Elegem van anyámból, megtudtam valamit, mit tegyek?
Sziasztok.
Anyám vásárlási mániában szenved. Az okoz neki örömöt ha vásárolhat!!! Lényegtelen mit, csak át keljen nyujtania a pénzt a pénztárosnak. Rokkantnyugdíjas. Havi 100 ezer forintot költ 3 EMBERRE!!! (Élelmiszer címszó alatt)
Mindig mindenért hisztizik. Apámat eltiltotta az anyukájától, mert ,hogy ne járjon ő oda...
Oké.. Apámat eltiltotta a horgászattól, mert akkor ő egyedül van itthon, és az milyen szörnyű.
A házban, minden úgy van ahhogy ő akarja! Az nem számít, hogy én vagy az apám mit akar. Nem lehet látni a nagyszobában a tv-t mert a virágok kitakarják. Kint az udvaron, minden tele van virággal, ezért a kutyát nem lehet előre engedni. Kegyetlen a fűnyírás is. Mindenbe beleszól..
Ma megtudtam valamit!!
Dédim, a házát az ő nevére iratta... Ez a ház az ő nevén van amiben most lakunk. Az autó az ő nevén van.. Mamám háza, (anyai mamám) már az ő nevén van. Ez röpke 10 millió forint..
Se anyai mamám, se dédim nem bír az anyámmal, mindenkivel veszekszik. És ma mamám elszólta magát. Azért van minden anyám nevén, (semmi sem közös) mert így nekünk életünk végéig "szolgálnunk kell".
Van 3 háza papíron, autója. Nekünk semmink. Így persze, kénytelenek vagyunk mindent lenyelni, és úgy csinálni ahhogy ő akarja, hogy megtűrjön minket itt.
Ha valami nem úgy van, akkor persze apámmal mehetünk a híd alá, ha valami nem tetszik...
Ezért apám, ha el is válna nem tudna engem hova vinni! :(
Ha meghal (anyai) mamám, dédim, a ház azonnal anyámé. Természetesen, szépen féláron eladná, hogy mihamarabb pénzhez jusson, és elkölthesse hülyeségekre..
Ma kijelentette, hogy egy ilyen szarzságnak mint én, nem adna egy kanyi vasat sem.. Azaz a helyzet a következő: Én és apám, dolgozzunk a 3 házon, nyírjuk a füvet, építsünk bontsunk, autótszereljünk, míg anyám a szobában TV-zik, és semmit nem tesz. Mi megcsináljuk a dolgokat, anyám pedig megkapja a jó házakat. Mamám is tisztában van evvel, hogy evvel tart minket sakkban, hogy gondoskodjuk anyámról, mert akkor van hol laknunk.
Más anya, ha van 3 háza, akkor nem lenne tétel a fiának adni egy házat.. Ezért szült meg, hogy ha nem értek eggyet, akkor mehessek a ge@ibe??
Én és apám, dolgozunk mindenen, és semmit nem kapunk..
Teljesen kilátástalan vagyok! Nem akarok így élni.
Mi a fenét tegyek?? Ha apám elválna, akkor mehetnénk a híd alá. Így meg minden úgy van ahogy anyám akarja.
Na álljon meg a menet, kicsit el vagy tévedve.
Anyukád az édesanyjától és a nagymamájától kapott (vagy vásárolt) házat a nevére, de mindegy mert ha nem adták volna neki, akkor örökösödés címén úgyis Ő kapta volna, apukádnak örökségből semmi nem jár miért is járna, ezt hívják egyenesági örökségnek. Anyukád után Te vagy ha vannak testvéreid egyenlő arányban örököltök majd.
Ha a nagymamád, vagy a dédid ezt annyira ugyanígy látná megtehették volna, hogy anyukád helyett neked ajándékozzá a házat, de mégsem tették!
Azért ez 2 dolgot mutat:
1. vagy csak Te látod így a dolgokat, ők egészen máshogy,
2. baromira nem érdekli őket mi lesz veled.
Apukád majd örököl a saját szülei felől. Ennyi.
Nem azért de anyukád nagyon jó játékos. Ha rokkantnyugdíjas akkor ugye unatkozik otthon és így foglalja el magát hogy ti dolgozzatok neki, ő meg csak nézi a TV-t mert ő úgysem dolgozhat akkor meg mégis le kell kösse magát valamivel. Gondolom ha ő meghalna akkor a házra keresztet vethetsz mert biztos kifogja találni hogy akkor kapja meg más csak ne te.
Apám testvére is hasonló játékos volt, ő is örökölt egy csomó mindent amit persze apámmal kellett volna elosztaniuk, tehát az öröklő személy a nagyapám olyan végrendeletet írt amibe azt írta bele hogy 2 ingatlanja van plusz egy telke és nem lesz az hogy mindenki kapjon egy felet mindenből hanem egyezzenek meg hogy ki melyiket kapja meg, a telek volt egyedül közös amit eladtak volna, csak akkor apám testvére olyan szinten becsavarodott hogy ő kimondta hogy csak akkor adja át a kisebb házat apámnak ha lemond a telekről is az ő javára. Ez annyiban volt neki érvágás hogy az örökség összességében most csak mondok valamit lett volna 50 millió az érték fele ugye 25 milla ketten kaptak volna ennyi fejenként de apám megszívta mert az öccse olyan papírt íratott alá az apjával amibe már benne volt az hogy apám csak 1 telket örökölhet és most választhatott hogy most a ház kell neki vagy egy nagy telek ami nem ért sokat. Hát persze apám ebből látott kb 10 milliót mert annyit ért a ház amit kapott a testvére meg 40 et a 25 helyett. Ez volt a nagypofátlanság a részéről.
És sajnos ő is olyan mint a te anyukád hogy mindenre költ, minden értelmetlen vacakra, a családját terrorban tartja, ha valami nem tetszik neki akkor borul az asztal, direkt megdolgoztatja őket. Tehát az ilyen emberek ellen nem lehet szinte semmit sem csinálni.
Esetleg ha a nagymamádnak is elege van ebből akkor írassatok vele egy végrendeletet hogy a házatok meg minden felét írja a te nevedre, így akkor ha eljött az idő anyud már koppanna mert akkor nem tudna mit csinálni főleg ha a te neveden is van valami ott. Ezt csak így lehet megoldani. De ezt is titokban és valahogy rávenni a mamit is hogy ne járjon el a szája. Vagy ha jól kerestek akkor menjetek apáddal albérletbe havi 100 ezerből minden meglenne ott és akkor anyud csináljon egyedül azt amit akar.
Igen!
Csak azt, tudni kell: Hogy édesapám, az nem szolgálja ki az annyát. Mi viszont az anyámat igen.
Idáig úgy volt hogy enyém lesz a ház. Úgy betonoztam, hogy a sajátomat csinálom, úgy építettem valamit, ahhogy nekem tetszik. Úgy nyírtam a füvet, hogy a sajátomat csinálom. Úgy cseréltem cserepet, hogy a sajátomat kímélem attól, hogy összedőljön!
De anyámra iratta a házat.
Ahhogy ezt megtudtam, egyből tudtam, hogyabból nekem egy büdös filér nem jár....
Anyám kisujját se mozdította érte. Töb hónapig csináltuk édesapámmal, hogy szép legyen. Erre, anyámé lesz. Aki kijelentette, hogy nem lesz az enyém, mert nem írja a nevemre. :"(
Ezért dolgozunk mi annyit?
De természetesen pár hónap alatt elkölti az a 3 millió forinot, amennyiért áron alul eladja ! :"(
Itt semmi nem az enyém. Anyám úgyis elveri az egészet.
Nem akarok itt élni tovább. Itt ülög a gép előtt, ránézek a falra, és nem a mijénk, hanem anyámé. Olyan helyen élek, ahol semmi nem a milyénk, csak enyámé!
Kedves: ma 10:26
Ez nem ilyen egyszerű. Anyai dédim, mamámnak a lánya, anayám. Természetes, hogy nem akarják, hogy szociális otthonba kerüljön, így nekünk szolgálnunk kell.
Ezért, nem úgy írták a papírt, hogy xy és férje.
Erre kitaláltak egy kamu dumát, hogy úgy nem kell annyit adózni, ha csak anyám nevén van -.-""""
Mint ha számítana egy háznál, hogy pár ezerrel többet kell fizetni..
Ha apámra, anyámra íratták volna a házat, akkor apámmal simán elhúzhatnánk a gec@be.. De így egy kanyi vasunk nincs :(
Én én így, nem fogok semmit a ház körül csinálni. Lesz@rom ha anyám éhenhal, van 3m magasra nő a fű, beázik a tető.. Úgyis anyámé.. Ha majd lakhatatlan lesz, mi elmegyünk apámmal a híd alá.
14 éves vagyok. Apám 15 éve a felesége anyámnak. Ki van zárva az örökségből. Nem tudunk hova költözni. Ezért itt megtűr minket anyám, cserébe, hogy kinyaljuk a seggét. A vásárlási mániáját kielégítsük, rendben tartsunk mindent.
Azaz, mi ingyen vagyunk a cselédje. Egyedül anyám nem tudna élni. Ezzel tisztában van anyai dédim, mamám
Igen ma 10:41
Azért vagyok kur@ára feláborodva, hogy apám 15 éve nyalja anyám seggét, én 10 éve, mi csinálunk mindent, rendbetesszük a házat, anyám elválik, minden övé, mi meg dolgoztunk. És azt ne mond, hogy van mamámnak egy panelháza, 8 millióra van értékelve. Van egy autónk, 1 millióért eladható. Dédim kertesháza 3 millióért eladható, 4,5 re van értékelve. A mi házunk 5 millióra van értékelve, eladható 3,5-4 millióért, jobb helyzetben. Azt ne mond, hogy akkor nem mindegy, hogy 10 ezret fizet adónak, vagy 25 öt -.-"
persze hogy nem, mert ígymi kivagyunk zárva, anyám elkölti a pénzt.
Szerinted, ha van 3 ház, akkor eggyet miért nem irattak a nevemre?? Talán azért, mert ha összeveszek anyámmal, akkor lakoltat ki, amikor akar, ha a nevemen lenne, és odaköltöznék, akkor semmit nem tehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!