Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen érzéseket táplálnál a...

Milyen érzéseket táplálnál a férjed iránt, ha bő egy év óta nem találna munkát, a te fizetésedből élnétek nagyon szerényen a megszokotthoz képest 2 gyerekkel?

Figyelt kérdés

Rajta nem látom a kétségbeesettséget ,ellenkezőleg teljesen belehelyezkedett ebbe az életformába .

Persze keres munkát ,de nem mindenáron vállal be akármit ,sőt mindig hónapokig vár egy-egy hitegetés miatt egy állásra amíg csak ki nem derül,hogy semmi sem lesz belőle ...akkor sem omlik össze,míg én már teljesen kezdek teljesen kikészülni,hogy az összes felelősség az én vállamat nyomja .

2013. ápr. 23. 13:32
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

"egy kis szerepcsere nem árt. most te dolgozol,ő meg háztartásbeli lett. ha forditva lenne,nem lenne ellenedre gondolom. én nem akadnék ki"

Mindaddig rendben van amíg anyagilag megtehetjük ,de én például mindkét gyereknél hamar visszamentem dolgozni,mert eszembe sem jutott volna eltartatni magamat ,a GYED-et kihasználtam(maximumot kaptam ) .

Azt ,hogy nulla forint saját bevétellel eltartassam magamat SOHA nem tenném!

2013. ápr. 23. 13:58
 12/32 anonim ***** válasza:
90%
azok alapján,amit leirtal semmi komolyabb ellenerzesem nem lenne..ha nem segítene otthon,csak tespedne a gép előtt,az más...de a ferjed perpillanat otthon mindent megcsinal helyetted,amit fordított esetben mki normálisnak gondolna,és ha egy ffi tette volna fel ezt a kérdést,már ketteharaptak volna a torkát,h hiszen otthon mindent megtesz érted,h neked csak pihenni kelljen meló után...
2013. ápr. 23. 14:04
 13/32 anonim ***** válasza:
20%
A szememben megszűnne mint férfi. Pár hónap, fél év még oké, de több mint egy év??? 2 gyerek mellett? Hogy nem sül le a bőr az ilyen férfi(?!) képéről?
2013. ápr. 23. 14:06
 14/32 anonim ***** válasza:
60%

"...hiszen otthon mindent megtesz érted,..."

Tudod, a nőkkel szemben pedig az az elvárás, hogy mindezt munka mellett tegyék...

2013. ápr. 23. 14:07
 15/32 anonim ***** válasza:
54%
Itt most mindenki szavaiban van igazság!
2013. ápr. 23. 14:10
 16/32 anonim ***** válasza:
25%

Nehéz ügy. Mert jó is, hogy megcsinál mindent, meg rossz is. De alapvetően a férfi a családfenntartó. Nálunk is volt ilyen, hogy a férjem "pihent" (de volt félretett pénze).

Itt az a probléma, hogy csak a házimunkával segít be és nem akarja elvállalni a munkákat. Mert oké fél év pihenés, de azért így nem fogtok egyről a kettőre jutni, hogy csak te dolgozol. Amúgy meg egy értelmes nő nem várná el, hogy a férje kitartsa, (nem hiába mennek sokan vissza GYED után dolgozni, mert a GYES semmire nem elég) csak azért mert mos-főz-takarít. Szerintem ez a férfiakban is kódolva van, hogy ők a családfenntartók. Ez így nem szerepcsere, csak jól el van, meg lusta.

2013. ápr. 23. 14:15
 17/32 anonim ***** válasza:
37%
Saját tapasztalatom szerint nem kell 1 évig otthon lenni ahhoz, hogy az ember kipihenje magát! Nekem 3 hónap (amíg járt a munkanélküli járadék) pont elég volt és utána már alig vártam, hogy újra elkezdjek dolgozni valahol, bárhol, csak munka legyen már!
2013. ápr. 23. 14:21
 18/32 anonim ***** válasza:
79%

Ambivalens érzéseim vannak. De nemcsak vele, hanem veled kapcsolatban is.

Először te (nem megbántani akarlak, csak megakadt ezen a szemem), két gyerekkel kétszer két évig, tehát összesen 4 évig otthon voltál. (GYED mellett ui. nem lehet dolgozni, csak GYES mellett). Azt hiszem ezek után lehetnél egy kicsit megértőbb vele, aki még csak egy éve van otthon.

Másrészt ha te magad is pályázol neki és magad is látod, hogy nem egyszerű, akkor lásd be, hogy ez a valóság.

Az átlag magyar családok zöme ma ezzel a problémával küzd. Nem vagytok egyedül. Milyen választások is vannak? 1. Elmenni minimálbéres állásra, abban megfeszülni és belefáradni.

2. Elhúzni külföldre dolgozni. Sok százezren ezt választották. Na de akkor te egyedül maradsz a gyerekkel.

3. Küzdeni a jó munkahelyért. (tanulni, készülni, pályázni, kilincselni ezerrel)

A férjed a harmadikat választotta. Valóban jobb lett volna az első két választás?

Persze értem, egyik nőnek sem álma, hogy eltartsa a férjét. Én férjet még nem tartottam el, de anyámat és az évekig ágyban fekvő tesómat már igen. És igen emlékszem, hogy nem volt jó érzés...pláne, hogy köszönetet sem kaptam érte. De van, amikor a kötelesség mindenek felett áll.

19/32 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondom ,hogy a férfi legyen a családfentartó ,hanem azt,hogy mindketten vegyük ki a részünket a gyerekek anyagi biztonságának megteremtéséből !

És ő például egy fillérrel nem járul hozzá semmihez .

20/32 anonim ***** válasza:
22%
nem azért marad valaki gyesen h eltartassa magát! ilyen marhaságot! főleg h mellette is lehet dolgozni.imádom a gyerekeket,de én spec szivesen cserélnék 1-2 évre..meg neki is jót tenne egy kis pihi..
2013. ápr. 23. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!