Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el ezt nekik?

Hogyan mondjam el ezt nekik?

Figyelt kérdés
Nos. Amikor először azon gondolkoztam, hogy mi leszek ha nagy leszek, már akkor is az orvosi pálya volt az első ami eszembe jutott. Az idők során rengeteg lehetetlen ötlettel álltam elő (FBI ügynök...) de öt év után megint ugyanott lyukadtam ki. Hogy orvos akarok lenni. Ezen a pályán belül pedig patológus. És nem, ez nem egy napi hülyeség, már jó ideje érlelődik a dolog. A szüleim vagyis leginkább anyám undorodva áll ehhez a dologhoz (kipuhatoltam a véleményét). Viszont lassan itt az idő, hogy gimis szakot válasszak (reál, biosz, idegen nyelv, humán) és tudom, hogy a nevelőapám kiröhögne és nem venne komolyan. Anyám pedig eléggé osztaná a véleményét. Én viszont valóban ezt akarom csinálni. Félek azonban, hogy ebből hatalmas háború, sértegetés és egyéb lesz otthon. Hogyan tálaljam a terveimet anyámnak?

2013. ápr. 20. 19:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%
Fiú vagy lány vagy?Illetve,mennyi idő vagy?
2013. ápr. 20. 19:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

mondd meg, hogy erre a tagozatra akarsz menni mert érdekel, és kész.

egyébként nehogy azt hidd, hogy akkora hatalmas különbségek lennének a tagozatok közt. kb 1-2 óra különbség van csak. tehát egy humánon is ugyanazt megtanulod bioszból mint a biosz tagozaton, a fakt.-okat később meg felveheted ugyanúgy, humán tagozatról is mehetsz kémiára, bioszra, akármire.

2013. ápr. 20. 19:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A patológus akarsz lenni, ahhoz az orvosi egyetemet kell elvégezni. A helyedben otthon csak annyit mondanék, hogy orvosira szeretnél menni és a megfelelö szakot válaszd.

Az orvosin csak az utolsó években kell szakosodni, addig még te is meggondolhatod magad, de ha ragaszkodsz akkor is ehhez, addigra már senki nem szólhat bele, hogy mit csinálsz.

Most nem érdemes ezen elöre vitatkozni, ha csak az orvosit emlited, az ellen nem hiszem hogy sok kifogásuk lenne.

2013. ápr. 20. 19:56
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem senki sem venne komolyan ha elmondanám, hogy mennyi idős vagyok, de egye-fene: 13. Az orvoslás illetve az egészségügy felé amúgy is motivált vagyok egy a családban történt eset miatt, de legjobban a nevelőapám lesajnálásától félek...
2013. ápr. 20. 20:01
 5/13 anonim ***** válasza:
14%
13 évesen mit keresel gimiben?pláne h szakot válassz?!
2013. ápr. 20. 20:05
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Sokan ilyen idösen már eldöntik, hogy mik akarnak lenni, szóval annyira nem érzem, hogy túl fiatal lennél.

Tanulj szorgalmasan és ha rákérdeznek, legfeljebb az orvosit mondd.

Idövel kiderül, hogy megmaradsz-e emellett a pálya mellett, de addig, amit tényleg dönteni kell, még sok idö eltelik, elöre nem érdemes emiatt stesszelni.

Ha meg nem a legoptimálisabb irányt választok, akkor is elég, ha a felvételi tárgyakból jó eredményed van, akár egész más gimis szakról is mehetsz orvosira.

2013. ápr. 20. 20:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

5ös, félreértetted az egészet...

13 éves, most megy gimibe és tagozatot kell választani.

ezek lehetnek a reál, humán, biosz, nyelvi.

én is gimibe járok, nyelvi tagozatra, gondolom sok iskolában vannak így szétszedve ezek. (minden osztály más tagozat, bár ahogy írtam, nincs sok különbség: A - általános (ők 7.ben jönnek), B - humán, C - biosz, D - nyelvi)

2013. ápr. 20. 20:09
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan mondd hogy reálra akarsz menni.

Sőt,még azt se lenne muszáj említeni hogy később orvos akarsz lenni.Elég annyit,hogy a reál-tárgyak érdekelnek (biosz,kémia).

2013. ápr. 20. 20:23
 9/13 A kérdező kommentje:
Vidéki suliba járok, nincs szétszedve, de most jönnek a húzósabb tárgyak amik érdekelnek (azaz a reál) szóval már most érdemes döntenem, azért, hogy ne akkor keljen magolni ha felvételizni szeretnék a gimibe. Egyébként tizenhárom évesen simán lehetne valaki gimis ugyanis ott van a 6 osztályos. Köszönöm a válazokat mindenkinek! :9
2013. ápr. 20. 20:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj elmondani nekik már most a terveidet. Elmondod, hogy téged ez jobban érdekel, ez az erősebb oldalad. Ha nagyon kérdezősködnek azt is elmondhatod, hogy orvos szeretnél lenni, hogy milyen az majd még a jövő zenéje. Addig még meg is gondolhatod magadat ezerszer, kíméld meg magadat egy fejmosástól addig is. Majd ráérsz később elmondani, ha már az egyetemválasztás előtt állsz. :)
2013. ápr. 20. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!