni, bántani, elvenni mások kedvét, életerejét, akárki is az. És ha ezt elérték, a rengeteg felszabadult energiából nyerik ki a saját energiáikat.

Próbáltam elmagyarázni, lehet kissé túl misztikus volt, de ez lenne a lényege. Ti találkoztatok már ilyen emberrel? Szerintetek tényleg létezik ilyen és valaki tényleg ezekből az energiákból szerzi a saját energiáját?

2013. ápr. 27. 11:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az én anyám is pont ilyen!
2013. ápr. 27. 11:34
 2/16 A kérdező kommentje:

Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. :) De azért sajnálom is...

A következő kérdés pedig az lehetne: mit lehet tenni az ilyen emberek ellen? Úgy gondolom, meg kell szüntetni a fő energia forrásukat: ne lássanak minket dühöngeni, szomorkodni, ne éljünk meg a közelükben intenzív negatív érzéseket. Ha "elzárjuk a csapot", talán leszakadnak róla és mást keresnek. De olyan nehéz... főleg, mikor az embernek ilyen közeli hozzátartozójával van ilyen gond. Hogy ne dühítsen fel a saját anyám, mikor állandóan ellenem meg a párom ellen szervezkedik? Amikor folyton csak utálatot, megalázást és megvetést kapok tőle (holott mások inkább dicsérnek és büszkék rám, csak ő nem)?

2013. ápr. 27. 11:41
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen helyzetekben érzi magát biztonságban. szenved ő is az lyentől, de ebben volt életében nagyobb része, és ehhez szokott. nem lehet, hogy erről van szó?
2013. ápr. 27. 11:48
 4/16 A kérdező kommentje:

Nem tudom, de miért van az, hogy örül, ha minket, a családját szenvedni lát? Vagy ha pl lát egy balesetet, mintha feltöltődne tőle és szinte jól érzi magát attól, hogy mások szenvednek tőle? Apám és rég megmondta már, hogy annak örül, ha másnak fáj. A barátnője dettó. Annak örülnek, akkor töltődnek fel, akkor mosolyognak csak, ha más szenved vagy netán dühöng. Nincs kielégítőbb a számára, mintha őrületig feszegetheti az idegeimet (vagy a húgomét). Akkor aztán kiéli magát és elégedetten távozik. Maga a megtestesült rosszindulat és kárörvendés.

De ha pl jó kedvünk van, akkor minden áron azon van, hogy elrontsa. Mindent megtesz azért, hogy mi idegbetegek és boldogtalanok legyünk mindannyian.

2013. ápr. 27. 11:51
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
Mert a saját nyomorúságuktól látják, hogy másoknak még rosszabb is lehet, és ez nyugtatóan hat, ami boldoggá teszi őket.
2013. ápr. 27. 11:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne találkoztam volna ilyenekkel, nálam mind2 szülőm ilyen gusztustalan dög. Semmit sem tudnak csak másokat lehúzni vagy egymást. Hibáztatnak mindenkit, a világot, hogy milyen sz*r, közbe meg nem veszik észre a lelkeim hogy ők a felelősek azért ami velük történik. Ilyenek a beszűkült sötét emberek. Energiavámpírok. El kell őket hatalmas ívben kerülni mert ha hagyod magad téged is "kiszívnak".
2013. ápr. 27. 11:54
 7/16 A kérdező kommentje:
Pontosan, azaz tudat alatt ebből szerez magának energiát. Megfigyeltem, hogy ha dühít, direkt rájátszik az idegeimre és a lelki békémre, akkor olyan energiák szabadulnak fel bennem (a húgom még durvább), annyira leszív vele 10 perc vita is, mintha valamiféle pióca kiszívta volna az összes erőm.
2013. ápr. 27. 11:55
 8/16 dani900 ***** válasza:
100%

Tudod, ha van neked x mennyiségű jókedved, amitől jól érzed magad, és anyádnak nincs, akkor a legegyszerűbb út, hogy elszívja tőled.

Mint, amikor van két pohár, az egyik tele, a másik üres: ahhoz, hogy az üres tele legyen, el kell venni a másikból de annak az lesz a velejárója, hogy akkor viszont a másik lesz üres, azaz te.

Szóval anyád ilyen vérszívó, és azt tudod ellene tenni, hogy nem veszed komolyan. Ő is ember, tele hibákkal, igaz, hogy ő szült meg, de érzelmi szempontból nincs hiteles szülőd. Érzelmi szempontból árva vagy.

Mint ahogy sokan mások is, és nekem sincs hiteles szülő mintám, ezért magamat kell képeznem, észrevennem, hogy mik azok a negatív dolgok, amiket eltanultam tőlük, és megtenni mindent, hogy én ne legyek olyan.

De mindenki eldöntheti, hogy szembe mer nézni az ilyen dolgokkal, vagy ezután is homokba dugja a fejét.

2013. ápr. 27. 11:59
 9/16 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban...

Redfield: Mennyei prófécia - itt a védekezés az ilyenek ellem.

2013. ápr. 27. 12:43
 10/16 anonim válasza:

Megynugtatlak, a negatív érzelmek nem erősebbek a pozitívaknál, csak látszólag! Valójában ezek nagyon alacsony rezgésű energiák és az ilyen embereknek kisugárzása is alig van.ezeket az embereket hívják energiavámpíroknak.

A fény mindig legyőzi a a sötétséget, kitartás!

Próbálj elhatárolódni tőlük, vagy mondd ki nyíltan, hogy mekkora vámpírok, hadd szégyelljék magukat!

2013. ápr. 27. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!