A szüleim nagyon szeretnének unokákat. Hogy mondjam el nekik hogy mi ketten a barátnőmmel nem akarunk gyereket?
Nagy tehernek érezzük ketten a gyerekvállalást.
A muterom és a faterom ki fog akadni, ha ezt közlöm velük akkor utána hogy nézzek majd a szemükbe? Ezért nagyon mérgesek lesznek? Minden vágyuk egy-két unoka.
Igy!
Nincs joguk beleszolni a donteseitekbe, akar szulok, akar nem.
Egyre tobben lesznek sajnos, akik erre a "mai vilagra" nem vallalnak gyereket. En ezt megertem. El kell magyarazni a csaladnak, hogy miert is dontotok igy.
Nézd Kérdező, ez csak és kizárólag a ti döntésetek, túl nagy csoda nincs benne, manapság a gyermekvállaló korban lévők kb negyede-harmada így van vele. (a mai korban én sem vállalnék/vállalok)
Azért persze nem érdemes általános érvényű kijelentéseket tenni, mert a gyermekvállalás kora is jócskán kitolódott, ma már nincs abban nagy csoda, ha valakik a 40-es éveik elején vállalnak...
Másfelől, ha így közlöd, akkor valószínű, hogy folyamatosan nyomni kezdenek...
Egyszerűen, világosan és határozottan. Teljesen mindegy, hogy ők mit szeretnének, a gyerek vállalása a ti életetek része és a döntéseteké. Az unokázás nagyon hálás foglalatosság, mert kitölti az unalmas nyugdíjas éveket, de a gyerek vállása nem erről szól. És nem az ő döntésük, hanem a tiétek.
31 évesen vállald meg önmagad és a döntésedet. Ha hisztiznek, ha ordítoznak, ha zsarolnak érzelmileg - nem számít. Csakis az számít, hogy te és a barátnőd mit akartok.
Ps: És nem kell bedőlni ostoba szlogenekenek, hogy "nem tudhatod", "majd vénségedre hiányozni fog" stb...MÁS ember a saját példáját ilyen esetben hiába hozza, mert az az ő élete - a tiéd meg a tied.
Az én gyerekeim is azt mondták, MÉG nem akarnak gyereket.
Bevezették, elővezették, hogy NEM akartnak.
Tudomásul vetem. Macskát tartok, unoka helyett. Még cikiznek is, a "dögnek" mindent szabad. Naná, hogy szabad.
Unoka nem csinál rumlit, nem kell vele foglalkozni, (mert nincs), marad a cica. Mintha a lányok irigykednének...:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!