Hogyan mondjam el ezt nekik?
mondd meg, hogy erre a tagozatra akarsz menni mert érdekel, és kész.
egyébként nehogy azt hidd, hogy akkora hatalmas különbségek lennének a tagozatok közt. kb 1-2 óra különbség van csak. tehát egy humánon is ugyanazt megtanulod bioszból mint a biosz tagozaton, a fakt.-okat később meg felveheted ugyanúgy, humán tagozatról is mehetsz kémiára, bioszra, akármire.
A patológus akarsz lenni, ahhoz az orvosi egyetemet kell elvégezni. A helyedben otthon csak annyit mondanék, hogy orvosira szeretnél menni és a megfelelö szakot válaszd.
Az orvosin csak az utolsó években kell szakosodni, addig még te is meggondolhatod magad, de ha ragaszkodsz akkor is ehhez, addigra már senki nem szólhat bele, hogy mit csinálsz.
Most nem érdemes ezen elöre vitatkozni, ha csak az orvosit emlited, az ellen nem hiszem hogy sok kifogásuk lenne.
Sokan ilyen idösen már eldöntik, hogy mik akarnak lenni, szóval annyira nem érzem, hogy túl fiatal lennél.
Tanulj szorgalmasan és ha rákérdeznek, legfeljebb az orvosit mondd.
Idövel kiderül, hogy megmaradsz-e emellett a pálya mellett, de addig, amit tényleg dönteni kell, még sok idö eltelik, elöre nem érdemes emiatt stesszelni.
Ha meg nem a legoptimálisabb irányt választok, akkor is elég, ha a felvételi tárgyakból jó eredményed van, akár egész más gimis szakról is mehetsz orvosira.
5ös, félreértetted az egészet...
13 éves, most megy gimibe és tagozatot kell választani.
ezek lehetnek a reál, humán, biosz, nyelvi.
én is gimibe járok, nyelvi tagozatra, gondolom sok iskolában vannak így szétszedve ezek. (minden osztály más tagozat, bár ahogy írtam, nincs sok különbség: A - általános (ők 7.ben jönnek), B - humán, C - biosz, D - nyelvi)
Szerintem nyugodtan mondd hogy reálra akarsz menni.
Sőt,még azt se lenne muszáj említeni hogy később orvos akarsz lenni.Elég annyit,hogy a reál-tárgyak érdekelnek (biosz,kémia).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!