Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nagyon szeretnének...

A szüleim nagyon szeretnének unokákat. Hogy mondjam el nekik hogy mi ketten a barátnőmmel nem akarunk gyereket?

Figyelt kérdés

Nagy tehernek érezzük ketten a gyerekvállalást.

A muterom és a faterom ki fog akadni, ha ezt közlöm velük akkor utána hogy nézzek majd a szemükbe? Ezért nagyon mérgesek lesznek? Minden vágyuk egy-két unoka.

2013. jan. 22. 08:01
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
15%
Hát, hogy most nem akartok esetleg.... de nem kell így előre kijelenteni, mert mikor látjátok az ismerősöket, hogy játszanak a gyerekkel, stb, megjön az ösztön nektek is. De amúgy milyen egy dolog ez, hogy godolom csak a karriereteknek akartok élni, meg élni az életeteket... öreg korban meg majd ültök a házban, és csaptok egyet a fejetekre.... ne legyetek buták.....
2013. jan. 22. 08:06
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mondanám el,csak annyit mondanék ha felhozzák a témát hogy még nem szeretnénk.Nem fog változni a hozzáállásotok úgy gondolod?Nekem volt olyan ismerősöm aki ugyanezt mondta,mondjuk nem is tudtam elképzelni róla hogy anya legyen,aztán pár év múlva mégis az lett mert változott a véleménye.Ez a ti kettőtök dolga,de ha tudnám a reakciót én lehet nem jelenteném ezt így ki hogy nem lesz.
2013. jan. 22. 08:08
 3/33 anonim ***** válasza:
81%

Igy!

Nincs joguk beleszolni a donteseitekbe, akar szulok, akar nem.

Egyre tobben lesznek sajnos, akik erre a "mai vilagra" nem vallalnak gyereket. En ezt megertem. El kell magyarazni a csaladnak, hogy miert is dontotok igy.

2013. jan. 22. 08:08
 4/33 anonim ***** válasza:
23%
Nem tudom kedves kérdező, hogy hány éves vagy, de a stílusod alapján nemigen lehetsz 20 felett. Ez esetben pedig kijelenteni, hogy nem akarsz gyereket több, mint botorság. Ezerszer meg fog ez még változni, nem kell ilyenekkel idegesíteni a szülőket :)
2013. jan. 22. 08:09
 5/33 A kérdező kommentje:
31/F
2013. jan. 22. 08:20
 6/33 anonim ***** válasza:
2%
hát az szívás.
2013. jan. 22. 08:29
 7/33 anonim ***** válasza:
83%

Nézd Kérdező, ez csak és kizárólag a ti döntésetek, túl nagy csoda nincs benne, manapság a gyermekvállaló korban lévők kb negyede-harmada így van vele. (a mai korban én sem vállalnék/vállalok)

Azért persze nem érdemes általános érvényű kijelentéseket tenni, mert a gyermekvállalás kora is jócskán kitolódott, ma már nincs abban nagy csoda, ha valakik a 40-es éveik elején vállalnak...

Másfelől, ha így közlöd, akkor valószínű, hogy folyamatosan nyomni kezdenek...

2013. jan. 22. 08:35
 8/33 anonim ***** válasza:
82%

Egyszerűen, világosan és határozottan. Teljesen mindegy, hogy ők mit szeretnének, a gyerek vállalása a ti életetek része és a döntéseteké. Az unokázás nagyon hálás foglalatosság, mert kitölti az unalmas nyugdíjas éveket, de a gyerek vállása nem erről szól. És nem az ő döntésük, hanem a tiétek.

31 évesen vállald meg önmagad és a döntésedet. Ha hisztiznek, ha ordítoznak, ha zsarolnak érzelmileg - nem számít. Csakis az számít, hogy te és a barátnőd mit akartok.

Ps: És nem kell bedőlni ostoba szlogenekenek, hogy "nem tudhatod", "majd vénségedre hiányozni fog" stb...MÁS ember a saját példáját ilyen esetben hiába hozza, mert az az ő élete - a tiéd meg a tied.

2013. jan. 22. 08:38
 9/33 anonim ***** válasza:
81%
Ráadásul van egy olyan is ilyenkor, és tényleg, ezt Csernus Imre mondta, hogy ha az anya modja, hogy mikor lesz már unokám? Ez saját önzéséből van, így éli ki azt a hiányt, amit fiatal korában nem tudott megtenni, ezzel kompenzál, önös érdekből akar unokát. Ennyi.
2013. jan. 22. 08:43
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim is azt mondták, MÉG nem akarnak gyereket.

Bevezették, elővezették, hogy NEM akartnak.

Tudomásul vetem. Macskát tartok, unoka helyett. Még cikiznek is, a "dögnek" mindent szabad. Naná, hogy szabad.

Unoka nem csinál rumlit, nem kell vele foglalkozni, (mert nincs), marad a cica. Mintha a lányok irigykednének...:))

2013. jan. 22. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!