Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi baja van folyton az anyámna...

Mi baja van folyton az anyámnak? Már nem tudom kezelni.

Figyelt kérdés

20éves lány vagyok, van egy családi vállalkozásunk, én is itt dolgozom, és mivel itthon van a székhelyünk és az irodánk sok időt töltök itthon, anyám háztartásbeli.

Én intézem a céges ügyeket, az irodai munkákat, gépen amit kell stb.

De anyámat már esküszöm nem bírom elviselni...egész álló nap mondja magáét, mindegy hogy reagálok-e vagy sem folyton morog.

Mindig jön az itthoni munkákkal, holott felporszívózok, takarítok, elmosogatok stb. Ha segíteni akarok neki azt mondja "Nemkell, ezt én egyedül szeretem csinálni" utána meg leszól, hogy lusta vagyok, és sosem segítek semmit.

Hát ki érti ezt?

Mindig talál valamit, amivel belém köthet, ha mellettem ül a kocsiban leszólja a vezetési, a parkolási stílusomat.

Ha valahova tolatva akarok beállni leszól, hogy "Mit játszod az eszed? erre nincs időnk, sietni kéne, nem parkolgatással kéne húzni az időt" stb

Ma azzal nyaggatott hogy jaj a téli lábbeliket el kell rakni az amugy hatalmas előszobánkból, volt komoly 2(!!!) pár lábbelim, ezen volt kiakadva... amikor átjön barátom előtte is szíd, multkor felajánlottam, hogy szívesen megsütöm a palacsintát (itt volt barátom) hogy ne anyámnak kelljen, erre lefikáz a barátom előtt, hogy én még arra se vagyok képes, mert sületlen vagy épp megég.

Másnap meg szabályosan hisztizett, hogy "te kitalálod, hogy palacsintát ennél, és nekem kell ott állnom mellette... mert minden rám marad"

Istenem, esküszöm unom, már előre félek, ha ma átjön barátom ismét leéget előtte, vagy leszól, hogy "Egyél csak, hízzál, így is nagy í s*gged" hozzáteszem: tudja, hogy kevés az önbizalmam, és emiatt már vesztem össze barátommal, plusz amugy tök normális a testalkatom.

Mivan vele???

2013. ápr. 24. 13:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én kinevetném.
2013. ápr. 24. 14:09
 12/17 A kérdező kommentje:

hallod, de most esküszöm, ez már egyszerűen hihetetlen.

hülyének néz? könyörgöm olyan dolgot állít, ami nem igaz! hát nem vagy szenilis, csak emlékszem már rá, hogy mit hogyan csináltam 1 napja... ez KO

2013. ápr. 24. 14:16
 13/17 anonim ***** válasza:
Huuu dehogy röhögd ki,az csak olaj a tűzre!!!
2013. ápr. 24. 14:17
 14/17 A kérdező kommentje:

király. akkor elmondaná valaki, hogy mit csináljak vele??

mert nem azért, de már betegesen hülye

2013. ápr. 24. 14:19
 15/17 anonim ***** válasza:
nemhiszem, hogy lehetne kezelni...probald tulelni, es elkerulni a nagy hazaban, amennyire lehet..
2013. ápr. 24. 14:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Miért nem mész el otthonról kicsit ilyenkor valahova,egy fagyi vagy akármi és szellőzteted ki a fejed.

Az a baj,hogy túl sokat foglalkozol vele.Inkább ne reagálj rá vagy mondd neki,hogy most nagyon benne vagy a vállalkozás papírjaiba merülve és nem tudsz rá válaszolni.Majd lenyugszik.Jobbik esetben.Ha nem akkor menjél fagyizni:-)

Te is ilyen leszel 52 évesen megnyugtatlak!Kicsit több türelem mint már írtam,ő is kibírta a te nem könnyű kamaszkorodat!

2013. ápr. 24. 14:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Helló,

annyit tudok hozzátenni hogy az én anyám is hasonlóan viselkedett. Egy ideig én se tudtam kezelni a dolgot, és sokat veszekettem, felháborodtam, kiabáltam vele, igaz én férfi vagyok, tőlem megijedt, de nem ez a lényeg, hanem az hogy ez hibás döntés volt tőlem, mert hogy belefáradtam, hogy minden egyes beszólásánál, már már mondatánál, fel kellett emelnem a hangom és csak azért is erősebb lenni..... pszichológus lett a vége(ami tényleg segített, a lelki sebek begyógyításában, de nem abban hogy hogyan kezeljem). Szerencsémre tovább tudtam tanulni, kollégiumban élni, így meg tudtam vele szakítani a kapcsolatot. Teljes mértékben. Még születésnapjára sem hívtam fel. Nah a lényeg az hogy azért nem állunk olyan jól anyagilag, ebből adódóan haza kellett mennem úgy havonta hogy feltankoljak. Étel ital. És nagyon elegem volt belőle, mert azt vettem észre hogy volt rajta egy 24 órás állarc, ezalatt kedves volt normális, aztán teljesen megbolondult, mint akit kifordítottak (ráadásul erről neki tudomása nincs a mai napig, ő most is azt állítja hogy csak én bántom, közben 3 évig nem is mentem oda hozzá beszélgetni, mindig ő jött...), aztán kipattant belőlem, hogy hagyjon békén, hogy nem érdekel, leszarom mit mond, nem vagyok kívncsi a véleményére, arra se hogy hogy van, semmire. És ezt meg is mondtam neki. Természetesen nem hitt, de ilyenkor ha elkezdte a beszélgetést, megkértem hogy hagyja abba(5x), ha ezután se akkor elmentem otthonról, ha hazamentem és folytatni akarta akkor megint... Ezzel azt akarom mondani, hogy mutasd meg neki hogy mennyire érdektelen vagy vele szemben, hogy semmit nem jelent neked, mint ha púp lenne a hátadon. Nekem segített, egy próbát megér :)

Habár őszintén szólva nem vagyok benne biztos hogy konkrét tanácsok segíteni fognak, mert akkor mindíg tanácsért fordulsz másokhoz. Gondolj ki valamit magad, és valósítds meg, és légy erős, ha nem válik be próbálj ki valami mást és csak még annyit hogy kitartás, biztos megtalálod a saját válaszodat a kérdésidre.

jah és hogy mi van vele? az ne érdekeljen, koncentráj magadra, te vagy a fontos, csak ez számít

2013. ápr. 25. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!