Elhagynád a párodat, mert idegbeteg?
18(lassan 19) éves lány vagyok. Sokszor apróságok miatt ideges leszek, szó szerint idegbeteg vagyok. Ilyenkor nem lehet hozzám szólni, ami a kezembe kerül, eldobom, ha valaki próbál kedvesen megnyugtatni, üvöltök vele, ha esetleg ő is üvölt, képes vagyok verekedni is. :( Szégyenlem magam, nem tudom mit tehetnék, hogy kontrollálni tudjam magam. Félek, hogy a párom egyszer csak megunja (sajnos sokszor összeverekedtünk, én ütöttem, ő meg szegényem tűrte), és elhagy. A szüleimmel is gyakran összekapok, ma is megtörtént, úgy megkarmoltam aput, hogy ömlött a vér a karjából. Utcán vagy társaságban persze nem tör rám ez a dolog, csak itthon. Képes vagyok egy ostoba félreértés miatt "idegbeteggé" válni.
Teljesen megérteném a párom, ha egyszer azt mondja, elege lett belőlem. Ezek a kitörések heti 2x vagy 3x fordulnak elő. :(

Szia!
Elhagyni nem hagynám, ha tényleg igazán szeretem, inkább segítenék neki. Igen, sajnos lehet örökölni, ha több generáción keresztül megfigyelhető, illetve ha gyerekkorban is érte olyan stressz az embert, hogy a rejtett hajlam aktiválódott. Nálunk anyai ágon sajnos ilyenekre van hajlam, és anyu meg a húga is belekerült, nekik orvosi segítség kell (kellett), ők apai ágról örökölték a hajlamot. Én a pszichológuson túl javasolnék neked valami hobbit, ami leköt, pl. a zene, hangszer, éneklés, tánc, vagy a sport. Magamon megfigyeltem, hogy rajtam is kitörhetne, de én 10 éve énekelek és ez segít bizony levezetni a feszültséget, és ezért nem jön elő, illetve csak kis mértékben, amit mások nem, csak én veszek észre.

Ezért le lehet pontozni vállalom, azért írok.
Azért azon el kéne gondolkodni, hogy némi önkontrollal milyen csodálatos változások következhetnek be egy ember életében, pl. le tud fogyni, életmódot tud váltani, pl, abbahagyja valaki a káros szenvedélyét ( drog alkhol cigi akármi), önkontrollal és gondolkozással a túlzott féltékenykedés és pánikrohamok is jól kezelhetők.
Nem gondolom, hogy mert most 2009-et írunk, mindenkit egyből minden szarral orvoshoz kéne fordítani és agyonsajnálni, hogy szegényke így meg úgy. Mindenki hozott valamit a gyerekkorából, kevés az akinek zökkenőmentes volt, azért nem mindenki lesz egy idegbeteg hisztis pics@, vagy gyilkos, vagy egy agresszív állat. Ez mind az önkontroll elszállása. Itt is akik válaszoltok, gondolom nem hawaii volt mindenkinek a gyerekkora és most sem túlzottan elégedett ebben a mai világban mégsem üvölti le a szerető párja fejét minden szarért, meg üti veri nő létére, nem? És így normális.
A kérdezőnek válaszolva meg az önkontroll gyakorlását, a 10 ig számolást ésa hideg zuhanyt javasolnám, minél előbb, mert elég sok ember türelmével játszol. Nem hiszem hogy 18 évesen olyan súlyos gondok nyomják a válladat, mint aki háztartást vezet, gyereket nevel és pénzt beoszt, hogy legyen mit enned és iskoláztat.Úgyhogy minden rossz indulat nélkül mondom, hogy egy hisztis pics@ vagy és vegyél erőt magadon, ha ez neked fontos.
ÖNKONTROLL
27/N

Az elözönek annyiban iagaza van, hogy nagyrészt önfegyelem hiánya a baj: mint te is irtad "Utcán vagy társaságban persze nem tör rám ez a dolog, csak itthon.", ebböl nekem egyenesen következik, hogy ha nagyon lejáratnád magad, akkor vissza tudod magadat fogni.
Ha a párom igy viselkedne, akkor adnék neki egy kis idöt, hogy valamit változtasson (egyedül, vagy külsö segitséggel), mert igy nem maradnék vele.
(A szüleid helyében meg már régen helyreraktalak volna - ha a lányom ugy megkarmolna, hogy kivérzik, akkor kapna egy hatalmas pofont!)

Elhagynálak. Tönkreteszed annak az embernek az életét.
Azt sem értem, miért tűr... biztos, hogy tőlem már kaptál volna két akkorát, hogy tudnád a helyed.
Lehet sajnáltatni magad, de nem te vagy a sajnálnivaló!!!

Nem hagynám el!
Az én feleségem is idegbeteg, de kimondtam egykor, hogy "jóban, rosszban" innentől nincs jogom elengedni a kis beteg kezét!
16:11!
Köszönöm az őszinteségedet. Próbálom magam kontrollálni, de nem sikerül.
"A kérdezőnek válaszolva meg az önkontroll gyakorlását, a 10 ig számolást ésa hideg zuhanyt javasolnám, minél előbb, mert elég sok ember türelmével játszol. Nem hiszem hogy 18 évesen olyan súlyos gondok nyomják a válladat, mint aki háztartást vezet, gyereket nevel és pénzt beoszt, hogy legyen mit enned és iskoláztat.Úgyhogy minden rossz indulat nélkül mondom, hogy egy hisztis pics@ vagy és vegyél erőt magadon, ha ez neked fontos. "
Senki nem mondta, hogy ezek súlyos problémák, ki is emeltem a kérdésben, hogy apróságok miatt vagyok ilyen.
Egyébként a kedves "kötözködő" válaszadónak üzenném:
Arra voltam kíváncsi, mások elhagynák-e a párjukat, ha olyan lenne, mint én. Sok negatív kritikát kaptam, sokat fogok ezekből tanulni. És azt hiszem, egyértelműen kifejtettem, mire vonatkozik a kérdésem. Sajnálom, hogy egyedül te nem értetted meg.
Mindenki válaszát nagyon köszönöm, sokat segítettetek így is, lelkiekben. :)

Menj dokihoz, pszichiáterhez, ne pszichológushoz! Jobb lesz neked is! Így nem lehet könnyű a barátaidnak, környezetednek sem! Lehet családi. Öröklött is, de fel is erősíthette a gyerekkori tapasztalatod a családodról.
A srác... hát lehet, hogy ráun, én nem ismerem.
Nő vagyok, de tuti, hogy 20-25 körül kinyílna a csipám és rájönnék, hogy olyan társ kell, akire lehet alapozni és nem visít a gyerekünkkel stb.
Nem akarlak megbántani, de ez neked se jó, ahogy írod, Ne félj segítséget kérni!! Szorítok érted!
Ja és ne "csak" a párodért tedd! Magadért!
Köszönöm.
Párom egész jól tűri, mert nagyon szeret. És nem győzök bocsánatot kérni tőle, hogy mindig kiabálok. Végül is csak a szüleim meg a párom érzékeli ezt, iskolában vagy utcán nem viselkedek így. Szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!