Bátyám barátnője ideköltözött, kiderült hogy terhes. Mennyire illik/kell nekünk alkalmazkodni hozzájuk?
Családi házban élünk, lenti rész anyuéké, fenti eddig a gyerekeké volt. Van fent 3 szoba és fürdő, lent nappali, anyuék hálója, fürdő, konyha.
Amióta megszületett a gyerek, a "sógórnőm" próbál rábeszélni hol szebben, hogy csúnyábban hogy költözzek le a nappaliba, mert az mindnekinek jobb lenne. Igaza van?
A másik, hogy egy csomó mindent megváltoztat a házon a mi megkédezésünk nélkül. Pl vett új függönyöket, a régieket pedig kidobta. Nem csak az ő részükön, hanem mindenhol.
A fürdőszobát teljesen átpakolta, az én dolgaimat beszórta a szobámba. Egyébként is úgy jön-megy a szobámban, ahogy épp kedve van. Hordja a ruháimat.
Most a legújabb, hogy lecserélte a zárat a fürdőszobában és mindig zárva van.
Meddig kell elnézőnek lennünk?
Tényleg lépnetek kéne. Anyudékkal leülni hármasban először, és elmondanod, mit gondolsz a helyzetről. Aztán ha ti egyezségre juttok, beszélni a piócával is.
Ha hagyjátok, egyre rosszabb lesz! Anyukádék most próbálnak úgy tenni, mintha nem lenne semmi gond, de nagyot néznek majd, amikor odáig fajul a dolog, hogy a csaj dirigál a házban, ők meg egész nap bébiszitterkednek, hozzák-viszik a gyereket az oviba, iskolába, főznek-mosnak-takarítanak az egész pereputtyra. Arról nem is beszélve, milyen viselkedést tanul így az a gyerek... Ő lesz a másik zsarnokotok egy év múlva, ha most nem tesztek semmit, és akkor aztán nemcsak az anyjának, de egy totyogósnak is ugrálhattok...
Hát én a 2. ilyen pofátlanság után odaálltam volna a kiscsaj elé és közöltem volna egy széles mosollyal, hogy ha még egyszer bejön a szobámba vagy hozzányúl a cuccaimhoz, akor letöröm a kezét :)
NE HAGYD MAGAD!
Először is közöld vele, hogy vagy leszedi a szaros függönyeit, abbahagyja a bemászkálást, a ruháid hordását és a fürdő zárását és azt a dumát, hogy te költözz le, vagy bajok lesznek. Az ilyen nem vendég, ez parazita! Vigyázni kell vele...
A szüleidnek mondd el, hogy miket mond neked, hogy kitúr a saját szobádból, hogy megkéred, hogy ne nyúljon a cuccaidhoz de le sem tojja, hogy nem enged be a fürdőbe, stb. Próbáld meg nekik elmagyarázni, hogy ez így neked nem jó, és elsősorban a te érdekeidet kellene nézniük, te vagy a gyerekük, ez a nőszemély pedig legyen második a sorban, hiszen úgy tolakodott oda...
A bátyád fejével is megpróbálhatnál beszélni, hogy a nőcskéje nagyon nem kóser.
Ha mindez nem megy, akkor is állj ki magadért, babrálj ki ezzel a libával: szórd szét az ő cuccait is, pakold át a fürdőt, szedd le a függönyeit és égesd el a francba. Nehogy azt higgye már, hogy mindent szabad...vedd fel a ruháit, dobj ki 1-2-t... ha neki szabad, neked is!
"Amíg az én házamban laksz, addig az van, amit én mondok."
És ennek így is kell lennie. Ő nem családtag, csak "vendég", és neki kell alkalmazkodnia hozzátok. Én már kétszer is ajtót nyitottam volna neki...
NE HAGYD MAGAD!
Alapvetően neki kell alkalmazkodnia, és ezt az elején tisztázni kellett volna.
Sajnos most már hagytátok elmérgesedni a helyzetet, így nehezebb lesz. De üljetek le és szépen tisztázzátok a dolgot. Lehet, hogy egy kicsit megbántódik, de az nem baj. Annyi fontos csak, hogy a bátyád is legyen jelen, amikor beszéltek.
Itt nem is a sógornővel van a gond, megszokhattuk már, hogy vannak ilyen tetű élősködők a világban. A gond azzal van, hogy szüleid ezt lazán elnézik. És mivel te csak egyedül vagy, a gyerek, a nő, meg bátyád pedig hárman, akkor abban se lehetsz biztos hogy egy vitánál nem-e pont téged raknak ki a szüleid. Gyakorlatilag feléjük billen a mérleg. Közvetlen környezetemben is látok ilyet, szülők inkább kitúrják az egyik gyereket, hogy legyen hely a másik pereputtyának, és pont, ahogy mondtad, a "beköltöző" szúrja ugyan a szülők szemét, de szemtől-szembe csak mosolyognak rá. Besz.ri banda, a saját házában nem mer rendet tenni.)
Javaslom, menekülj. Nincs értelme harcba szállni, te nem vagy úgymond "alkupozícióban". Azzal érvelnek majd, hogy neked nincs gyereked, te mobil vagy, ők vendégek, nekik meg ott a kicsi tündibündi, ilyenkor a másik gyerek le van tojva. Sajnálom, nagyon rossz helyzet :S
Na ilyen élősködőknek szokott a "véletlenül" be nem vett gyógyszertől "véletlen" gyereke lenni.
Tuti kiosztanám, ha nem tetszik költözzön vissza a szüleihez.
Ha a bátyám felcsinált ribije ki akarna rakni az otthonoból én kikaparnám a szemét ha nem is vagy ilyen drasztikus de nyisd ki a szád és küld el a francba.
A saját szobádra tégy zárat a fürdőszobait meg rángasd ki a helyéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!