Miért hiszi azt sok szülő, hogy aki 18 lett, azt ki kéne rakni, hogy megálljon a saját lábán?
Nem értem ezt a "csak 18 évig vagyok szülő" gondolkodást.
Sok olyan esetet hallottam, hogy a szülők csak azért kirakták a 18 éves tanuló gyereküket az utcára, mert annó őket is kirakták a szülei. És őket nem érdekli, hogy manapság érettségivel munkát se lehet találni.
Most nem a szélsőséges esetekről beszélek, hogy a gyerek drogozik vagy ilyesmi. Szó sincs erről.
De ha már a szülő 18 évesen "kikerült" otthonról, akkor nem pont az ellenkezőjét kéne csinálni a gyerekével? Hogy addig támogatni, ameddig tudja, ha már neki (mármint a szülőnek) nem volt "jó"?
Miért van az, hogy "ha nekem rossz volt, neki is legyen, így fer" ?
Csak én nem értem az ilyen szülőket? Csak én ítélem el őket? Mert ha nekem gyerekem lenne, eszem ágában se lenne kirakni.
Valaki kirakja az utcára a 18 éves gyerekét, más anyuka/apuka meg még a börtönbe is látogatja a gyerekét....
Csak én nem értek ezzel egyet? (a szélsőséges esetektől most eltekintenék)
Látszik az eredménye.Ezeket a szülőket megélhetési gyerekgyártónak hívják,ha nem kapnak utána segélyt,akkor már nem is kell.
Egy szülőnek minimum addig kötelessége eltartani a gyerekét,amíg az egyetemet el nem végzi.
Érettségi után kirakják?
Nincs pénz felsőoktatásra?Nem kellett volna szaporodni,kedves csórók és nem lenne gond.
Ha rajtam múlna 21-re felemelném a fiatalkorú kifejezést.
Ha azt nézed egy 18 éves gyerek,középiskola 3. vagy 4.osztályos,még egy érettségivel sem rendelkező egyén.
Hogyan lehetne felnőttként kezelni?
Olyan 21-22 év legalább kell még az ember kicsit felnőttesebb lesz.Elmegy egy egyetemre,ami 3 éves,kicsit megtanul egyedül,önállóan élni a hétköznapokban,de hétvégén hazamegy.
Nem lehet hirtelen egy 18 éves gyereket megindítani a nagyvilágnak,mert még éretlen érzelmileg erre.
Sokan még 25 alatt is azok.
Amúgy a 25 év alatti gyerek ha tanul,köteles támogatni a szülő a gyereket,rokontartásnak hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!